Actualitate

Mitropolitul Andrei, alături de călugări şi credincioşi la hramul Mănăstirii Rebra-Parva (FOTO)

O mulţime de credincioşi a luat parte, duminică, la hramul Mănăstirii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” dintre Rebra şi Parva. Pentru al patrulea an consecutiv, în mijlocul obştii monahale şi a credincioşilor s-a aflat ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei care a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi.

Potrivit Radio Renaşterea, după citirea pericopei evanghelice, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a adresat mulţimii un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre credinţa lucrătoare prin iubire: „Să-i luăm de exemplu pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii acestei mănăstiri frumoase unde ne adunăm să ne rugăm şi să ne întărim în credinţă, să-i luăm de exemplu şi să luăm şi noi, pe umerii noştri, jugul lui Hristos, crucea lui Hristos să o purtăm în loc de jug, să avem o credinţă mărturisitoare, în Domnul Iisus Hristos, o credinţă mărturisitoare şi lucrătoare prin iubire într-o lume atât de derutată şi atât de dezorientată. Să luăm pildă pe Sfântul Ioan Gură de Aur care iubindu-i pe cei doi citea cu multă râvnă scripturile spunând că apostolii Petru şi Pavel au avut în loc de povară cele două testamente. Să-i învăţăm pe cei doi apostoli din scripturi şi mai ales cum au pus ei în practică virtuţile şi atunci cu ajutorul lui Dumnezeu, întărindu-ne în credinţă, aprinzându-ne de râvnă unii de la alţii, vom pune în practică o credinţă mărturisitoare şi cu ajutorul lui Dumnezeu poate vom reuşi toţi câţi suntem aici să devenim misionarii Domnului Iisus Hristos, misionari cu viaţa noastră, misionari prin cuminţenia noastră, misionari cu bunătatea noastră şi astfel să convertim la Biserica lui Hristos o lume întreagă”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, a reprezentat autorităţile la acest eveniment.

După slujbă, Ioan Scurtu, unul dintre cei mai importanţi ctitori ai mănăstirii, a primit Crucea Transilvană din partea ÎPS Andrei.

Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a fost fondată în 1993, cu binecuvântarea Mitropolitului Bartolomeu. Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, locaş de rugăciune ce a fost finalizat şi sfinţit în 2009.

În prezent vieţuiesc aici zece monahi, iar programul liturgic este asemănător cu cel din Sfântul Munte Athos, potrivit celor declarate de stareţul Mănăstirii, pr. protos. Chiril Zăgrean.

Sursa foto: Facebook

Rebra 3 Rebra 2 Parva REbra 6 Rebra 7 Rebra 8 Rebra 9 ioan scurtu crucea transilvana

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.