Actualitate

Modul inedit prin care Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița își ia rămas bun de la absolvenți

Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița a decis să le facă o surpriză viitorilor absolvenți de clasa a XII-a – peste 200 la număr – care nu vor avea parte, din păcate, de o festivitate de absolvire tradițională.

Directorul CNAM Bistrița, Iuliana Vlad, a declarat pentru Timp Online că profesorii s-au gândit să le facă această supriză elevilor pentru ca și generația lor să poată trăi ”emoțiile despărțirii de școală”.

”Nu ne permitem să ne adunăm împreună, să auzim cântecele lor, să trăim împreună cu ei emoțiile și atunci am zis că vor vedea acest afiș care simbolizează despărțirea, dar și emoțiile care însoțesc plecarea lor de pe băncile școlii. Este tot ce le putem oferi acum. Elevii vor avea ore de dirigenție online, fiecare diriginte a pregătit un moment de suflet, le-am transmis și eu câteva gânduri. Inițial am vrut să stăm toți profesorii în fața școlii, iar ei să treacă prin fața ei, să-i salutăm, să le facem cu mâna de la distanță, dar am renunțat la această idee pentru că ne temem, nu știm dacă nu se adună prea mulți la un loc. Nu vrem să fie probleme, așa că am decis să ne limităm la acest mesaj”, a declarat prof. Iuliana Vlad.

Pe afișul amplasat pe peretele școlii sunt scrise câteva versuri din Nichita Stănescu: „E un spectacol de neuitat acela/ de-a şti/, de-a descoperi/ harta universului în expansiune/, în timp ce-ţi priveşti/ o fotografie din copilărie!”.

Afișul, pregătit în special pentru cei peste 200 de absolvenți de clasa a XII-a care termină cursurile în sistem online vineri, va rămâne acolo și pentru momentul în care vor absolvi elevii de clasa a VIII-a, circa 120 la număr. Unii probabil că vor continua să studieze la CNAM, dar alții vor pleca, așa încât și în cazul lor tot despre o despărțire va fi vorba.

Deja unii dintre viitorii absolvenți de liceu au marcat momentul cu o fotografie pe care au postat-o pe Facebook.

3 comentarii

  • E inedita prezentarea iar cuvintele sunt deosebit alese in aceste circumstante. Frumos si emotionant deopotriva. Bafta multa in viata si in viitoarele profesii ce vi le veti alege.

  • Felicitări absolvenților, care in condiții speciale au reușit sa finalizeze un ciclu scolar important pentru viata, și respect profesorilor care au încercat sa răspundă provocărilor acestor vremuri mai ciudate!
    Succes in continuare la examene și poate voi sa faceți parte din generațiile care vor reuși sa schimbe România , mai repede și mai bine!

  • Trebuia sa închiriati un popa si sa organizati o a treia Inviere, nu era nici o problema ca sa se adune cei 200 de absolventi pe motiv de adunare religioasa.
    Mai ales ca oricum trebuie sa se roage fierbinte pentru ca examenele sa se desfasoare în conditii decente fiind organizate de niste imbecili care înca n-au fost în stare sa cumpere niste masti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.