Actualitate

Pacienţii din judeţ, mulţumiţi de atitudinea personalului medical din spitale

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud a vrut să ştie cât de mulţumiţi sunt pacienţii din Bistriţa-Năsăud de atitudinea personalului medical din spitale, de serviciile oferite de medicii de familie şi de farmacii. Astfel, a fost aplicat un chestionar unui număr de 400 de persoane dintre care mai mult de jumătate au fost femei preponderent din mediul urban.

În ceea ce priveşte serviciile medicale spitaliceşti, 47% din cei chestionaţi au declarat că au fost internaţi într-o unitate sanitară în ultimii doi ani, iar 82.45% sunt mulţumiţi de procedura de internare. În proporţie de 63.83%, oamenii au spus că au beneficiat de medicamentele necesare tratamentului în spital, iar 95.21% din cei chestionaţi se declară foarte mulţumiţi de atitudinea personalului medical din spital.

În ceea ce priveşte serviciile medicale acordate de către medicul de familie, 70% au apreciat ca foarte bună procedura programării consultaţiilor la cabinetul medicului de familie, iar 54% au spus că beneficiază de toată atenţia şi înţelegerea medicului de familie. În proporţie de 70% dintre cei chestionaţi s-au programat pentru consultaţie la medicul de familie, iar 76.25% au fost programaţi cel puţin o dată pe an pentru efectuarea analizelor de laborator.

Referitor la accesibilitatea în privinţa medicaţiei specifice, 78.50% dintre cei chestionaţi au declarat că găsesc întotdeauna în farmacii medicaţia prescrisă.

În privinţa sistemului de asigurări sociale de sănătate, 69.25% din cei chestionaţi ar opta plata serviciilor neacoperite de pachet direct la furnizor şi 30.75% pentru o asigurare voluntară de sănătate.

Dintre cei chestionaţi, 97.25% consideră importantă opinia asiguraţilor faţă de calitatea serviciilor medicale furnizate, iar 2.25% nu consideră importantă opinia asiguraţilor faţă de calitatea serviciilor medicale furnizate.

CJAS Bistriţa-Năsăud a chestionat 400 de persoane, dintre care 56.25% au fost de sex feminin şi 43.75% de sex masculin, 53.75% din mediul urban şi 46.25% din mediul rural, 24.75% salariaţi, 5.75% coasiguraţi, 51% pensionari şi 18.5% alte categorii. Din totalul acestora, 99.25% cunosc faptul că sunt în evidenţa CAS BN, iar 95.75% sunt informaţi asupra drepturilor şi îndatoririlor care le revin în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. În proporţie de 76.50%, cei chestionaţi au spus că au aceste informaţii de la medicul de familie.

2 comentarii

  • Eu nu am stiut si nici nu am fost chestionata de CJASBN,Si sunt asigurata…Adevarul ca ,din fericire,nu am fost pacienta Spitalului din Bistrita.
    Cat despre medicul de familie…E vesnic ocupat,discut DOAR prin asistenta.Ciudat!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS