Actualitate

Mitropolitul Andrei, la sărbătoarea hramului bisericii din Coşbuc

ÎPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a fost prezent în mijlocul credincioşilor din comuna Coşbuc. Înaltul ierarh a oficiat Sfânta Liturghie în biserica “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cu ocazia sărbătoririi hramului acestui lăcaş de cult.

Mitropolitul Andrei a fost însoţit de un sobor de preoţi din parohiile de pe raza protopopiatului Năsăud, în frunte cu părintele protopop Ioan Dâmbu. Au participat la Sfânta Liturghie Arhierească numeroşi credincioşi din zona Năsăudului, Bistriţei şi Bârgăului. La slujba care a avut loc duminică au asistat şi parlamentarii Ioan Deneş şi Daniel Suciu.

În cuvântul de învăţătură, ÎPS Andrei, pornind de la parabola semănătorului, a vorbit despre cultivarea sufletului şi a virtuţilor, informează Radio Renaşterea: ”Parabola aceasta minunată ne îndeamnă să facem pledoarie pentru cultivarea sufletului, pentru cultivarea virtuţilor. Mântuitorul pleacă de la o lucrare gospodărească pentru a se opri la una sufletească. În sufletele unora cuvintele Scripturii, cuvintele de învăţătură ale Bisericii cad ca pe drum, nu rodesc şi nu au nici o influenţă pentru că sufletul lor este bătucit ca drumul. Altă sămânţă cade pe tărâm stâncos. Aceştia sunt oamenii superficiali care se entuziasmează, dar numai pentru o vreme, după aceea se poartă ca şi cum nu au auzit nimic.  Astfel se uscă planta care abia a răsărit şi nu dă roade, nu dă virtuţi şi nu dă fapte bune. Altă sămânţă cade între spini şi zice Evanghelia că şi spinii cresc o dată cu grâul şi îl înăbuşesc. Aceştia sunt cei care sunt acaparaţi de grijile acestei lumi, acestea îi interesează mai mult decât credinţa şi decât Dumnezeu. Ultima sămânţă a căzut pe un pământ bun şi dă rod însutit. A căzut într-un suflet care se preocupă de mântuire şi care ştie că cele de aici sunt trecătoare şi cele de dincolo sunt veşnice”.

În cadrul slujbei, Părintele Mitropolit a hirotonit întru diacon pe teologul Marius Abrudan, ce va sluji preot în parohia Bobâlna. Părintele Iuliu Morariu a mulţumit la finalul slujbei Mitropolitului Andrei pentru binecuvântarea arhierească oferită întregii comunităţi parohiale şi pentru prezenţa la sărbătoarea hramului bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Coşbuc.

ÎPS Andrei Andrei l-a ridicat pe preotul Iuliu Morariu, parohul bisericii din Coşbuc, la rangul de iconom şi a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în acest an la casa parohială.

Biserica parohiei Coşbuc cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost construită în anul 1902 prin contribuţia credincioşilor şi a preotului de atunci, Sebastian Coşbuc.

Foto: Radio Renaşterea

1 bis cosbuc 2 bis cosbuc 3 bis cosbuc 4 bis corbuc

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.