Politică Social

Moldovan: România e paralizată de PDL, un grup de lăcuste care mănâncă tot ce se poate mânca

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat că bătălia anului 2012 nu va fi politică, ci una pentru salvarea viitorului României.

”Avem în momentul de faţă, din păcate, o Românie paralizată de PDL, care nu mai este un partid politic, ci un grup de lăcuste ce mănâncă absolut tot ce se poate mânca. Bătălia anului 2012 nu mai e una politică, ci una pentru salvarea viitorului României, în care va trebui inclusă toată societatea românească, nu numai un partid politic din opoziţie. Asta dacă vrem ca România să aibă un viitor”, a spus Moldovan.

El a precizat că opoziţia nu acceptă ca România să fie arendată Fondului Monetar Internaţional:”E importantă relaţia cu FMI, dar o relaţie de pe poziţii de egalitate, negociată, şi nu de pe poziţii de slugă, aşa cum e azi Guvernul României în faţa FMI. În noua lege a asistenţei sociale, nu se mai regăseşte noţiunea de asistent social, decât undeva pasager. Statul roman a şcolarizat pe bani publici peste 20.000 de asistenţi sociali, din care sunt încadraţi 5.000. Nu ştiu ce se va întâmpla când actuala lege va intra în vigoare. Ceea ce se doreşte, aşa cum au făcut şi cu partea de subvenţii, e ca toate responsabilităţile să le arunce în spatele primarilor. Avem un Guvern care a centralizat totul de la colectare şi nu mai are nicio responsabilitate. Nu au cum să suporte primarii, pentru că nu au resursele necesare pentru subvenţii, ajutoare sociale şi alte obligaţii pe care le transferă Guvernul”.


”Asistăm la o decizie criminală a guvernului Boc”, spune Radu Moldovan.

”Vor fi cel puţin un million de familii care nu vor avea posibilitatea să-şi plătească căldura în această iarnă. Obligaţiile sunt aruncate către primării, de cinci-şase ani s-au făcut investiţii foarte mari în zonele de primari PDL, primarii PDL vor primi de la Guvern sume de echilibrare pentru a ajuta populaţia şi este un scop vădit electoral de a omorî primarii din opoziţie, care nu au acces la resursele de la buget şi care n-au primit niciun ban de modernizare a acestor CET-uri. În mod clar fiecare primar se va strădui să sprijine populaţia, dar în condiţiile în care până acum costurile astea erau o treime populaţie, o treime Guvern, o treime administraţie locală, acum Guvernul retrăgându-se, problema va deveni delicată.  Se loveşte cinic în populaţia săracă, care nu deranjează foarte tare prin protestele slabe. Nu-i luăm bani doamnei Udrea, o lăsăm cu telegondolele şi ce are de făcut dânsa, mai bine luăm de la populaţie, că ăştia, săracii, duc, dar nu ştiu cât vor mai reuşi să ducă”, a adăugat deputatul PSD.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS