Actualitate

Mulţi chemaţi, puţini aleşi. Cum se organizează manifestanţii din Bistriţa

În cea de-a 21-a seară de proteste, în faţa Palatului Administrativ s-au adunat doar câţiva manifestanţi, o parte dintre tinerii care formează „nucleul dur” aflându-se în altă parte să discute despre paşii pe care îi vor urma nemulţumiţii din oraş care formează grupul Comunitatea Unită Bistriţa.

Vasile Man, unul dintre manifestanţi, a spus: „Suntem la faza nu renunţăm şi nu cedăm”.

„Chiar dacă nici aseară nu am fost foarte mulţi la marş, contează că am văzut steagul fluturând. Decât 500.000, mai bine 50, oameni care ştim ce vrem şi care ţinem focul aprins. Acest lucru e foarte important. Se vede că în Bistriţa focul e aprins prin mine, prin colegul şi aşa mai departe. Nu contează câţi suntem. Chiar azi am urmărit cum domnul Dragnea le spunea primarilor despre oportunitatea luării unei decizii fără să se mai respecte legea, adică legea e exclusă prin oportunitate. Subiectul ordonanţelor s-a închis, dar apar pentru ei alte subiecte mult mai sofisticate, cum e şi acesta”, a spus el.

Luni, Vasile Man a adus o pancartă pe care a scris că e nevoie de un „divan al înţelepţilor” în fiecare comunitate care să supervizeze hotărârile Consiliului Local şi să aibă drept de veto.

Întrebat unde sunt tinerii care se ocupă de organizarea pe Facebook a protestelor de la Bistriţa, unul dintre protestatari ne-a spus că aceştia s-au adunat începând cu ora 18.00 să pună pe hârtie o serie de revendicări ale străzii care să fie aduse la cunoştinţa autorităţilor locale.

„La nivel naţional se ştie că suntem pro Timişoara, dar trebuie şi pe plan local să facem ceva. Asta s-a discutat încă de duminică seara. De ce ne tot strângem? Să facem şi ceva concret, nu doar să ne adunăm aici. Vom pune cererile noastre pe hârtie şi le vom transmite autorităţilor”, a spus Vasile Man.

12 comentarii

 • Din pācate, bucurestenii nu au fost in stare, sā tinā pasul cu voi.
  Guvernul Grindanu ar fi cāzut, dacā in Bucuresti ieseau in stradā 10.000 de oameni in fiecare sarā ( in unele zile, numārul protestatarilor din Bucuresti a fost de mai putin de 900 de persoane).
  Le-ati tras o mamā de bātaie guvernantilor, obligându-i sā abroge ordonanta 13/2017 si l-ati demis pe ministrul Iordache.
  Autoritatea lui Dragnea a scāzut, existând posibilitatea ca acesta sā piardā frâiele partidului.
  Guvernul Grindeanu este un guvern slab si poate sā cadā oricând.
  Protestatarii au câstigat!

  • putin de mai stateau in strada dadeau jos tot si e bine ce spune omul ala
   sa faca un divan destept cu drept de veto sa vada si ei cine nu vrea sa iasa in strada sa-si faca divanul sau
   sa vedem ce multe vetouri vor fi in consiliul meu
   eu caut 10 intelepti mai tari decat ai vostri si ne batem in vetouri
   TARE E STRADA ASTA CA NU-SI DA SEAMA CAT DE MANIPULATA E!
   de fapt e mai mare mani decat pulata!!!

 • Ce diversiune mizerabila ii sugestia ca Romania profunda, reprezentata de cei care ies in strada sa se opuna nerusinatei „ciume rosii”, ar avea vreo legatura cu uraciunile atee sau cu teroristii musulmani. Cam asa gandesc bravii romani liberi din piete: „ei si-au facut si își fac vile, piscine și ce mai vor cu banii furați. Eu le-aș dărâma vilele până la pământ, le-aș umple piscinele cu pământ, iar apoi le-aș da o lopată, un târnăcop, o cazma și le-aș spune că pot să și le reconstruiască dacă vor, dar prin brațele lor, ei să muncească, nu alții. Aș fi curios, în acest caz, dacă Dragnea, de exemplu, și-ar face o vilă tot la fel de mare ca și cea pe care o are acum”, spune protestatarul din scaunul cu rotile. ”Le-aș mai confisca și toți banii pe care îi au în conturi, indiferent dacă îi țin în țară sau în străinătate”. Dimpotriva „ciuma rosie”, socialistii si ecologistii sunt prietenii miscarilor atee si ai terorismului islamic. E simplu de observat prietenia lui Putin cu tarile teroriste si sustinerea lui pentru „ciudatii” lumii civilizate, pentru socialisti si pentru „ciuma rosie” romaneasca.

  • Vad la dumneavoastra acelasi discurs plin de ura, dar in rest nimic. Unde sunt zecile de mii de specialisti gata sa ne salveze? :)) Dezastrul pe care l-a lasat guvernarea CDR cred ca ar putea fi replicat doar daca am intra in razboi cu o mare putere. Dezamagirea mea a fost cu atat mai mare, cu cat nu doar ca v-am votat, dar am fost si un sustinator aproape fanatic. Recunosc in discursul dumneavoastra aceleasi lozinci expirate, in care am crezut si eu. Scuza mea era ca eram foarte tanar, aveam doar 20 de ani. Trist mi se pare cand vad oameni maturi care inca mai rumega aceleasi lozinci inepte.
   Daca as fi in locul dumneavoastra, m-as ascunde de rusine.

  • Ciume sunteti voi! De Basescu care a vandut flota, ca sa dau doar un exemplu nu pomeniti nimic, d- nul Talos? si toata gloata lui… stim bine ..ca ei au fost in ultimii ani..nu mai tipati cu 27 de ani de comunism! Spalati pe creier.

  • D-nul Mircea Talos,mai aveti tupeul si nerusinarea sa mai iesiti in spatiul public dupa raul pe care l-ati facut P.N.T.C.D-ului.In timpul in care l-ati si condus inconjurandu-va de neamuri si de oameni slabi.In 2004 cand nu ati mai avut ce obtine de la acest partid ati fugit ca un las, lasandu-l pe mana unui fost presedinte de C.A.P.
   Lasati-o mai usor cu ura de clasa si razbunarea.
   Cand conduceati P.N.T.C.D-ul erati foarte bun prieten cu „ciuma rosie”.

  • Taranistii trebuie sa inteleaga ca ura nu le mai poate aduce voturi. Trebuie munca, trebuie sa isi aduca membri alesi pe spranceana si sa inceapa sa construiasca. E greu sa atragi oameni OK intr-o trupa de gherila. De asemenea, trebuie sa inteleaga si celelalte partide acest lucru. Pentru moment, monopolul pe voturile din ura il are USR-ul, de aceea alte partide nu se mai pot baza pe aceste voturi. Nici USR-ul nu se va putea baza prea mult timp pe aceste voturi din ura. In timp va aparea un alt partid care le va lua locul si va crea mai multa dezbinare si mai multa ura, astfel votantii vor migra spre acel partid. Bineinteles ca in toate partidele exista un mic nucleu de sustinatori desfigurati de ura, dar proportiile sunt mici de obicei. Ura trebuie intretinuta, putini oameni sunt capabili sa urasca din toti rarunchii pe termen lung. Asa ca tot timpul acest electorat va fi unul instabil, care va migra catre partidul care le alimenteaza cel mai mult ura. De obicei ura apare din neputinta, nerealizari si frustrari si este intretinuta, amplificata si exploatata cu eforturi destul de mari si cu un aparat de propaganda costisitor.
   Eu cred ca PNTCD si-a ispasit pesdeapsa primita de la electorat si poate sa revina daca intelege ce asteaptari are electoratul. Ar trebui sa constientizeze ca a fost o problema daca in 17 ani nu au resuit sa isi revina. Pacat ca au pierdut 17 ani fara a incerca sa o ia de la zero, pe alte baze si cu oameni capabili. Pacat! Trebuie sa constientizeze faptul ca electoratul devine din ce in ce mai rational si nu va mai accepta sa fie prostit. Cei care voteaza strict emotional s-a vazut la ultimele alegeri ca nu mai sunt prea numerosi.
   Se pare ca si PNL calca pe urmele PNTCD-ului si posibil sa fie devorat de catre USR cu ajutorul serviciilor si ale presedintelui, din pacate!

 • Toti o apa si-un pamant.Sunt pentru confiscarea averilor ,inclusiv la cei cu grad de rudenie ,sunt impotriva inchisorii a celor ce sunt declarati hoti si santajisti de drept,sunt pentru incadrarea lor in campul muncii cu salar minim pe economie.

 • Ce protest este acela fără fraţii Costan? Ei sunt adevăraţii campioni ai statului în stradă, nu cei care au ieşit seara sa mai facă puţin spectacol.

 • Toti care ati jicnit pe fratii vostrii nu mai aveti un neuron sanatos in cap. Cititi numai presa internationala si veti vedea ce se scrie acolo despre recastigarea respectului pt. ROMANIA. Nu din partea guvernantilor, ci a sutelor de mii de romani bine informati din STRADA. Am putut face diferenta foarte usor studiind vocabularul si fetele celor de la GUVERN, in cimparatie cu cei de la COTROCENI pe care nu am cum sa-i descriu, sunt foarte hazlii si nu le poti gasi un loc in cartea de ISTORIE. Raman pe-afara cu succes. Oare primarul IASULUI dar pana si Victor Ponta de ce se exprima impotriva acestor apucaturi staliniste din PSD.?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS