Sport

Naționala României, la Bistrița. Mesaj mobilizator pentru Cristina Neagu & Co

Echipa națională de handbal feminin a României, având în componență cinci jucătoare de la Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a început antrenamentele la TeraPlast Arena pentru Trofeul Carpați (23-25 noiembrie), ultima repetiție cu public înainte de participarea la Campionatul Mondial.

Selecționerul Florentin Pera, care este și antrenorul Gloriei, le-a transmis din start ”tricolorelor” un mesaj mobilizator: ”Vreau ca fiecare jucătoare prezentă la echipa națională să înțeleagă că avem un singur scop comun: acela de a merge la Jocurile Olimpice. Primul pas este Campionatul Mondial. Vreau ca voi, din punct de vedere mental, să fiți pregătite pentru asta. Avem un culoar favorabil, putem să ajungem acolo, totul ține de voi. Este importantă atmosfera, trebuie să fiți în primul și în primul rând unite”.

Lotul României: Iulia Dumanska (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Diana Ciucă (Rapid București), Daciana Hosu (CSM Râmnicu Vâlcea), Elena Șerban (Dunărea Brăila) – portari, Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă, Cristina Laslo, Sonia Seraficeanu (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan, Cristina Neagu, Crina Pintea (CSM București), Alexandra Badea, Eliza Buceschi, Lorena Ostase (Rapid București), Nicoleta Balog, Andreea Popa (Dunărea Brăila), Alicia Gogârlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Daria Bucur (Gloria Buzău), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare).

Programul Trofeului Carpați * Joi 23 noiembrie: Austria – Portugalia (ora 15.00), România – Elveția (ora 17.30). Vineri 24 noiembrie: Elveția – Austria (ora 15.00), România – Portugalia (ora 19.30). Sâmbătă 25 noiembrie: Portugalia – Elveția (ora 15.00), România – Austria (ora 17.30).

România se pregătește pentru Campionatul Mondial, unde va juca în grupa E la Herning (Danemarca), în 1 decembrie cu Chile, în 3 decembrie cu Serbia și în 5 decembrie cu Danemarca.

Și naționala Austriei a început antrenamentele la Teraplast Arena.

1 comentariu

  • Mesajul meu: Ajutati-va una pe alta , jucati ca o echipa , nu incercati sa-l impresionati pe antrenor (va cunoaste foarte bine!) , nu va accidentati. Sunt meciuri de antrenament (char daca in final se decerneaza un trofeu) si rezultatele in aceste meciuri amicale nu prea conteza.Loviturile de penalitate trebuie executate de jucatoarele odihnite (de pe banca) care vad mai bine punctele slabe ale partaritelor adverse. Trebuie antrenate pentru responsabilitatea executarii unor asemenea lovituri de penalitate mai multe jucatoare care s-au dovedit de-a lungul anilor ca sunt „mana sigura”(ma gandesc la Ana Maria Tanasie si Alexandra Dindiligan). Nu trebuie sa execute numai Neagu , Laslo si Buceschi , pana rateaza! Executantele trebuie schimbate mereu pentru a se mari sansele de a marca goluri usoare Ma bucur ca antrenorul nu agreaza vedetismul. Apararea buna poate mari sansele unor interceptii si contraatacuri care sa fie finalizate cu gol. Din pacate , in meciurile cu miza , am observat ca in multe randuri pivotii si extremele noastre isi cam bat joc de ocazii imense , luand la tinta portarita adversa , de pe semicerc. Aici antrenorul nu poate face nimic dar cine greseste de mai multe ori in situatii de una la una trebuie scoasa din echipa , pentru momente de reflexie! Am mare incredere in antrenor si sper ca „fetele” vor intelege ce li se cere si ce se asteapta de la ele. Hai Romania!

    14
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.