Actualitate

Modernizarea drumului Șieu – Posmuș – Teaca – Ocnița, cu 17 milioane euro, la final

S-au încheiat lucrările de modernizare pe DJ 173, pe tronsoanele Șieu – Posmuș – Teaca și Teaca – Ocnița, în total 25,6 km. Investiția se ridică la 83,6 milioane lei (circa 17 milioane euro), printr-un proiect cu bani europeni derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a făcut recepția lucrărilor.

Lucrările de modernizare, realizate de M.I.S. Grup (lider de asociere), Drumserv, DPJ Cluj, Viales y Obras Publicas și Starcom Exim (proiectare) au vizat: stabilizarea terenului, straturi de fundație din balast, straturi de bază din piatră spartă, amenajarea a 380 de accese la proprietăți, lucrări la sistemul de colectare a apelor pluviale, șanțuri de pământ, șanțuri pereate, rigolă de acostament, rigolă ranforsată, rigole carosabile, podețe tubulare, zid de gabioane de piatră brută, reparații locale cu mortare la zidurile de sprijin existente, lucrări de consolidare cu coloane forate, parapeți metalici (1,1 km), 27 de borne kilometrice, 242 de borne hectometrice, 868 de indicatoare rutiere, marcaje longitudinale și transversale, lucrări de amenajare a terenului (săpături, finisare taluzuri, plantare puieți, semănare gazon). Garanția lucrărilor: 120 de luni.

”Este un drum foarte important, care leagă Valea Șieului cu toată zona de câmpie. În toamna acestui an vom finaliza și partea de la Șieu – Șoimuș – Budacu de Sus, astfel că toată această porțiune de la Bistrița pe DJ 173 va fi finalizată. Felicit constructorul, liderul de asociere M.I.S. Grup, care a făcut o lucrare de foarte bună calitate într-o perioadă record, cu tot cu iarnă 14 luni. E o dovadă în plus că atunci când administrația își asumă o relație corectă cu constructorul lucrurile pot să se deruleze în timp util și oamenii pot să beneficieze într-un timp cât mai scurt de un drum modernizat. Și atunci când aveam blocate resursele șantierele nu s-au oprit, au găsit soluții proprii de a continua lucrările. În prezent suntem la zi sau aproape la zi cu plățile”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

Administratorul companiei M.I.S. Grup, Petrică Farcaș, a mulțumit administrației județene și administrațiilor locale de pe traseu pentru foarte buna colaborare contractuală, din punct de vedere tehnic și financiar.

”Încă un proiect care aduce bucurie în rândul cetățenilor. Felicitări constructorului pentru o lucrare executată într-un timp foarte scurt și la standarde calitative ridicate. Îndemn cetățenii județului nostru să ia în considerare deplasarea pe drumurile județene nou modernizate, având parte de călătorii în condiții de siguranță”, a spus vicepreședintele CJ Ciprian Kecskes-Simionca.

DJ 173 are o lungime totală de 64,4 km şi leagă localităţile Bistriţa (DN 17) – Jelna – Orheiu Bistriţei – Budacu de Sus – Şoimuş – Şieu – Posmuş – Teaca – Ocniţa – Milaş – limita judeţului Mureş.

6 comentarii

 • Voi știți sa faceți și șanțuri pe lângă drum ,cei de la primărie nu știu, ar fi bine sa le dați niște lecții. Străduțele asfaltate în Ghinda și Slatinita nu prea au șanțuri . Bravo!

  14
  8
 • Ăia care au plătit consumația … niște proști!
  A văzut cineva cum îi cheamă, vreun panou, ceva? Nimic! Reclamă MIS Grup și reclamă electorală. Cetățeanul european, un prost care plătește! Printre ei, și noi.

  31
  0
 • Unde nu trebuie se face si unde trebuie nu…mergeti la sanmihaiu de campie spre micestii de campie, sa vedeti ce bun e drumul! Domnul Radu Moldovan il tot amana de la in an la altul…singura problema…sate mici, vai si amar de ele care nu aduc voturi la judet!

  21
  1
 • Tară de cârcotași! In loc să ne bucurăm că iată, in sfârșit, firme din județ au realizat ceva frumos si util gasim mereu noduri in papură! Felicitari CjBN, felicitari MissGroup!!

  2
  10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.