Actualitate

Monica Săsărman: Se gândește cineva și la această problemă? Este o urgență rezolvarea ei?

”Situația în care se află România poate reprezenta și un moment de reflecție asupra faptei de abuz în serviciu. Articolul din Codul Penal care incrima fapta de abuz în serviciu a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională a României în anul 2016. În legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale se menționează că dispozițiile din legile constatate ca fiind neconstituționale își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei CCR, dacă în acest interval de timp Parlamentul sau Guvernul nu pune de acord prevederile neconstituționale cu dispozitiile Constituției”, a scris pe Facebook consilierul județean PNL Monica Săsărman.

Ea a adăugat: ”Revenind la subiect, nu putem trece cu vederea faptul că mulți lideri sunt acuzați de abuz în serviciu – Udrea, Bica, Blejnar, Nicușor Constantinescu, Dan Șova, Crinuța Dumitrean, etc.., iar în situația în care vor fi condamnați definitiv pentru această faptă mai mult ca sigur se vor adresa Curții Europene a Drepturilor Omului. CEDO va constata că a existat o încălcare a drepturilor acestora, urmare a faptului că textul de lege în baza căruia au fost condamnați a fost declarat neconstituțional, chiar, dacă vreți, în parte. Vor fi absolviți astfel de repararea prejudiciului, adică nu vor restitui prejudiciul de sute de milioane de euro, și mai mult, vor fi îndreptățiți să primescă despagubiri de la Statul român pentru acoperirea daunelor morale, ca urmare a condamnării și perioadei de detenție. Se gândește cineva și la această problemă? De unde vom plăti aceste despăgubiri? De la învățământ? Sănătate? Burse? Se vor îngheța pensiile? Alte taxe?”

”Cert este ca aceste persoane care s-au înfruptat din banul public câștigă bătălia cu cei onești. Este o urgență rezolvarea acestei probleme? De ce nu s-a instituit o comisie prezidențială cu specialiști în drept constituțional care să ne arate cum trebuie rezolvată problema, astfel încât Romania să recupereze prejudiciile integral?”, a menționat consilierul județean PNL.

9 comentarii

  • eu propun ca aceia care nu repecta deciile CCR sa fie trasi la raspundere si sa li se impute tocmai abuzul in serviciu prin fapta de a nu face ceva!!!! iar amenzile de la CEDO si altele sa le plateasca tot aceia! liderii grupurilor care au contestat si au denaturat atat de mult esenta acestor modificari!!!

  • Hop si lelea Floare in ajutorul prietenelor Udrea si Bica. Bag sama ca si asta se vre’ angaja la cabinetul lu’ zagrean care face loby pentru ordonante. S-o gasit marea politicianca si jurista sa puna ordine in tara. Precis presidentia trebuie sa se ocupe de asta si sa faca o comisie. Curat Constitutional.

    • Nu fi rau este lelea Monica nu lelea Floare! Samana cu lelea Floare asa un pic da’ numa’ un pic!

  • Eu nu mai inteleg nimic. Doamna asta e de la PNL si tine cu PSD? Este o parere personala a ei sau e pozitia oficiala a organizatiei PNL Bistrita? Exista un fel de blat intre PSD si PNL? Nu mai intru in detalii, cum ar fi inutilitatea acestei ordonante daca ar fi asa cum zice doamna, ca o prevedere neconstitutionala isi inceteaza efectele la 45 de zile de la publicarea deciziei CCR. Vorbesc doar de princiopii si de coerenta.

  • In sfarsit opinia unui specialist in domeniu ! Situatia in care ne aflam datorita „entuziastilor” din tara, e aceea ca s-a revenit la situatia de dinainte de ordonanta, aceea de VID LEGISLATIV in ceea ce priveste ABUZUL IN SERVICIU care tacit a fost DEZINCRIMINAT TOTAL in iunie 2016 prin NECONSTITUTIONALITATE. Astfel cei care erau ORIPILATI ca datorita ORDONANTEI scapa hotii care fura sub 200.000 de lei, pot sa stea acum linistiti, ca acum, in ABSENTA ORDONANTEI (pe care PSD-ul a fost FORTAT sa o abroge de specialistii in drept care manifesta in Piata Victoriei), scapa si cei peste 200.000, si NU mai trebuie nici sa restiuie prejudiciul cum era in cazul ordonantei. Celor NEINFLACARATI care doresc sa se informeze corect si care sunt CAPABILI de mai mult decat de LOZINCI, le propun spre lectura Decizia CCR 405/2016 si Legea 47/1992. Va ofer mai jos spre exemplificare doar un paragraf din decizia CCR 405/2016 (referitor la obligativitatea introducerii unui PRAG foarte INALT in legiferarea Abuzului in Serviciu): „Art 71. Comisia de la Veneţia consideră că prevederile penale naţionale cu privire la „abuzul în serviciu”, „abuz de putere” şi expresii similare trebuie interpretate în SENS RESTRANS şi aplicate la un NIVEL INALT, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi, spre exemplu, infracţiuni grave împotriva proceselor democratice naţionale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparţialităţii administraţiei publice”

  • Doamna cristiana aici nu adăugați nimic, sau daca nu ii de la PSD nu-i nici o problema ca susține neconstituționalitatea codului penal sa știți ca ,culoarea roșie nici unor animale numite (Bivoli)nu le place ,ce-ar fi daca și-ar schimba culoarea cei de la psd

  • Da cand ai mimat bataia cum fu, Mona? Iti amintesti ce penibila ai fost si cum ti-ai batut joc de partid? Esti penibila si timpul tau a apus, ne-am saturat de tine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.