Social

Modernizarea DN 17 C şi D continuă. Răzvan Cuc și Radu Moldovan despre următoarele lucrări

Lucrările de modernizare a drumurilor naţionale 17 C şi D prin procedura ranforsării vor continua, promite ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Aflat într-o vizită în judeţ, demnitarul asigură că s-au găsit bani şi investiţii care trebuie făcute pe Dealul Dumitrei, Dealul Ştefăniţei şi Pasul Rotunda.

La Rodna, ministrul Transporturilor a primit cadou o traistă cu un clop cu pană de păun în miniatură, dar și o ie pe care președintele CJ Radu Moldovan i-a propus s-o poarte la inaugurarea drumului din Pasul Rotunda.

„Pentru DN 17 D şi pe DN 17 C s-au  alocat fonduri pentru continuarea lucrărilor. Din acest motiv am venit ca să mă asigur că s-a demarat procedura fiindcă am prins bani aşa cum am discutat şi cu domnul preşedinte al CJ şi cum era firesc să facem. Infrastructura aduce dezvoltare economică. Banii sunt prinşi. Termenul pentru licitaţie este 16 şi 28 august, procedurile sunt pornite, banii alocaţi, iar în cursul anului următor şi în perioada ce va urma vom aloca fonduri în continuare pentru lucrări de investiţii mai mari care se vor face în cele trei dealuri”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, pentru ca lucrurile să meargă mai repede, şeful CNAIR a delegat competenţele pentru organizarea procedurilor către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj care va primi bani la rectificare să poată face achiziţiile pentru investiţiile ce se vor face pe tronsonul Bistriţa – Dumitra, la Dealul Ştefăniţei de la poale până spre Săcel şi în Pasul Rotunda de la Valea Mare către Cârlibaba.

„Astăzi, ministrul Răzvan Cuc va vedea cum arată drumul spre Pasul Rotunda. Eu mă bucur foarte mult că e aici, că e un ministru tânăr care mă face să cred că România are viitor. E extrem de important să îţi ţii cuvântul dat. Eu am trăit multe şi îi mulţumesc domnului ministru Cuc că s-a ţinut de cuvânt. Noi avem în Ardeal vorba dacă am zâs, am zâs. Mă bucur că a preluat-o şi el! Am văzut pe SEAP licitaţiile pentru Năsăud – Feldru, trebuie tratată separat că e beton, şi pe urmă Feldru- poalele Pasului Rotunda unde e un contract- cadru, iar eu sper ca într-un an, un an şi ceva să poată fi finanţat de CNAIR şi executat. Celelălalt tronson e Salva – Dealul Ştefăniţei. Avem aşadar trei licitaţii, pentru cele două contracte-cadru şi tronsonul de beton de la Năsăud la Feldru şi urmează, în toamna acestui an, să se demareze achiziţiile pentru lucrările de investiţii”, a spus preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud.

Anul trecut s-au făcut lucrări de ranforsare a unui sector de drum de pe DN 17 C, mai exact Dumitra – Năsăud – Salva, de către SC Diferit SRL cu circa 2,3 milioane de euro, dar și a unui sector de pe DN 17 D, mai exactBeclean – Salva, de către asocierea SC ARL SA – SC Dimex 2000 Company SRL – SC Strabag SRL cu circa 3,6 milioane de euro.

7 comentarii

  • banuiesc ca a fost cumparata camasa „popolara” din leafa de 13.000 lei a lui Raducu, nu dinfondul de protocol al cetateanului!!!!

    • Centura Bistritei va fi gata în maxim 50 ani . Aveti putina răbdare, Ce naiba! De cat un lucru facut in graba si prost, mai bine unul facut încet – cu treabă bună, Dar bine.

  • Sa termine de asfaltat toate drumurile din județ și apoi centuri, este una în Bistrița. E nevoie de una în Beclean. Pentru ca stai o ora sa traversezi Beclean ul

    • ioane in beclean ar fi suficient trei semafoare si problema ar fi rezolvata,se poate verifica ,se poate face o proba….dar indolenta si ura pisidista lasa mult de dorit….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.