Actualitate Economie

Municipalitatea a scos la licitaţie lucrările de amenajare a două străzi cu 1,8 milioane lei

În cadrul obiectivului de investiţii ”Amenajare străzi în zonele noi de locuinţe”, unul din cele 19 proiecte majore propuse de municipalitate în 2014 şi finanţate de la bugetul local cu 7,9 milioane lei, Primăria Bistriţa a scos la licitaţie contrractele de execuţie a lucrărilor pe două străzi, investiţie de 1,8 milioane lei.

Este vorba de lucrările de amenajare a străzilor Aviator Mihai Berbecariu – Lot 1 şi Castelanului- Lot 2, care cuprind lucrări de drumuri de iluminat public şi, în cazul ultimei străzi, şi de canalizare.

Valoarea estimată a lucrărilor: str. Aviator M. Berbecariu – 524.665,01 lei, str. Castelanului – 1.350.261,44 lei, în total 1.874.926,45 lei.

Licitaţia este programată în 4 decembrie.

În derulare sunt proiectele de amenajare a str. Iuliu Hossu – Lot 1 şi str. Tiberiu Brediceanu şi Sec. 9 Viişoara – Lot 2, în vară fiind realizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor.

În ianuarie a.c., în bugetul local a fost cuprinsă suma de 7.972.000 lei pentru obiectivul ”Amenajare străzi în zonele noi de locuinţe în municipiu (asfaltare)”: str. Compozitorilor, str. Mateiu Eminescu, str. Vasile Petri, str. Valea Rusului, str. Ulmului, str. Viile cu Pomi, str. Busuiocului – legătura între str. Tărpiului cu Subcetate, str. Iuliu Hossu, str. Tiberiu Brediceanu, secundară 9 Viişoara , str. Aviator Mihai Berbecariu şi Castelanului.

În altă ordine de idei, Primăria Bistriţa a comandat un studiu de piaţă în vederea achiziţionării serviciilor de verificare a proiectului tehnic pentru ”Reţea de canalizare pluvială-perimetrală a Bisericii Evanghelice”. ”Obiectivul de investiţii priveşte colectoarele de canalizare meteorică, drenurile şi căminele de vizitare pentru canalizarea meteorică şi pentru drenuri, urmând a se realiza în jurul obiectivului, cu descărcare în colectoarele de canalizare unitară existente pe strada Piaţa Centrală. Toate lucrările proiectate sunt subterane. Apele meteorice colectate de pe şarpanta Bisericii Evanghelice sunt actualmente deversate pe spaţiul verde din jurul bisericii, acestea ajungând în pânza freatică de apă, fapt ce a condus la apariţia fenomenului de igrasie la pereţii bisericii şi la deteriorarea fundaţiei bisericii. Odată cu realizarea lucrărilor de reparaţii capitale se propune şi realizarea unui colector perimetral pentru preluarea apelor provenite de pe şarpanta bisericii, precum  şi realizarea unui dren perimetral pentru preluarea apelor provenite din pânza freatică de apă şi din infiltraţii, care sa conducă la scăderea nivelului apelor subterane in jurul bisericii”, este scopul proiectului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.