Actualitate

Robert Sighiartău: E trist că Guvernul nu are în vedere investiții în infrastructura din Bistrița-Năsăud

ACTUALIZARE (VIDEO) ”Am susținut în plen amendamentul propus în vederea alocării unei sume de bani pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Bistrița – Cluj. Din păcate, majoritatea PSD-ALDE a votat împotriva acestui amendament. Este trist că Guvernul PSD-ALDE, respectiv Ministerul Transporturilor, nu au în vedere investiții în infrastructura din județul Bistrița-Nasăud”, a postat pe Facebook președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău.


ȘTIREA INIȚIALĂ ”Am propus alocarea de bani pentru proiecte de interes județean și regional”

”Mandatul de parlamentar a început cu dezbaterea bugetului pe anul 2017 și, după o primă evaluare, am decis că pe lângă asumarea unor alocări de bani pentru salarii, pensii și cheltuielile pentru asistență socială, este nevoie să susținem un program de dezvoltare pe termen mediu, care presupune începerea/demararea unor investiții, care să stimuleze crearea de locuri de muncă și să genereze dezvoltare. Ca membru al comisiei și ca deputat de Bistrița-Năsăud, am propus alocarea unor sume de bani pentru susținerea unor proiecte de interes regional și pentru județul nostru.

Mă refer concret la începerea unor lucrări pe traseul Bistrița-Cluj, pentru a parcurge distanța până la Aeroportul Cluj-Napoca într-un timp rezonabil, de aproximativ 60 de minute,dar și la asigurarea unor fonduri pentru a continua lucrările la drumul județean ”Poarta Transilvaniei” Ilva Mică-Lunca Ilvei pe componenta Măgura Ilvei-Lunca Ilvei (lotul 5). Am fost consilier județean și există un consens unanim pentru urgența lucrărilor.

Pentru a atrage investiții în zona noastră este nevoie de drumuri rapide, Bistrița, nefiind nici nod de cale ferată, nici beneficiar al unui aeroport. Traseul Bistrița-Cluj trebuie să fie unul cu patru benzi, să ocolească anumite localități, inclusiv orașul Beclean, pentru a facilita o legătură eficientă pentru tinerii care trebuie/vor să ajungă la Cluj și pentru a atrage mai ușor noi investitori. La Cluj se va realiza unul din cele opt spitale regionale. Interesul județului nostru este să avem un drum modern și sigur. Este o prioritate pentru noi toți. Atât parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, cât și cei din județele Cluj și Suceava, cât și conducerile locale din județele amintite, realizează importanța acestei investiții.

În același timp este necesar să susținem economia locală, iar Valea Ilvelor este una cu potențial uriaș (economic, pe domeniul industriei lemnului, al produselor artizanale, turistic, cu zone pentru orice tip de agrement,). Pe de altă parte creăm condiții bune pentru a iniția o nouă legătură spre Moldova.

Trebuie amintit că necesitățile depășesc cu mult posibilitățile bugetului național și ne rămâne să stabilim o ierarhizare a priorităților, pentru a lua decizii cât mai bune. Așa cum am spus, una din cele mai importante tronsoane de drum European este șoseaua ce leagă Transilvania de Moldova pe traseul Cluj-Napoca-Suceava. Deși au fost realizate investiții de anvergură în ultimii zece ani, este nevoie de o creștere a capacității de transport prin lărgirea carosabilului acolo unde este posibil, prin crearea de rute alternative ocolind anumite localități sau prin realizarea și modernizarea de centuri ocolitoare. Propunerea pe care o fac are în vedere alocarea din timp a unor sume de bani pentru demararea procedurilor care stau la baza realizării investiției, respectiv a realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pe tronsonul Bistrița-Cluj, urmând ca într-o etapă viitoare să fie aprobat și realizat proiectul ce vizează tronsonul Bistrița-Suceava.

Din discuțiile și evaluările pe care le am încă din anii trecuți, am convingerea că propunerea are susținere din partea tuturor celor implicați politico-administrativ. Sigur că nu sunt singurele lucruri importante de care are nevoie județul nostru, însă pasul pe care doresc să îl facem este unul important, iar eventuale amendamente ale unor colegi care vizează dezvoltarea județului vor beneficia de sprijinul meu”

Robert Sighiartău, deputat PNL

17 comentarii

  • Nu a propus aeroport dar a propus un port maritim plus infintarea scolii de Marina la Bistrita! Marina calareata evident!

 • Asta vorbeste si el sa sune … drum rapid ??? Auzi la asta ce exprimare are…. cine iti face tie autostrada de la bistrita la cj???? Hai acasa ca ne faci de ras poca…..

  • Mai Ioane, cand scri o propozitie prima litera a cuvantului se scrie cu litera mare. Tu faci pe altii analfabeti si tu nu sti scrie!!!!! Esti de tot rasul „frate”!!!!!

 • Cui ai propus sa aloce banii, fraților din poza din piața din București ,propune si neamului tau ca nu stau chiar asa rau cu bani sa doneze ceva daca iti trebuie autoband la Cluj omului de rind ii trebuie salarii ca ,cu autobandul nu au ce face ,n-au afaceri sa meargă la Cluj in regim de urgentă ca voi ,cind merg la pliimbare li suficient chiar si o poteca…

  • Exact gândire de psdist. Nu vreți să evoluați nicidecum. Mai omule infrastructura aduce investiții, ceea ce înseamnă crearea a noi locuri de muncă și bunăstare pentru cetățenii. Dar de unde să știe psdei din astea. Vouă vă e de ajuns un kg de ulei și 10 lei în plus la pensie ca să-i ridicați în slăvi pe ai voștri.

 • Tu nu ai înțeles nimic. Daca s-ar face un drum expres cu 2 benzi pe sens și s-ar ocolii localitățile s-ar ajunge in mai puțin de o oră la aeroport pentru că viteza de deplasare ar fi constantă la 100/110 km/h.

 • Nu sint pesedist. PINA la pensie să-mi dau seama dacă-mi ajunge un kg de ulei si 10lei la pensie mai am vreo20 de ani ,locuri de munca pentru cei ce vreau sa muncească sunt daca nu ai vino câți dau eu ,problema ii ca voi nu vreți sa lucrați, pesediști au facut locuri de munca la bistrita ,citi dintre voi din strada munciți ,RAAL ,LEONi….de ce aduc de prin toate cătunele angajați din cauza ca munciți voi ?nu ma refer la tine in cazul ca lucrezi ,un lucru ii cert locuri de munca in care sa mergi numai dupa salar cu tota infrastructura no sa se facă

 • Guernul nostru nu este preocupat de investitii si sa creeze locuri de munca ,are alte prioritati ,
  urgentele sunt cu totul altele si cine are ochii vede si cine are urechi aude ,numai PSD-sti nu vad si nu aud !!!!!!!!!!!

 • VARIANTA OCOLITOARE BISTRITA trebuie sa fie considerata prima prioritate pentru dezvolatrea infrastructura judetului BN.
  Aceasta necesita infinit mai putini bani decat drumul expres Bistrita-Cluj.
  Daca politiceni ar lasa gargara si sar pune pe treaba ar putea gasi foarte usor surse de finatare pentru aceasta.
  Dar ei se complac doar in datul din gura si nu facem nimic concret.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS