Actualitate

Motivul pentru care o bancă şi-a mutat sediul din centrul oraşului. A avut foarte multe reclamaţii

O bancă şi-a mutat sediul din centrul oraşului din cauza reclamaţiilor pe care le-a primit de la clienţi, susţin membrii Asociaţiei comercianţilor şi proprietarilor de spaţii comerciale din centrul vechi. Oamenii de afaceri au început să renunţe la serviciile băncii pentru că nu aveau efectiv unde parca, tot centrul oraşului fiind ocupat de dimineaţa până la 16.00 de maşinile angajaţilor Primăriei Bistriţa.

Preşedintele organizaţiei, Ioan Miclea, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că este de acord cu taxarea celor care staţionează în centrul istoric fiindcă ce se întâmplă acum e un dezastru.

„De dimineaţa de la 8.00 până la ora 16.00, 90% din maşinile parcate în Piaţa Centrală, pe Şincai, pe Titulescu sunt ale angajaţilor primăriei. Efectiv nu le mişcă de acolo. Parcarea de pe Lupeni ar trebui să fie folosită de angajaţii Primăriei Bistriţa, nu celelalte. Domnul Olimpiu Cocian de la firma de Electrice e dispus să deschidă gangul pentru ca să se poată face trecerea pietonală direct spre Piaţa Centrală. A şi spus lucrul acesta Primăriei Bistriţa”, a declarat Ioan Miclean.

De altfel, lipsa locurilor de parcare a determinat Libra Bank să îşi mute sediul din centru. „Nu sunt locuri de parcare, iar traficul e blocat ba de câte un cort, de de o scenă. Din cauza aceasta a plecat şi Libra Bank. A avut foarte multe reclamaţii de la clienţi. Oamenii de afaceri nu au timp de pierdut, vor să meargă ca şi la Mc Drive să pună actele la geam”, a spus Teodor Marica, patronul magazinului Antigona.

Intenţia municipalităţii de a închide total traficul în zona centrală pentru Linia Verde va fi fatală pentru comercianţi, mai cred proprietarii de spaţii din centru.

„Cine lasă maşina în Decebal să vină pe jos, la cumpărături, în centru? Să fim serioşi. Aici sunt între 500 şi 1000 de maşini parcate în zonă. Dacă se închide Dornei şi Şincai pe unde o să se mai circule? Nu vede nimeni ce e dimineaţa pe Bulevardul Republicii? Cine lasă maşina în Decebal să vină pe jos în centru?”, s-a întrebat acesta retoric.

În prezent, pe pietonal sunt deschise circa 50 de afaceri, iar în Piaţa Centrală, Gheorghe Şincai şi Titulescu încă pe atâtea. Cele mai multe sunt cafenele şi restaurante.

9 comentarii

 • Mare fâs ca s-au mutat! Ar trebui să se închidă cu totul si nu doar eu ci toți acești camatari ordinari care sunt ținuți în brațe de statul român și de BNR!

  • esti tembel.
   ca sa te convingi du-te pâna la Cluj ca sa vezi cum se circula bara la bara prin centrul orasului la 25m de statuia lui Matei Corvin, si într-un sens si în celalalt.
   nimeni nu e deranjat, magazinele si buticurile de acolo fac afaceri fabuloase raportat la ce se vinde în Bistrita.
   acolo un singur magazin face încasari lunare cât toate magazinele de pe pietonalul din Bistrita într-un an.
   la noi centrul istoric este gândit ca sa fie pustiu si doar pentru ocazii speciale, întocmai ca si „casa dinainte” de la tara, camera aia dichisita în care se calca de câteva ori în toata viata, acolo unde îsi pun taranii mortii.
   mai ales cei din Vermes.
   cu asa limitati la conducere ne meritam soarta, si se pare ca ei sunt oglinda fidela a gândirii noastre obtuze.

 • Ar trebui redeschis centrul pentru circulatia auto pe toate strazile. Asa e normal ca de aceea sunt strazi si nu trotuare! Ar trebui sa facem un referendum local pe tema asta si sa castigam. Plimbarea se poate face in parc sau in padurea Schulewarld.

  • De biciclete ati auzit? Intr-un oras de dimensiunile Bistritei eu zic sa inchidem cam 80% din strazi si sa le facem piste de biciclete. Am fi mai sanatosi, am putea sa ne miscam mai usor si sa ne respectam mai mult. E drept ca nu am mai putea impresiona prin marca masinii pe care o conducem dar sunt si biciclete foarte scumpe… asa ca fitosii ar avea cu ce sa se dea mari si ar putea sa aiba si picioare frumoase, nu numai burtile mari….

  • Noi la Bistrita stim sa facem doar partii de ski….:)) Atentie MARE ca imediat ne trezim cu una si in centrul orasului…:)

  • bicicleta nu e buna chiar la toate, ce faci iarna sau cand ploua? Unii mai ducem copiii la gradinita si la scoala, nu poti sa faci asta cu bicicleta, nici sa cari chiuveta si dulapul pe ghidon nu poti. Totusi si eu as inchide o banda/sens si as transforma-o in pista de biciclete, dar numai in perioada martie-octombrie, iarna as reda-o circulatiei masinilor. Si inca ceva, dimineata la 7.30 parca nu prea ai chef sa urci pe bicicleta la camasa si sacou si sa pedalezi catre serviciu… Sa fim realisti.

 • Ie dezastru sau adus mașini in prostie și epave democratice cu 500 eu tip PSD , și pentru cei venituri campanie electorală , sa vedem când sistemul intra in colaps , oraș supraaglomerat poluare excesivă cu masca la figura ,tip București , calitatea vieții 0 .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.