Recomandări Social

Năsăud: Un șofer de 74 de ani a lovit un bărbat pe o trecere de pietoni

Un bărbat de 74 de ani din Rodna, aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan, a lovit, duminică, la Năsăud un cetățean care încerca să traverseze strada regulamentar pe trecerea de pietoni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, a informat că, din primele cercetări efectuate de polițiștii din Năsăud, pietonul are 33 de ani și este din Slătinița.

Acesta s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, pe trecere pentru pietoni, când a fost surprins și accidentat de un autoturism care era condus de un bărbat de 74 de ani din Rodna.

”Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, niciunul nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii de la Rutieră continuă cercetările pentru stabilirea tuturor imprejurărilor în care s-a petrecut accidentul în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă”, a precizat Crina Sîrb.

În 2016, un parlamentar a propus ca șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani să fie obligați să efectueze un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice. În plus, permisul lor auto să aibă o valabilitate de 1 an și să fie prelungită anual. În prezent, permisul auto este valabil 10 ani.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil. Limitarea este astfel văzută ca o garanție a siguranței atât pentru șoferul în vârstă, dar și pentru celelalte persoane din trafic.

Procedura legislativă pentru aprobarea proiectului a încetat după alegerile din 2016, fără a fi reintrodus în dezbatere.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.