Sport

Motivarea deciziei în ”Dosarul transferurilor”. Ce spune instanţa despre Jean Pădureanu

Jean Pădureanu ”a avut o activitate infracţională mai redusă decât a altor inculpaţi”, a motivat Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut prin care preşedintele Gloriei Bistriţa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. CAB a ţinut cont de vârsta înaintată şi de starea de sănătate precară a lui Pădureanu.

George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu „au deţinut poziţii importante în cadrul cluburilor de fotbal pe care le-au prejudiciat prin faptele de înşelăciune, cu mult peste limita de 200.000 de lei, însă aceştia, precum şi inculpatul Gheorghe Popescu, au avut o activitate infracţională mai redusă decât cea a inculpaţilor Ioan Becali, Cristian Borcea şi Victor Becali”, notează Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în motivarea deciziei sale, din 12 noiembrie 2012, dată publicităţii vineri, prin care i-a condamnat pe Jean Pădureanu, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Ioan Becali, Victor Becali, Gică Popescu în ”Dosarul transferurilor”, hotărâre care poate fi schimbată la recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani interzicere a unor drepturi, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Curtea de Apel a decis şi confiscarea sumei de 200.000 USD: 87.000 de dolari în cazul transferului lui Lucian Sânmărtean de la Gloria la Panathinaikos Atena şi 113.000 de dolari în cazul transferului lui Ionel Ganea de la Gloria la VfB Stuttgart.

Pedepsele pentru ceilalţi inculpaţi: George Copos – 5 ani de închisoare cu executare, Cristian Borcea – 7 ani cu executare, Ioan Becali – 8 ani cu executare, Mihai Stoica – 4 ani cu executare, Victor Becali – 7 ani cu executare, Gică Popescu – 3 ani cu suspendare, Gigi Neţoiu – 3 ani cu suspendare

Curtea ţine seama şi de faptul că Jean Pădureanu are o vârstă înaintată şi o stare de sănătate precară, a acoperit o parte din prejudiciu, iar, prin declaraţiile sale a contribuit la stabilirea situaţiei de fapt, chiar dacă acestea au fost ezitante.

„Evaluând coroborat aspectele reţinute în detrimentul şi în beneficiul inculpaţilor, Curtea apreciază că se impune reţinerea de circumstanţe atenuante, conform articolului 74 alineatul 2 din Codul penal, faţă de toţi inculpaţii, precum şi a celor prevăzute de articolul 74 litera a din Codul penal în privinţa inculpaţilor Popescu Gheorghe şi Pădureanu Jean„, se mai arată în motivarea instanţei.

„Având în vedere aspectele reţinute cu prilejul individualizării judiciare a pedepselor, Curtea apreciază, în privinţa inculpaţilor Popescu Gheorghe, Pădureanu Jean şi Neţoiu Gheorghe, că scopul pedepsei, aşa cum este reglementat la articolul 52 din Codul penal, poate fi atins şi fără privarea de libertate a acestora, suspendarea executării în condiţiile articolul 861 din Codul penal, fiind suficientă pentru atenţionarea şi responsabilizarea inculpaţilor, în scopul evitării săvârşirii unor noi fapte similare”, mai arată instanţa, potrivit Mediafax.

2 comentarii

  • Inainte sa ne spuneti noua ca gresim, ar fi fost cazul sa vedeti daca nu cumva gresiti dumneavoastra. In urma cu doua luni instanta a dat decizia, anuntata si de noi la vremea respectiva, abia ieri instanta a publicat motivarea in cazul tuturor inculpatilor. Ca sa vedeti cine a gresit, noi sau dumneavoastra, verificati si presa centrala, daca textul din stire „notează Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în motivarea deciziei sale din 12 noiembrie 2012, dată publicităţii vineri”, nu v-a spus nimic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.