Actualitate

Motivul absurd pentru care autobuzele de transport local nu merg până la capătul Viişoarei

Locuitorii cartierului Viişoara cer, de doi ani, Primăriei Bistriţa să prelungească traseul liniei de transport public local doi barat pentru ca o parte diuntre ei să nu fie obligaţi să parcurgă pe jos 2-3 kilometri până la autobuz. Mircea Şutea, reprezentantul locuitorilor din cartier, a participat la dezbaterea privind desemnarea noului operator de transport şi a reformulat această cerere.

„În 2015, am depus la Primăria Bistriţa o cerere pentru prelungirea liniei doi barat care în momentul de faţă merge până în centrul localităţii Viişoara, iar de acolo mai sunt încă foarte mulţi locuitori care trebuie să se deplaseze zilnic între 2 şi 3 km până la staţia de autobuz amplasată vizavi de fosta staţie peco de la Gomar Lux. Am primit răspunsul de la Primăria Bistriţa că, din punct de vedere tehnic, nu există posibilitatea întoarcerii autobuzelor la Elcom, dar chiar autobuzele acestei firme întorc acolo. Ni s-a trimis chiar un orar al autobuzelor care fac transport pentru cetăţenii din Sărata, dar nu este acelaşi lucru pentru că acel autobuz merge la Autogară şi nu în partea de sus a oraşului, cetăţenii fiind nevoiţi să schimbe autobuzele. Menţionez că nu e mare lucru, doi sau trei kilometri pentru prelungire, existând şi posibilitatea tehnică de a întoarce maşinile. Staţii există”, a spus Şutea.

Reprezentanţii Primăriei Bistriţa au notat solicitarea, urmând să refacă traseul liniei doi barat. Noul operator de transport public local va fi desemnat, anul viitor, prin licitaţie publică.

4 comentarii

  • pai e ceva normal, aia din primarie au masini la scara, p#limea se descurca cum poate.
    mersul pe jos face piciorul frumos, si oboseste fizic mintea alegatorului care nu trebuie sa-si bata capul prea mult cu cine voteaza.

  • Explicatia primariei Bistrita ca nu exista posibilitatea intoarcerii autobuzelor la capatul Viisoarei este cel putin idioata. Solutia este ca primaria sa amenajeze un loc de intoarcere si stationare a autobuzelor de transport local la cap de linie ca de aceea incaseaza taxe si impozite de la cetateni si nu ca sa cheltuie bani publici pe tot felul de tampenii ccare-i trec prin cap primarului Cretu.

  • Bine ca traseul lui 1 barat s-a putut prelungi pina in Wonderluiidiotusland ca sa transporte zero calatori, dar nevoile unor platitori de taxe nu se pot lua in considerare. Nu va e rusine tovarase primar, viceprimar si administrator al orasului? Nu va intereseaza deloc de cetatenii care va platesc salariile nesimtite?
    Se pare ca nu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.