Social

Un motociclist accidentat la Tiha Bârgăului și un șofer rănit la Lelești, preluați de elicopter

(FOTO) Pompierii militari de la Prundu Bârgăului și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD au intervenit pe DN 17, la Tiha Bârgăului, unde un motociclist a fost lovit de o mașină. În urma accidentului, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri timp de o oră.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost preluat de către elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Târgu Mureș, inconștient, cu multiplele traumatisme, informează ISU Bistrița-Năsăud.

”Din primele date, o motocicletă condusă de un bărbat de 58 de ani, din Cluj-Napoca, a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Tureac. În urma impactului, motociclistul a fost rănit, necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind ulterior transportat cu elicopterul la spital. Din cauza rănilor acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, urmând să-i fie recoltate mostre biologice. Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă urmând ca în cursul cercetărilor să stabiliească cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Elicopterul SMURD a fost solicitat sâmbătă și în urma unui accident produs la Lelești, comuna Ciceu Mihăiești. Un bărbat de 47 de ani care s-a răsturnat cu mașina în pârâu a fost preluat de către elicopterul SMURD de la baza aeriană Jibou, conștient, cu traumatism cranian și toracic.

Accidentul a avut loc pe Drumul Comunal 34 în Lelești. Mașina condusă de bărbatul de 47 de ani, din Suciu de Sus, județul Maramureș, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu de pe partea dreaptă a sensului de mers Ciceu Mihăiești către Lelești.

Din cauza traumatismelor suferite, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, urmând să-i fie recoltate mostre biologice de sânge la spital.

(Foto: ISU BN, IPJ BN)

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.