Social

Primarul Doru Crișan: Peste 70 de proiecte în ultimii patru ani. Urmează noi investiții la Prundu Bârgăului

Comuna Prundu Bârgăului a implementat în ultimii ani patru ani peste 70 de proiecte de investiții și a atras peste 30 de milioane de euro, spune primarul Doru Crișan, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianței pentru Prundu Bârgăului: 

”Mi-am propus în urmă cu opt ani să transform comuna Prundu Bârgăului într-o comună modernă, frumoasă unde să îți dorești să trăiești, un loc cu toate beneficiile “de la oraș”. După opt ani de muncă, împreună cu echipa primăriei și cu colegii din Consiliul Local, am reușit să dăm comunității noastre locul pe care îl merită și să transformăm Prundu Bârgăului într-una dintre cele mai frumoase comune din România. Acum cred că merităm pe drept titlul de capitală a Văii Bârgăului. Au fost opt ani grei, cu multă muncă, cu multe provocări iar o radiografie a ultimilor patru ani arată că am reușit să implementăm peste 70 de proiecte și am atras peste 30 de milioane de euro.

Cu fonduri de la Consiliul Județean, de la Guvernul României, cu finanțări europene și cu banii din bugetul local am reușit să facem investiții în toate domeniile și în toate zonele importante din comuna noastră. Astăzi avem o comună modernă și mi se umple sufletul de bucurie ori de câte ori comuna Prundu Bârgăului este dată exemplu că “se poate și la țară”.  Da, se poate și la țară!

Dacă ar fi să analizăm proiectele care au fost implementate în ultimii patru ani în Prundu Bârgăului trebuie enumerate investițiile în utilități apă, canal, drumuri, iluminat. Am reușit reabilitarea drumurilor comunale, drumuri care au fost modernizate în mai multe etape, din fonduri guvernamentale și europene. La aceasta se mai adaugă și investițiile din fondurile bugetare proprii, bani cu care se vor realiza lucrări de asfaltare pe toate drumurile din comună, care nu au fost prinse în celelalte etape de finanțare.

Am reușit să construim o grădiniță, o școală generală iar școala primară, cea profesională dar și grădinița din Susenii Bârgăului sunt în modernizare. Avem un bloc ANL pentru tineri, un centru cultural nou, un dispensar medical modern, parcuri, terenuri de sport, parking-uri auto în cele mai aglomerate zone și lista poate continua…

Acum implementăm alte proiecte care vor la creșterea calității vieții localnicilor din Prundu Bârgăului. Avem în implementare și alte proiecte care vor oferi comunei noastre o altă imagine. Este vorba de reabilitarea râului Secu – zona amonte DN17, proiect care va pune în siguranță malurile și va transforma zona centrală a localității într-o zonă de promenadă, cu spații verzi, cu faleză și locuri de relaxare… (foto). Albia va fi modernizată pe o suprafață de 968 metri pătrați, vor fi amenajate ziduri de sprijin și o faleză de 130 de metri. Totodată, vor fi amenajate amenajare alei, spații verzi și 27 de locuri de parcare.

În faza finală a licitației se află și proiectul care vizează amenajarea zonei centrale a comunei (foto). Este vorba despre amenajarea unui spațiu multifuncțional care va deservi Căminul Cultural. Proiectul prevede amenajarea arhitecturală și peisagistică, refacerea de trotuare și accese, amenajarea zonei pietonale din centrul comunei și amenajarea unei parcări cu 38 de locuri, 2 dintre acestea fiind pentru persoane cu dizabilități.

Căminul Cultural va avea o scenă exterioară pentru organizarea evenimentelor în aer liber, iar pentru a pune în valoare această construcție se va realiza o gradenă cu o capacitate de aproximativ 300 de persoane. Aceasta va avea o structură de beton armat, în trepte, pentru asigurarea unui câmp vizual optim și confortabil vizionării evenimentelor desfășurate pe scena exterioară. Se vor realiza alei pietonale, zone verzi înierbate și zone de relaxare.

În piața bisericii va avea loc o “reîmprospătare” a aspectului arhitectural iar fântâna arteziană va fi reabilitată și zona va fi dotată cu rigole cu jeturi de apă.

Domeniul Schiabil Valea Bârgăului este un alt proiect important care va pune comuna noastră pe harta națională și internațională a turismului și pentru acest proiect am reușit anul trecut să finalizăm studiile necesare și acum căutăm surse de finanțare pentru realizarea acestuia”.

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Timp Online SRL – portal timponline.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

4 comentarii

  • Sunt din Beclean dar de fiecare data când trec prin Prund raman plăcut surprins de transformările din comuna.Felicitari administrației locale!!!!

  • Da ,,se poate si la tara ca la oras” si in comuna Prundu Bargaului eu zic ca acum se traieste mai bine decat la oras pentru ca prundenii,oameni harnici,si-au facut case mari si gospodarii frumoase.iar in ultimii ani,de cand primar este Doru Crisan,comuna a devenit o localitate ,,europeana”. Echipa care a coordonat activitatea administratiei locale sunt oameni care si-au facut datoria,s-au implicat in implementarea si realizarea proiectelor si au reusit sa redea comunei statutul de ,,capitala a bargaielor”si sunt exemplu ca ,,se poate”.
    FELICITARI primarului Doru Crisan si echipei sale pentru toate proiectele realizate care au dus la cresterea confortul si bunastarii noastre.Suntem mandri ca suntem locuitorii Prundului si ca in urma cu 8 ani am avut inspiratia sa te alegem in fruntea comunei.Suntem alaturi de tine si in urmatorii 4 ani pentru ca ai demonstrat ca iti pasa,vrei si poti.Tu esti ,,omul faptelor „. SUCCES.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.