Miting de vară la ceas de seară. De ce nu a avut efect îndemnul ”Dacă vă pasă, nu stați la terasă!” (FOTO)

Holistic

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă seara la mitingul organizat de Asociația Bistrița Civică la un an de la manifestațiile din 10 august de la București, printre manifestanți numărându-se și membri ai unor formațiuni politice din opoziție.

Președintele Asociației Bistrița Civică, Florin Chereji, a reamintit că mitingul Diasporei de la București a fost înăbușit de ”forțele de represiune conduse de Carmen Dan”: ”Am văzut omeni loviți cu bastoanele, oameni care au ajuns în spitale din cauza rănilor, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit să apere”.

Printre cei care au manifestat la București la mitingul Diasporei s-a numărat și profesorul Florin I. Bojor care a venit și sâmbătă seara alături de cei care au ieșit în piață și a reamintrit momentele groaznice prin care a trecut. De altfel, el a și făcut plângere penală, a fost audiat, dar nu mai are de atunci niciun răspuns la întrebarea adresată autorităților: De ce ne-ați gazat gazat? 

”M-aș fi simțit laș dacă m-aș fi întors acasă noaptea. Mă gândeam la ce le voi spune copiilor mei că ne-au gazat și am plecat. Am mai rămas o noapte, au venit mai multe persoane și am stat până la 23.00 noaptea cu speranța că se va întâmpla ceva, dar nu s-a întâmplat nimic. De aceea e mare dezamăgire în România că vedem zi de zi că nu se întâmplă nimic în sensul binelui comun, în sensul de a nu pleca din țara asta. Când am plecat la Bucureștia am avut același mesaj pe care îl port și azi: Veniți acasă! Pentru că de-asta suntem așa de puțini și azi ca de obicei. Bistrița care ar trebui să fie aici este fie la Cluj, fie la Roma, fie la Barcelona, la Paris sau la Londra. De-asta nu e cine să fie alături de noi. Închei cu o glumă: s-a spus că a fost o lovitură de stat. Protestatarii au stat și jandarmii au lovit. Lovitură de stat!”, a spus el.

Apoi, Florin Chereji a mai spus că este indamisibil pentru români să mai accepte ceea ce se întâmplă la nivelul instituțiilor publice unde au fost create posturi speciale pentru politicieni și camarila lor: ”Au mărit salariile pentru ei și camarila lor. 80% din banii țării merg pe salariile lor și pe pensii speciale. Au amanetat viitorul țării. Copiii și nepoții noștri vor avea mulți bani de plătit, dar pe ei nu îi interesează. Ce s-a întâmplat la Caracal a devoalat ce e în instituțiile statului român. Uitați-vă ce e în toată Poliția, legături cu lumea interlopă și cu politicieni corupți. (…) România nu trebuie să fie captivă corupților, incompetenților și interlopilor. Va fi foarte greu să se facă curățenie generală, dar trebuie început de undeva. Avem un exemplu în Georgia care și-a desființat timp de trei luni Poliția, iar acum Poliția funcționează după ce au fost evaluați toți cei nou angajați. Actuala putere de la noi nu e capabilă fiindcă și-a pus oamenii ei. Cei care vor veni la putere după alegerile parlamentare din 2020 trebuie să facă lucrul acesta. Pentru ca lumea să nu își piardă încrederea arătată în 26 mai când a fost dat un vot semnificativ pentru partidele din opoziție eu fac un apel la PNL, USR, PLUS, PMP și celelalte partide din opoziție să încerce să stea la masa negocierilor, să nu se hârâiască între ei, să nu se certe și să lucreze înspre binele Bistriței, al județului și al țării. Nădejdea românilor e în ei. Dacă și ea se pierde, România va fi în dezastru”.

El a mai spus că ”la Bistrița nu se întâmplă lucruri atât de rele ca la Caracal sau Teleorman, sau sunt marit nereguli”: ”Instituțiile publice au fost împânzite de incompetenți cu salarii foarte mari. (…) Conducătorii locali confundă bugetele cu moșia proprie. Ovidiu Crețu a făcut ce a făcut cu bugetul local îndatorat pentru o pârtie care e o gaură neagră pentru Bistrița și alte prostii pe care le-a făcut, iar președintele CJ, Radu Moldovan, se poate lăuda cu realizări la drumurile județene, dar are în schimb probleme foarte mari. De exemplu, Aquabis, care e în subordinea CJ și care e un prestator important pentru toți locuitorii județului Bistrița-Năsăud, e împânzită de toți incompetenții, cimitirul elefanților PSD din județ și toată treaba a culminat cu angajarea fratelui său într-o funcție creată pentru el. Nu putem accepta asemenea lucruri. Când la Bistrița apa ar trebui să fie printre cele mai ieftine din țară suntem pe locuri fruntașe la costurile privind apa. La Bistrița, pierderile pe rețelele orașului sunt aproape de 50%. Jumătate din apă nu ajunge la consumator, dar o plătim. (…) Pe plan național e făcută o inventariere sub egida Program Odrasla în care sunt menționate beizadelele angajate în funcții publice. Eu vă propun să facem pe plan local o inventariere a tuturor piloșilor, a incompetenților din instituții publice, din Aquabis, din LDP, din ce mai e aici, inclusiv Supercom care e firmă privată, dar prestează servicii publice. Pentru că noi îi ținem în spate pe aceștia și prestează servicii de proastă calitate pentru bistrițeni, dar sunt plătiți cu bani foarte grei. Pe pagina Bistrița Civică vă rog să îi scrieți pe toți cei angajați altfel decât pe bază de competență”.

Ulterior, manifestanții au pornit în marș spre Primăria Bistrița, au trecut pe lângă terasele pline de pe pietonal și au scandat: ”Dacă vă pasă, nu stați la terasă!”, însă fără prea mult succes. Au mers și la sediul PSD de pe Gheorghe Șincai unde au cerut demisia Guvernului Dăncilă și au scandal din nou: PSD, ciuma roșie! Protestul s-a încheiat fără incidente.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Aloooo! GERIATRIA?

  Astia au evadat de la azil? Fac apel la institutiile statului sa-i recupereze pt ca s-ar putea sa se gazeze reciproc ( la varsta asta digestia nu mai e ce-a fost odata!!!)

  (27)
  • Corina

   Trebuia sa fim 50000 nu 50 de oameni.
   Fă apel la instituțiile statului pentru că și Alexandra, părinții ei, la fel ca și părinții Luizei au făcut apel la instituțiile statului. Îți doresc să ai mai mult noroc.

   (-3)
  • Cineva

   Degeaba jubilați, voi toți profitorii actualei coaliții de guvernare, că a ieșit puțină lume la protest.
   Oamenii au realizat că schimbarea se face prin vot, ați văzut deja în 26 mai. Și o sa vedeți și la următoarele alegeri.
   PSD și alde merită să fie spulberați după cât rău au făcut țării și românilor.
   La groapa istoriei cu voi.

   (0)
  • Alan Dala

   Mare descoperiere au facut! =)) Suna ciudat sa spui ca au realizat ca schimbarea se face prin vot, in 2019. Incet, incet incep sa invete cum e cu democratia, cu toate ca pentru ei democratie e numai daca iese la vot cum vor ei. =))

   (1)
 2. de ce nu iese lumea?

  Nu au credibilitate persoane care fie au reprezentat vechiul regim comunist ca turnători sau infiltrați în diferite perioade post decembriste, fie sunt niște no name, de asta nu iese lumea să-i urmeze

  (35)
 3. Protestatar

  „Vrem guvern european” așa scria la unul.
  Nu-i ăla de era sluga lui Liviu Rusu? Pe vremea ăluia aveam guvern european,cu Udrea,Anca Boagiu, Berceanu și alții, conduși de Boc (unitatea de taiere a pensiilor și salariilor). Ce vrea acuma, să mai ajungă o dată la putere? Este șomer și nu are nici un venit (conform declarației de avere),de aia a parcat mașina pe strada din fața Prefecturii? Lăsați oamenii să protesteze politruci penibili.

  (36)
 4. Andrei

  mai multi oameni sunt la terase decat voi, cativa protestatari intr-un oras cu aproape 100 mii locuitori. Aceeasi la orice protest, de serviciu, plus 3 PNL-isti care doresc ciolanul la primarie si in Parlament. Cativa din voi cu certificat medical ca sunt „dusi” …. Cand vor iesi bistritenii adevarati voi sustine demersurile, cu asemenea oameni nu ma pot asocia, o parte din voi mai corupti ca … coruptii.

  (30)
 5. În democrație, HOȚII STAU LA PUȘCĂRIE!

  Chereji nu e ăla care printr-o excrocherie de tip werner a furat o casă în strada Bălcescu?

  (32)
 6. Florean

  Florean are un dosar pe rol si-a luat parfumuri si alte lucruri din banii statului cand era sef la paza. Balan nu are actele in regula la casa, nu stiu cum de nu il amendeaza cei in constructii, domnul profesor de religie Bojor face politica cu copiii la scoala desi el ar trebui sa fie cu Domnul, alo ISJ o inspectie la toamna neanuntata… Cu astia sa ne insotim? mai ii unguru ala saracu ce care apa cu bidoane si care atat poate…

  (25)
  • Iliescu

   Din păcate cei care ies sa protesteze sunt lipsiți de credibilitate: Florean cu “e”, un personaj ipocrit care a creat găuri masive in bugetul județean, Chereji, ale cărui moravuri sunt bune cunoscute, Calo, pe care nimeni, nici măcar din PNL n-o bagă in seama, Iliescu, care mai visează la Aquabis, poate-și mai trăiește “a doua tinerețe” cu vreo angajata, Balan etc atc…

   (21)
  • În democrație, HOȚII STAU LA PUȘCĂRIE!

   Pe ăștia nu-i deranjează CIUMA NEAGRĂ SRI-DNA pentru că sunt din „sistem”! Dacă ar fi fost PSD-iști acum erau la pușcărie și toată propaganda ar fi urlat PENALII ! PENALII !

   (6)
 7. pensionar-DEMN

  Cei 70- 80 de cetateni civici sunt singurii care nu se lasa pacaliti de ciuma rosie. Sunt cei mai mandrii si demni cetateni ai Bistritei. Restul comentacilor de tip leguma, sustinatorii coruptilor, penalilor si prostilor se ingramadesc sa jigneasca pe acest online generos cu stirile pe care idiotii nu le inteleg. Tot ce se spune aici sunt povesti scornite de niste lachei si lipitori de afise care asteapta ca niste catei niste miezi pe sub masa de la partidul rosu.Acesti comentaci de serviciu, scornesc povesti de mizerie ca sa loveasca in organizatori , exact dupa modelul sovietic. In veci asemenea elemente nu vor fi capabili sa fie interesati de bunul mers in tara ci sunt doar niste unelte ieftine in mana unor hoti de politruci aflati pe topoganul istoriei.

  (-15)
 8. ecologistul

  Cherji nu a furat nici o casa , dobitocule ! A cumparat-o cinstit de la o bistriteanca plecata in Spania si cunosc bine cazul fiind chiar martor la actul de vanzare- cumparare. Nu jigni omul bai nataraule ! Balan a fost amendat de Pol. Locala dar a castigat procesul cu Primaria si i-a fost anulata sanctiunea si asa minima de doar 1000 de lei. Pt. ca nu a fost deloc vinovat si a construit cu acte in regula. Este doar o situatie si o lucratura politica.

  (-17)
  • În democrație, HOȚII STAU LA PUȘCĂRIE!

   Ce-i tovarășu bălan? Ce te zbulești așa? Vă acoperiți voi penalii unii pe alți. Credeți că nu ne dăm seama? Si werner a avut martori mincinoși când a FURAT cele 6 case.

   (18)
  • Cică a construit cu acte în regula

   Omule, e diferența daca a construit cu acte în regulă și a construit fara autorizație…….e că și cum ai conduce fara permis dar tu știi conduce….adică un penal

   (12)
 9. Floarean

  Florean e vai de mama lui, Chereji la fel, cum sa iesi in strada cand stim cu totii ca amandoi spera sa prinda ciolanul..

  (13)
  • Ovidiu Florean

   Când am intrat în politică un prieten mi-a spus: ” tu n-ai bube-n cap, o să ți le inventeze ăștia”. Ciuma roșie cu bugetarii lor postaci fac ce știu ei mai bine: mint și inventează, hoțul strigă hoții! Sunteți impostori penibili și analfabeți, ați băgat țara în faliment, ați bătut și gazat diaspora, ați furat și jecmănit din banii publici cum ați vrut voi. Acum vine decontul, de aia sunteți panicați . Unul nu scapă, vă asigur, o să-l însoțiți pe Dragnea mulți dintre voi!

   (-7)
  • radu

   uiiii ce aprins e Florean !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu mai poate!!!! miroase a ciolanel asa-i??? daaaa, ce sa vezi….apoi sa vedeti voi nemosaguri in functii !!!!!!!!!!!!!!!!! ohooooo

   (1)
 10. Arbaiten Ljesus Bolchevism

  Io-te “artileria grea” a postacilor psd-iști , băieți de nădejde care la nevoie , pentru un mic și o bere …Mă amărâților , degeaba pozați în oameni cărora le merge excelent sub acest regim politic , un putregai de cea mai joasă speță , că știm cu toții că sunteți rândași care abia au după ce bea apă . Degeaba arătați cu degetul către oamenii de vază ai orașului , ei micționează pe căpățânile unora ca voi ca și cum ați fi ciuperci otrăvitoare . Mai multe detalii data viitoare , bine că mitingul a fost un succes global și guvernul duamnei se va duce în hazmokar săptâmâna viitoare . Tot atunci am nevoie de niște oameni la muncă cu ziua , accept doar burți triple și cefe suine . Servus la toată lumea , Mniezo cu mila !

  (-10)
 11. Vanatorul

  Aseara la Lidl (parc) era un trio cracanat care se laudau ca sa-i auda lumea unde au fost si cum a fost in vacanta (un cuplu plus Horatiu brunetul ce canta la vioara) . Aveau toti o diaree vocala de se auzea in jumatate magazinul. Rezemau rafturile si se laudau ce au facut ei in concediu. Penibili oamenii astia care stau si dau detalii despre vacante in supermarket de parca numai ei merg in iar restul stau acasa.

  (7)
 12. Cara cal și iapă

  Doamne, cu câți tălâmbi ai populat România ! Degeaba ai făcut țara asta frumoasă, dacă ai umplut-o de găozeri, pentru care momentul și mațul plin contează. Ce contează pentru ei viitorul copiilor lor, nepotismul, clientela, corupția, centralizarea sufocante ?
  Să nu ne taie pensiile și să ne dea ajutoare, chiar dacă crește inflația ori le luăm pe datorie. Trebuie să vină o vreme să scadă unele salarii și pensii, pentru că e nedrept să fie plătite din împrumuturi.
  Animalul român (cetățean UE de mâna a 28-a), face fițe la terasă, unde bea bere și se dă mare deși acasă n-are după ce bea apă, iar preocupări pentru realizarea lui și a familiei sale – ioc.
  Da-s comentatori pricepuți, toți știu că nu-i bine din ce a fost. Dar despre cum va fi ? Mai interesează pe cineva ?
  Dacă exista vreo îndoială , s-a risipit. Ne prostim accelerat ca nație.
  Asta pentru că trăim mai bine decât ne permite plapuma.

  (6)
 13. Simina

  Dar de ce va agitați așa??? S-a văzut aseară cât de importanți sunteți!!! Adică 200 de oameni maxim! PSD va pierde fiindcă face implozie după atâția ani nu fiindcă sunteți voi buni!!!!!

  (9)
 14. Daca verificați pe protestatari

  O sa aflați că toți au interese personale fata de cei ce își invitat…..într-adevăr cei că Dragnea ar trebuie să ajungă langa el…deocamdată nu avem alti mai puțin hoți și mai putin oportunisti…o nație de hoți

  (6)
 15. Dani ecologistul

  Criticati pe dl Chereji ca a ob o casa cu acte false sau pe dl Florean ca a cumparat parfumuri, nu va este rusine, de ce nu va uitati in ograda voastra cu viloace de mil de eur, cu terenuri, apartamente , cabane in tara si case in strinatate, pensiuni etc.
  Constructor DIMEX, CML Ursa, etc. I-ati nenorocit si pe bietii patroni sa va serveasca interesele pt ca, nu au incotro.
  Cand spui DIMEX spui tot.
  Va legati de parfumuri si alte nimicuri.
  O sa vina si scadenta, ati umplut insitutiile statului de lipitori si obedienti de aceia merge tara asa de bine.
  Cine dracu va mai crede , puteti pune pistacii sa comenteze cat vor stim f bine cum stau lucrurile.
  Puteti verifica cat vreti pe cei care comenteaza impotriva voastra, sunteti jalnici.

  (-13)
  • Pentru Limba română, apasă tasta 1 !

   Tovarășu bălan! Când ești nervos, ești analfabet! Sau ai făcut „Ștefan Ghiorghiu” la seral.

   (6)
  • radu

   dati un exemplu!!! da asa pe bune, nu cu ocolisuri. Daca stiti, vorbiti! daca nu puteti vorbi inseamna ca nu stiti sau aservit unora care credeti ca sunt mai buni!!! aveti dovezi concrete? faceti plangere. Altfel este doar zgomot!!!!! pe net !!!! si atunci de ce dati cu [pietre? ar trebui ca toti acestia buni si drepti sa faca dovada spuselor lor, sa contribuie la inlaturarea unor impostori, etc. daca tac, sunt exact la fel ca si ei !!!!! doar ca isi zic ONL-PDL-USR bla bla

   (0)
 16. cititor

  Important este ca au manifestat pasnic… peste tot in tzara si ca au inteles ca daca vor schimbare, asta se face cu ocazia votarii, unde sunt rugati sa iasa masiv la vot si sa-si exprtime optiunea ca nu-i opreste nimeni , atunci cand acestea sunt organizate legal si nu prin violentza .
  Totodata ne bucuram ca au inteles faptul ca daca vor pace si liniste sociala, MINORITATEA TREBUIE SA SE SUPUNA MAJORITATII , CHIAR DACA NU LE PLACE NOUL REGIM IESIT INVINGATOR LA ALEGERILE LEGAL ORGANIATE si ca i-au lamurit pe cei din diaspora … sa stea acolo unde s-au dus si daca tot vor sa participe electoral, sa voteze ei acolo, in societatea in care s-au intergat si sa ne de buna pace noua, ca nu vor putea schimba nimic si nu vor putea trece peste vointa noastra a celor ramasi aici acasa, care nu ne-am abandonat nici tzara, casa, copiii si nici batranii pe care-i avem !
  NOI NU VREM ” NEVESTELE NOASTRE SA RAMANA C*RVE ACASA SI COPIII GOLANI PE STRADA ” … cum a zis Rusu de PSD Cluj … ! Ori plecam toti, cu tot ” alaiul „… ori NICIUNUL , fara sa ne punem palma-n RUC … si sa-i lasam pe cei neajutorati in grija statului si a banului public … !

  (15)
 17. pescarul

  Comentacii golani, sustinatorii penalilor si a ciumei rosii au postat din nou mizerii. Astfel tremura a neputinta pt ca stapanii lor corupti sunt pe topogan. Sa va fie rusine impostori murdari la creier !

  (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.