Social

Motociclist accidentat la Enduro Heniu, preluat de salvamontiști dintr-o zonă greu accesibilă

(FOTO) Un participant la competiția Enduro Heniu din Munții Bârgăului a căzut de pe motocicletă într-o zonă greu accesibilă, la locul accidentului fiind alocate un echipaj Salvamont și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Salvamontiștii au folosit tehnici de salvare din abrupt, intervenția fiind extrem de dificilă, iar acțiunea s-a întins pe durata mai multor ore.

Bărbatul a fost transportat până la punctul de întâlnire cu echipajul de prim ajutor SMURD, care l-a preluat cu fractură la piciorul drept.

Victima a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare.

La a șaptea ediție a competiției Enduro Heniu, cu pornire din Prundu Bârgăului, au luat startul circa 200 de competitori, inclusiv din Danermarca, Irlanda, Germania, Franța, Polonia.

https://www.facebook.com/salvamontbn/posts/4156600701052306

Surse: ISU BN, Salvamont BN

8 comentarii

 • Fix pix!!! Unu doar??? Prea puțin!!!
  Organizatorii ar trebui sa pățească necazuri din astea!
  Ce e asta??? Gălăgie! Mizerie! Poluare! Cică sa nu folosim artificii ca traumatizam animalele!
  Dar asta ce e???? Motoretele astea fac o gălăgie infernala – animalele pădurii nu sunt traumatizante????

 • Orice competitie trebuie sa aiba asigurata asistenta medicala spexifica. Daca in acest moment i gravida din muntii rodnei af fi avut nevoie de ajutor? Un motococlust se mai gasea…

 • Bună.Am si eu o remarca la aceste comentarii răutăcioase.Daca cumva dintr-o întâmplare fericita ,un străin” de pe la noi de prin Spania sau Germania”ar fi organizat asemenea eveniment international ,toți am fi sărit cu aclame și osanale,ca ce om cumsecade neamțu asta ,ca ne ajuta cu turisti, magazinele au fost pline ,pensiunile și restaurantele au fost la capacitate pe tot sfârșitul acesta de saptamana și câte și mai câte numai de bine de omu ăsta, dar când cineva de al nostru face ceva,vaaaai de mama lui.Ma gândesc oare cum ajung peturile și toate resturile de prin pădurile Țării acolo sus ,ca noi sigur nu!!!.Oare când sutele de wați de prin boxe când urla salam la marginea pădurii nu se sperie ursul sa „coboare la Heniu”,Dar nu,!!atunci a-ti fi fost blânzi cu dansu dragi mei!!!!!Asa numa ca idee, sa dau startul altor comentarii rautacioase

  • Nu prea am inteles prea bine ce ai fi vrut tu sa spui ca pentru mine poluarea creata e aceeasi.
   Sa inteleg ca tu crezi ca mai sunt care cred ca salamul e mai tare ca decibelul?
   Iti raspund doar tie: esti singurul si altii ca tine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.