Economie Sănătate

Modernizarea Policlinicii de pe str. Gării, pe ultima sută de metri. Cum va arăta zona din jurul ei

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Policlinicii Bistriţa sunt în grafic, anunţă conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Se lucrează la finisajele interioare, va veni mobilierul nou şi aparatura. De îndată ce se va face primăvară, se va lucra şi la curtea exterioară care va fi un model de urbanism pentru oraş.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta a declarat că este mulţumit de felul în care se derulează lucrările la Policlinica de pe strada Gării.

„În acest început de an, vă pot spune că lucrăm în continuare la Policlinică. Firmele şi-au reluat activitatea. Zilele trecute Mircea Gelu Buta ian 2015am fost pe şantier cu o echipă de la Consiliul Judeţean. Suntem la zi din punctul de vedere al stadiului lucrărilor. Se fac finisaje înăuntru. Urmează să fie adusă aparatura medicală pentru că va exista o modernizare a infrastructurii, dar şi o înnoire totală a aparaturii şi mobilierului. Credem că, la începutul verii, poate fi dată în folosinţă. Aşteptăm şi primăvara ca să facem amenajări ambientale în jurul clădirii şi am dori să fie un alt fel de moment pentru Bistriţa din punctul de vedere al amenajărilor urbanistice. Ne dorim să fie un spaţiu prietenos, să dăm jos gardurile, să plantăm verdeaţă, aşa cum e în Parcul Municipal. La această ofertă pe care o facem comunităţii aşteptăm ca şi comunitatea să ne răspundă cu educaţie, cu menţinerea curăţenei şi păstrarea acestui ambiental care eu aş dori să producă bună dispoziţie şi relaxare tuturor”, a spus prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

Tot anul acesta, a mai adăugat domnia sa, secţiile chirurgicale ale spitalului vor fi concentrate în sediul de pe strada General Grigore Bălan. „Aici avem secţia de terapie intensivă, cu dotările necesare şi operaţiile – oftalmologice, ORL – am dori să fie efectuate în blocul operator pe care îl vom pune la dispoziţie. Dintre celelalte clădiri pe care le gestionăm, rămâne spitalul de pe strada Ghinzii cu un ambiental foarte frumos. Acolo am mutat şi ambulatoriul de specialitate, de pneumoftiziologie, ei au toate dotările necesare cum ar fi laborator de imagistică, de analize biologice, un spaţiu ambiental foarte frumos, un parc mare. de altfel aici a funcţionat un fost spital militar austriac. Rămâne în continuare primul spital de pe strada Alba Iulia în care vor funcţiona secţia de boli infecţioase, dermatologia şi oncologia în clădirile reabilitate şi spitalul de psihiatrie unde s-au încheiat lucrările de reabilitare şi e unul modern, rămâne Policlinica şi spitalul acesta de la Han”, a spus prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

Potrivit directorului administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany, după ce se vor încheia lucrările, Policlinica Bistriţa va arăta foarte bine, fiind una de nivel european.

“S-a prevăzut dotarea maximă, de la aparatură specială de investigare, până la ultima pensă din instrumentarul medical. Va fi o policlinică modernă cu cabinete dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Se va rezolva problema accesului persoanelor cu dizabilităţi care, la ora actuală, nu au acces la etajele superioare, s-au ales soluţii moderne pentru energia termică şi electrică. Vor fi montate pompe de căldură. Fiecare cabinet va fi climatizat va fi instalaţie de sterilizare a aerului în fiecare încăpere. Va fi un sistem modern de acces şi programare a pacienţilor astfel încât nu vor fi obligaţi să stea călare pe uşa cabinetului. Dacă vor respecta programările şi vor urmări afişajul electronic, pacienţii vor şti exact când să intre în cabinet. Noua clădire va putea asigura un flux decent pentru pacienţi. Problema la români este că toată lumea merge la ora 7 şi vrea să plece la 8. Dacă vor fi respectate orele de programare atunci vom putea să creşte numărul de pacienţi într-o zi”, a spus Gabriel Lazany.

Lucrările la Policlinică sunt executate de SC Euras din Satu Mare, care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor din proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, în valoare totală de în valoare totală de peste 36 de milioane de lei. Cu aceşti bani sunt modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative, reţelele de utilităţi şi va fi achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. 12.210.092,65 lei  vor fi investiţi în aparatura medicală şi 187.869,5 lei în mobilierul specific.

Policlinica 4 Pliclinica 2 Policlinica 3 Policlinica 5

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS