Niciun asistent medical de 10. Câți candidați au fost admiși fără loc

Holistic

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a dat publicității rezultatele concursului pentru ocuparea a 24 de posturi de asistent medical generalist la care s-au înscris inițial 158 de candidați, așa încât a fost nevoie de susținerea probei scrise într-o sală de nunți.

Potrivit anunțului postat pe site-ul instituției, primul candidat admis are media 9.23, iar cel de pe poziția 24, ultimul care are post, cu 7.98.

Comisia de concurs a mai declarat încă 16 candidați admiși, dar fără loc. Aceștia au medii între 7.96 și 7.00.

Reamintim că, la acest concurs, au putut participa inclusiv absolvenția i școlilor postliceale care nu au diplomă de bacalaureat.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Pop Marius Nicolae

  Examenul de maturitate(Bac ), ar trebui sa fie obligatoriu pentru o astfel de profesie! Trebuie sa dispui de o gandire adecvata pentru a putea actiona rapid si corect in situatii limita si a putea intelege perfect ceea ce-ti cer doctorii ! Trebuie sa ai cultura generala minima, sa te exprimi corect si sa fii familiarizat cu voluntariatul! Toate acestea le certifici trecand un examen si dovedind ca, ai devenit …matur. Credeam ca, o data cu progresul societatii, cresc si pretentiile pentru pregatirea resursei umane! Oare, m-am inselat ? Cu ingrijorare, dr.MNPop

  (52)
  • Zorro

   esti doctor… ia atitudine oficiala fata de acest sistem in sanatate, nu comentarii pe un site de provincie.
   Cum este posibil sa faci o scoala fara sa o fii incheiat pe cea de dinainte????
   Se pare ca totusi Romania e tara tuturor polibilitatilor… ca nu imi vine sa cred ca doar la Bistrita se intampla asta!
   Si cu aia fara locuri ce face spitalul??? ii tine la incalzire pana renunta cineva si se elibereaza un loc? Doamne… complicate sunt caile tale!

   (12)
  • Oana

   Eu cred ca cineva care a luat minim șapte la examenul acesta, cu sau fără bacalaureat, e mult mai bine pregătit decât oricare alt asistent din afara României. Sistemul nostru de sănătate e nu bun, ci fr bun fata de spitalele din alta tara. Aici ne plângem ca așteptăm 2 ore la urgenta, deoarece nu ne dam seama ca sunt persoane în același timp mai bolnave ca și noi, și în Italia am așteptat 14 ore la urgenta. Felicitări tuturor celor care au trecut acest concurs, inclusiv și celor care au picat deoarece cu siguranță pe viitor vor veni mai bine pregătiți.

   (-8)
 2. Maia

  Nu este posibil sa pui in aceeasi oala pe cei fara bac cu cei care au bacul si facultate de 4 ani absolvita ca asistenti generalisi la Cluj sau alte centre universitare.Tara condusa de inculti! Pacat!

  (17)
 3. Pop Marius Nicolae

  Zorro, fii linistit, deja am scris si conducerii Colegiului din care fac parte! Ar trebui si colegii de la alte specialitati sa scrie … Numai ca eu, sunt medic primar particular(privat) ! Totul este sa ai vointa sa faci ceea ce este bine si pentru tine si pentru cei din jurul tau! Altfel, nu vom progresa niciodata ! Cu respect, MNPop

  (13)
 4. Balan Marius - contribuabil

  Recent la deschiderea unui spectacol marele nostru artist STEFAN BANICA -junior spunea; „Imi este rusine cu acest guvern. Este cel mai slab din ultimii 100 de ani”. Respect BANICA ! Cand artistii spun asta iti vine sa urlii la luna plina ca LUPCII .La ce sa te mai astepti la populimea care ocupa acest teritoriu ?

  (9)
 5. Felicia pop

  Toată lumea se leagă de diploma de bacalaureat, de parca nu s-ar ști bine cum „se lua bacul” înainte de a se introduce camerele de supraveghere… Se copia „pe rupte”… elevi mediocrii care luau 8, 9 la matematica sau limba romana la bacalaureat și ei nu aveau habar sa rezolve o ecuație sau și mai mult, nu știau cine a scris „Luceafărul”. Credeți că diploma de bacalaureat îți certifica inteligenta sau cultura generala?

  (-14)
  • vand diploma de bac cu nota mare

   10.000 lei
   o vand asa cum am primit-o
   cont BTRL29087356303364894094
   astept telefon

   Mentionez ca e scris numele meu pe ea si sper sa primesc duplicat !

   (0)
 6. Pop Marius Nicolae

  Doamna Felicia, daca s-a intamplat asa ceva si nu ati avut nici o atitudine civica ,publica…este grav ! Da, doamna, o astfel de diploma obtinuta gratie efortului intelectual depus in timp ,te verifica din multe puncte de vedere si iti da posibilitate sa mergi mai departe! De acolo, incepe viata … Inteligenta nu are nicio legatura cu caracterul… Asta e parerea mea! Si inca ceva, doamna. Lectura, zilnic, nu de pe telefon sau calculator si scrisul cu manuta ,te desavarsesc…Cu respect,MNPop

  (17)
 7. gânditorul de la Hamangia

  Domnule doctor, sunt de acord cu toate opiniile exprimate cu această ocazie, și cu altele , dar cu ultima nu pot fi de acord întru-totul, respectiv că lectura zilnică ”cu mânuța”… te desăvârșesc. Eu tot ce am învățat în ultimii 30 de ani , deși nu-mi displace nici aspectul, nici ”mirosul” cărții tipărite, dimpotrivă, am studiat inclusiv Sfânta Scripură, de pe un lap-top (un calculator portabil), care-mi facilitează cititul, deoarece îmi permite mărirea literelor la dimensiunea de care au nevoie ochii mei să perceapă corect cuvintele citite, pe de altă parte, tot acesta mi-a oferit ajutorul de a găsi răspunsuri la tot ce m-a interesat în domeniul pe care-l studiez, iar pe de altă parte nici situația financiară nu-mi permite să pot cheltui fără rost banii care-mi sunt necesari în alte direcții, la fel de importante pentru viață. Este doar părerea mea cu privire la acest domeniu al completării cunoașterii și nu o impun nimănui să urmeze această cale, oferită de tehnica informațională ajunsă la nivelul de dezvoltare actual. Aveți tot respectul unui venerabil, cu o vârstă de aproape 4 milenii din chronos.

  (2)
 8. Camelia

  Nici acum nu-ti trebuie neaparat o minte sclipitoare pentru a-l promova, deci ar putea fi totusi un criteriu de selectie. Sunt curioasa ce contine dosarul de angajare, buletinul si diploma de absolvire a 10 clase?

  (1)
 9. Pop Marius Nicolae

  Ganditorule, permiteti-mi sa explic… Nu pentru persoane asemenea dumneavoastra, am scris randurile de mai sus…Am incercat sa spun, ce important este sa scrii si sa citesti cat mai mult…Cat de mult ne ajuta in viata( in cariera, in familie, in societate) Cum sa folosesti timpul…grecii aveau pe langa Chronos si pe Kairos timpul de calitate, spiritual…Dar, … sa nu divagam ! Domnule, aveti intreaga mea consideratiune! Cu respect,MNPop

  (4)
  • gânditorul de la Hamangia

   Opiniile noastre despre societate și cunoaștere nu diferă foarte mult. Eu doar am încercat să vă completez, prin a atrage atenția asupra multiplelor posibilități oferite de tehnica informațională, dar am uitat să amintesc și de capcanele în care pot să cadă cei care nu știu să distingă diferența dintre adevărat și fals, dintre multele răspunsuri care se oferă la o singură întrebare, adică așa cum spune o vorbă din popor: ”Nu tot ce zboară este bun și de mâncat”. Respectul, sentimentul moral, care se trage dintr-o iubire creștinească este reciproc și din partea mea față de dumneavoastră, cu stimă KB.

   (3)
  • ptr ganditor

   nu tot ce zboara este bun si de mancat?
   de unde ai scos asemenea aberatie cu ghilimele ca fiind vorba din popor?

   (-2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.