Actualitate

Modificări în circulația unor linii de autobuz, la Bistrița. Unele stații se desființează, apar altele noi

Municipalitatea modifică unele trasee de transport public local pentru eficientizarea acestui serviciu, optimizarea programului și reducerea unor cheltuieli, conform proiectului de hotărâre aflat pe agenda Consiliului Local Bistrița din 23 februarie.

– Liniile care circulă în zona industrială, respectiv liniile 5, 6, 11 și 12 vor circula în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale în funcție de solicitările punctuale ale companiilor din zonă, cu aprobarea Primăriei Bistrița, cu condiția anunțării în prealabil din partea angajatorilor.

– Reintroducerea cursei linia 16 pe ruta B-dul Gen. Grigore Bălan – str. Avram Iancu – str. Ghinzii – str. Valea Ghinzii – Complexul Wonderland, aceasta fiind suspendată din cauza lucrărilor de reabilitare a străzilor Valea Ghinzii și Aerodromului.

– Desființarea stațiilor de autobuz nr. 202, 203, 204 și 205 de pe strada Simion Mândrescu

– Înființarea a două stații de autobuz pe strada Drumul Dumitrei Vechi, între străzile Memorandumului și Arcașului stația nr. 202 și în dreptul imobilului nr. 16 B stația nr. 203.

n 2021 fusese modificat traseul liniei nr. 15 pe ruta str. Rodnei – str. Gării – B-dul Independenței – str. Sigmirului – str. Drumul Cetății/sensul giratoriu de la intersecția Drumul Cetății și Subcetate. Stațiile de pe strada Simion Mândrescu, devenind inutile, se desființează. Se impune realizarea stațiilor nr. 202 și 203 pe strada Drumul Dumitrei Vechi. Pentru realizarea alveolelor există aviz favorabil de la Poliția Rutieră)

– Înființarea a două stații de autobuz pe strada Valea Slătiniței cu nr. 204 și 205.

(Pe traseul liniei nr. 7 , str. Rodnei – str. Gării – B-dul Decebal – str. Năsăudului – str. Calea Moldovei – loc. comp. Unirea – loc. comp. Slătinița, distanța dintre stația nr. 107 și stația nr. 108 respectiv retur stația nr. 112 și stația nr. 113 este foarte mare și, prin dezvoltarea imobiliară a zonei, cetățenii care locuiesc pe str. Valea Slătiniței au solicitat înființarea acestor stații de autobuz. Pentru realizarea alveolelor există autorizație de construire).

– Mutarea amplasamentului stației nr. 41 care deservește liniile 2, 2A, 3 și 13 de pe B-dul Republicii sensul spre Vatra Dornei, de la nr. 15 la nr. 21.

(Amplasamentul actual nu permite retragerea autobuzului în alveolă și astfel se blochează banda 1 de circulație).

Etichete

7 comentarii

 • De la ANL pentru cartierul RAAL se ia auribuzul de la ANL si se schimba apoi pe str.Odobescu,se ia mucribuz si se plateste al doilea bilet
  Nu e normal ca pentru o calatorie in acest orasel sa platim 2 bilete
  Acest aspect cand se reglementeaza?

 • Vreau sa stiu daca la capela pe str Tarpiului este vreun autobuz din Stefan Cel Mare .Han s-au Lama? Dat fiind ca acest traseu ar fi util, pt foarte multa lume. Multumesc

  • Buna ziua din ce zona de la ce statie din Bistrița se i a microbuzul 2A pt a ajunge in Viișoara ?

 • Zonele str. Arinului, Valea Rusului, Gorunului, Ulmului etc. cand se va lega cu transport in comun de oras? Sa mai scadem poluarea, sa scadem folosirea masinilor personale

 • Dar la Ghinda când lungiti traseul, ca e doar pana în mijlocul satului?(Petiții sunt făcute de mai mulți oamenii inclusiv de mine)

 • Va baga troleibuze la astia de prin ,,cartiere”.da un pic mai tarziu.Pana trag curentu si il ieftineste Popescu ,ministrul,o sa va bage niste platforme cu roti si cu vele.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.