Recomandări Social

Munţii Ţibleşului, curaţi şi datorită Clubului Lions Bistriţa (FOTO)

Membrii Clubului Lions Bistriţa au reuşit, în acest sfârşit de săptămână, să amplaseze mai multe panouri cu mesajul „Vă rugăm să respectaţi natura!” în Munţii Ţibleşului, ajungând până pe Vârful Bran la 1853 de metri altitudine. Acţiunea face parte din proiectul „Munţii noştri curaţi, nu curăţaţi”.

Demarat anul trecut la iniţiativa lui Sorin Herciu, membru al Clubului Lions Bistriţa, proiectul îşi propune să ducă la creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la păstrarea curățeniei în natura județului Bistrița-Năsăud, în special pe trasee turistice montane, găsirea și aplicarea celor mai potrivite metode educative și coercitive privind păstrarea curățeniei în natură.

În cadrul proiectului, Clubul Lions Bistriţa şi-a ppropus să organizeze o campanie de promovare “Respect pentru natură”, ocazie cu care au fost editate 1.000 de broşuri cu conţinut eco ce vor fi transmise primăriilor, şcolilor, ocoalelor silvice, asociaţiilor de crescători, parohii s.a. şi să amplaseze 50 de panouri cu mesajul “Respectaţi natura!” pe trasee montane. Sâmbătă, voluntarii organizaţiei au făcut deja lucrul acesta în Munţii Ţibleşului.

Lions munti 5 Lions munti 4 Lions munti 3 Lions munti 2

De curând, elevii din Bistriţa-Năsăud au fost provocaţi de Clubul Lions să participe la Concursul „Respect pentru natură!”, unul în care au fost provocaţi să realizeze desene şi afişe cu mesaj ecologic.

Lions munti 6 Lions munti 7 Lions munti 8 Lions munti 9

Clubul Lions Bistriţa s-a înfiinţat în 29 ianuarie 2004, la vremea aceea clubul având 25 de membri fondatori. Astăzi membri ai clubului sunt: Alexandru Mureşan, Adrian Bălan, Ovidiu Cliţan, Olimpiu Cocian, Floare Gaftone – secretarul municipiului Bistriţa, Cornelia Macarie – director Aletheia, Adrian Gagea, Mihai Bilegan – om de afaceri, Alexandru Gavrilaş – directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Sorin Herciu- funcţionar public, Cornel Ilieş – fost viceprimar, Dinu Măgheruşan, Doina Monda- Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare, Alexandru Oltean – om de afaceri, Aurel Onigaş – Pombis, Ioan Peteleu – fost viceprimar, dr. Doina Petri – director adjunct DSP, Emil Platon, dr. Tiberiu Podani, dr. Marius Pop – preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, Andrei Rusu, Paulin Seplecan şi Mihaela Ţărmure – funcţionar public, Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

Încă din anul 2005, Clubul Lions a început să deruleze diverse acţiuni în folosul comunităţii, prima fiind „Noi ajutăm vârstnicii”. De atunci şi până în prezent, clubul a distribuit anual 40 de pachete în valoare de 1000 de euro pentru bătrânii singuri din oraş. De asemenea, membrii clubului au susţinut şi proiectul „Tineri voluntari pentru bunici solitari”, cofinanţat de la bugetul local. Proiectul a fost nominalizat la Proiectul anului 2011 la Gala Voluntarilor din România. Lions Bistriţa s-a implicat şi în viaţa culturală a comunităţii organizând expoziţii-concurs pe diverse teme cu şi pentru elevii Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, cele mai frumoase lucrări fiind premiate de club. Au mai fost organizate dezbateri, acţiuni sportive, întreceri de şah. Oraşul s-a îmbogăţit cu statui realizate de maeştri.

În 2006, Clubul Lions a dat o mână de ajutor sinistraţilor din Târlişua cărora le-au împărţit 1200 de perechi de încălţăminte, în special femeilor. În 2008, după inundaţiile din Suceava, în zonă au fost transportate cantităţi impresionante de grâu, ciment, dar şi ferestre sau uşi PVC, respectiv îmbrăcăminte, iar pentru Japonia s-au adunat 1100 de dolari trimişi LCIF pentru reconstrucţia acestei ţări.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.