Social

Cum arată locul în care s-au depozitat ilegal gunoaie în aria protejată Masivul de sare de la Sărățel (FOTO)

Locul în care au fost depozitate ilegal deșeuri în aria protejată Masivul de sare de la Sărățel – situat la câțiva metri de albia râului Șieu – a fost curățat de Primăria Mărișelu cu un utilaj, cu beneficiari ai venitului minim garantat și cu sprijinul Supercom care a asigurat un container.

Primarul Horea Petruț a declarat pentru Timp Online că a nu a știut de existența acestui depozit ilegal.

”Chiar dacă suntem în campanie electorală, eu iau măsuri, nu stau la povești. Acolo a fost o groapă excavată pe vremuri și uite că au găsit-o, nu știu cum că și eu am dat de ea cu greu, și au umplut-o cu gunoi. Am curățat, am lăsat lună și bec. Vom solicita celor care au acolo căsuțele să ne arate ce contract de salubrizare au și cu cine, dacă au acele bonuri de încărcare-descărcare pentru ei desfășoară acolo activități de câțiva ani și mă întreb ce au făcut până acum cu deșeurile. Aici ar trebui să intre pe fir și autoritățile de mediu. Eu m-am implicat cu vicele, cu doi-trei consilieri, cu un buldoexcavator pe care abia acum l-am cumpărat la Primăria Mărișelu pe fonduri europene, nici nu am încă om angajat, eu am urcat în el că am unul la fermă, și cu cei de la Legea 416. Dacă știam, nu lăsam așa. Când am aflat de depozit, am intervenit. Nu mai contează că e pe raza comunei noastre, că e la Șieu Măgheruș. Trebuie să ne facem treaba ca și autorități locale. Până acum însă nu am avut nicio sesizare la instituție să lăsăm la cunoștință că acolo sunt deșeuri. Am fi intervenit”, a spus primarul din Mărișelu.

În cel mai scurt timp, administrația locală va acoperi groapa cu pământ ca să nu existe riscul să fie umplută iar cu gunoi în viitor.

Reamintim că situația de aici a fost adusă în atenția opiniei publice de Marius Bălan – activist de mediu și președinte al Partidului Verde. După ce a fost prezentată de publicația noastră, au reacționat Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Administrația Bazinală Someș-Tisa.

https://www.facebook.com/ApeleRomaneSomesTisa/posts/151433429953980

2 comentarii

  • Multumesc mult CRISTIANA SABAU ! Respect TIMP ONLINE ! Impreuna recladim constiinta publica si salvam ce mai putem din mediul foarte afectat de mizerii arucate la intamplare .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS