Actualitate Recomandări

Motoare din toată Transilvania, la Bistriţa. S-a deschis oficial sezonul de motociclism

(FOTO) Motociclişti din mai multe judeţe din Transilvania şi-au dat întâlnire, sâmbătă, la Bistriţa pentru a deschide, oficial, noul sezon pe două roţi. Sezonul vacanţelor se apropie, iar cei mai mulţi vor porni într-la drum pe şoselele ţării, aşa că se gândesc încă de pe acum la siguranţa lor. „Fii motociclist pentru o zi!”, i-au îndemnat organizatorii pe cei care au venit să admire motoarele, în ideea că, atunci când vor vedea un motociclist pe drum îl vor trata cu respect şi nu îi vor pune viaţa în pericol.

„Sunt mulţi colegi din Mureş şi Cluj, dar şi din Bistriţa-Năsăud. Aici, în judeţ, comunitatea nu este foarte mare, dar noi vrem să o facem din ce în ce mai mare şi tocmai de aceea organizăm acest gen de evenimente, să vină lumea şi să vadă că motocicliştii nu sunt nişte sperietori, ci nişte oameni ca şi ceilalţi, atâta doar că poartă o geacă de piele uneori, alteori un tricou”, a spus Călin Bodică, de la Riding Club Holy Sinners Bistrița, organizatorul evenimentului.

 

Potrivit acestuia, încă din ianuarie, motocicliştii au putut ieşi pe şosele fiindcă au fost zile calde.

„Acum am profitat de minivacanţa aceasta şi am zis să declarăm sezonul deschis, nu că am avea puterea asta, dar să zicem că e vară şi ne dăm efectiv cu motocicletele. Sunt trasee multe şi în judeţ. Au am fost spre Cârlibaba, de la Borşa în sus, din păcate drumul nu e foarte bun, se mai lucrează la el. Trasee frumoase sunt şi pe DN 17, pe la Piatra Fântânele, sunt şi curbe, de toate pe acel drum. Şi spre Mureş e drumul bun şi vom avea motive să tot mergem spre Mureş fiindcă şi colegii de acolo încep să facă evenimente şi o batem drumul acesta destul de mult”, a spus el.

 

Călin Bodică a profitat de ocazie să le transmită şoferilor că tot ce trebuie să facă în trafic atunci când văd un motociclist este să fie atenţi la aceleaşi lucruri ca şi când văd o altă maşină.

 

„Trebuie să nu mai aibă concepţia că, dacă suntem pe două roţi, ei pot să nu respecte regulile de circulaţie şi să facă manevre imprevizibile. Când vezi un motociclist în spate te comporţi ca şi cum ai avea o altă maşină, nimic altceva. Oricum suntem mult mai prudenţi. Când mergem cu motocicleta nu ne permitem să dăm o trântă că poate fi fatală. De aceea, eu fac manevre cu maşina ca şi cum aş fi pe motocicleta. Nici nu ţin cont că sunt la volan sau pe două roţi. Unii, din păcate, nu fac asta. Prin genul acesta de acţiuni ca cel de azi noi asta vrem să le explicăm: haideţi, fiţi normali la volan că cel pe care-l trânteşti de pe motocicletă poate fi o rudă a ta, profesorul tău sau nepotul tău. Faptul că are o cască în cap nu înseamnă că e pe de altă planetă. E tot un om”, a adăugat el.

În parcarea Selgros, bistriţenii au putut admira chiar şi motociclete în care proprietarii au investit peste 10.000 de euro, mai mult ca într-o maşină.

Cei mai curioşi au putut vedea ce înseamnă să faci primii paşi ca să conduci o motocicletă, ghidaţi de un instructor moto. Cei îndrăzneţi au putut urca în spatele unui motociclist experimentat pentru o scurtă tură şi au văzut cum e sa fii pasager pe motocicletă. Totuşi, nu s-a mai făcut parada moto ca în alţi ani. 

La evenimentul ”Fii motociclist pentru o zi!”, celor peste 150 de motocicliști din Bistrița-Năsăud și județele limitrofe li s-au alăturat și polițiști de la Rutieră și Prevenire, care au expus autospeciala pe două roți a Serviciului Rutier. Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, polițiștii au profitat de această ocazie și au oferit celor prezenți sfaturi preventive și pliante.

 

Afterparty-ul va fi la Laleaua Pestriță unde participanţii vor mânca gulaș şi mici. Nu vor lipsi din meniu berea, spirtoasele şi mult rock. Seara va fi organizat și un karaoke.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.