Actualitate

„Monstrul” de beton care se vrea a fi tobogan, păstrat în mod bizar în Parcul Tineretului

Lucrările înaintează destul de repede la Parcul Tineretului de pe strada Avram Iancu. Sunt montate instalaţii moderne pe care se pot distra tinerii, dar, în mod cu totul bizar, este păstrată dâlma de pământ pe care s-a turnat beton în anii comunismului şi care, vezi Doamne, ar trebui să fie utilizată drept tobogan.

„Monstrul” de beton ciobit „pe ici pe colo şi în părţile esenţiale” face ca restul lucrărilor din Parcul Tineretului să intre într-un con de umbră. Construcţia, hidoasă de-a dreptul, care aduce aminte de comunismul cenuşiu, ar fi trebuit să fie pusă la pământ din prima.

Cum nu s-a întâmplat aşa, este clar că Primăria Bistriţa nu are de gând să renunţe la hidoşenia a cărei utilitate e greu de dedus. Să fie tobogan, să fie pârtie pentru copii de doi-trei ani care încearcă pentru prima oară derdeluşul? Orice ar fi, face parte din categoria „nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos” şi nu ar avea ce căuta într-un parc pentru adolescenţii anului 2012.

Nu ar fi rău dacă administraţia locală ar încerca să să se transpună în pielea copiilor din epoca în care trăim, mult mai pretenţioşi decât eram noi, adulţii, la vârsta lor. Generaţia actuală vrea lucruri moderne, utile, sigure şi nu va folosi un obiect reciclat indiferent cât de mult se va încerca cosmetizarea lui. Vă reamintim că aici se investesc peste 600.000 de lei, majoritatea, respectiv 90%, fiind bani din fondul de mediu şi ar fi păcat ca lucrurile să fie făcute de mântuială. Încă nu e totul pierdut.

Cristiana Sabău

       

12 comentarii

  • Tot timpu’ am avut impresia ca ii ceva in dambu ala de pamant, ceva secret(de cand eram mic) ma gandeam la niste scari care duc un tunel s.a . Adica , cine ar vrea sa ridice o gramada de pamant si sa puna 4 tobogane pe el ? :)) Zic si eu , e umpic suspecta treaba 😀

    • Cred ca s-ar putea pune un altul de plastic peste el , sau tot dambu ala acoperit cu o plasa pusa in celelalte parcuri amenajate , pentru ca prichindeii sa poate ura pe ea ? :)) nustiu , zic si eu…

  • Eu personal ma bucur ca nu s-a daramat, amintiri din copilarie …. Am zambit ca a ramas amintirea generatiei din Stefan.Ce ca ii din beton? Plasticul tine mai mult? ori rupe nadragii mai putin dupa ce devine franjurat ca un haios?

    • frumoase amintiri dar uitati-va cum arata bucata aia de beton … este impracticabil… in partea de jos, cand ploua, balteste apa…

    • ma refeream la actuala generatie.
      ai mei merg special pentru toboganul beton pana acolo, desi sunt vreo 4-5 strazi distanta si cateva locuri de joaca in apropiere.
      si merg in trupa.

  • In loc de hidosenia respectiva puteau pune unul sau doua echipamente moderne de joaca pentru cei mici… e ca nuca in perete… oare cine se ocupa cu imaginatia in primarie?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.