Actualitate

Nicolae Ciucă, premier. De joi, Guvern PNL-PSD-UDMR. Lista miniștrilor

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. Acesta va conduce un guvern format din PNL, PSD și UDMR, susținut în Parlament și de reprezentanții minorităților naționale.

”S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi, în acest format, am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.


La rândul său, Nicolae Ciucă şi-a exprimat speranţa ca începând de joi noul Guvern să poată începe să lucreze. ”În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de Covid-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a afirmat premierul desemnat.

Din partea PNL, Ministerul Afacerilor Externe va fi condus de Bogdan Aurescu, la Interne va fi Lucian Bode, iar la Educaţie – Sorin Cîmpeanu. Ministerul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu. Acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL. La Justiţie va fi Cătălin Predoiu, iar Florin Roman va fi ministru la Digitalizare. La Ministerul pentru IMM-uri va fi Daniel Cadariu. Ministerul Fondurilor Europene va fi preluat de Dan Vîlceanu. Deputatul Robert Sighiartău a sărit din schemă, numele său fiind vehiculat inițial la IMM-uri și Turism, apoi la Digitalizare.

Noul Executiv va cuprinde 9 ministere PSD şi o funcţie de ministru pentru Secretarul General al Guvernului (Marian Neacșu): Finanţele (Adrian Câciu), Apărarea (Vasile Dâncu), Economia (Marius Humelnicu), Transporturile (Sorin Grindeanu, care va fi și vicepremier), Agricultura (Adrian Chesnoiu), Sănătatea (Alexandru Rafila), Munca (Marius Budăi), Cultura (Lucian Romașcanu) şi Ministerul Tineretului şi Familiei (Gabriela Firea).  

UDMR va primi cele trei portofolii pe care le deţine şi în prezent, Dezvoltarea (Cseke Attila), Mediul (Tanczos Barna) şi Sportul (Eduard Novak). Kelemen Hunor va fi vicepremier.

Liderul PSD Marcel Ciolacu ar urma să fie numit președinte al Camerei Deputaților, iar cel al PNL, Florin Cîțu, președinte al Senatului.

Lista miniștrilor va fi depusă în Parlament marţi, iar miercuri vor fi audiaţi miniştrii în comisiile de specialitate. Votul de învestire va fi joi, în plenul comun al Parlamentului.

PNL

Premier: Nicolae Ciucă

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Dan Vîlceanu

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Florin Roman

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului: Daniel Cadariu

PSD

Vicepremier: Sorin Grindeanu

Secretariatul General al Guvernului: posibil Marian Neacșu

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii: Sorin Grindeanu

Ministerul Apărării Naționale: Vasile Dîncu

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Adrian Chesnoiu

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale: Marius Budăi

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: Gabriela Firea

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu

Ministerul Economiei: Florin Spătaru

UDMR 

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: Cseke Attila

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tanczos Barna

Ministerul Sportului: Eduard Novak

12 comentarii

 • Cum v-ați respectat voi promisiunile față de românii care v-au votat , așa vă vom respecta și noi de azi înainte !
  Să vă bată Dumnezeu , trădătorilor !

  • Mai multi romani au votat PSD-ul, sa ne aducem aminte rezultatul votului. Iohannis nu a respectat atunci votul românilor.

 • Să înceapă furtul! Bani să fie pentru slugile de partid, două lețcaie pentru proști pentru a le închide gura, cașcaval pentru mafia din servicii, că na, fără ea nu se putea face, iar România și a sa populație, n-au decât să mai aștepte sau, dacă nu le convine, populația își poate lua zborul. Și, uite cum, peeeeeseeeeeedeeee devine exact ce are nevoie țara, după ce, același nemernic de la Cotroceni, pentru a păcăli oamenii să-l voteze, ne spunea că peeeeeseeeeedeeeee este răul suprem, dușmanul poporului, diavolul întruchipat, acuma a devenit făt-frumos! Având în vedere că insul nu avea nicio trabă cu liberalismul și cu pnl-ul, i-a fost ușor să îngroape pnl-ul, evident, cu largul și mizerabilul concurs al serviciilor secrete! Acuma plăvanul își plătește factura către ciuma roșie, că doar acest hoit pestilențial i-a pus-o în turul II pe veo dăncilă, tocmai pentru a-i fi sigur și securizat mandatul, evident, cu ajutorul acelorași servicii secrete. Pentru băieții și fetele care se bucură de venirea ciumei roșii la butoane, stați rilex, nu vă vor ajunge banii să mâncați nicio ciungă veche!

 • Motto:
  „Orbane, să ne ierţi, în septembrie-am fost beţi!”
  (https://www.ziardecluj.ro/cam-tarziu-prim-vicepresedintii-pnl-i-au-cerut-lui-citu-sa-plece-de-la-palatul-victoria-un-fel-de-orbane-sa-ne-ierti-septembrie-am-fost-beti)

  După 3 luni de criză politică, desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier al noului guvern format din coalitia PNL, PSD, UDMR și Minoritățile naționale, reprezintă doar linistea dinaintea furtunii. Negocierile dintre PNL si PSD au creat mari tensiuni la nivelul conducerii PNL. Astfel, Raluca Turcan- prim-vicepreședintele PNL a transmis un mesaj dur conducerii partidului, afirmând că Florin Cîțu ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere cu PSD, care s-au „milogit” la Marcel Ciolacu să prindă un colț de pâine:
  „Mandatul lui Florin Câțu nu a fost decât un șir de minciuni, greseli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un sir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook”, susține Raluca Turcan afirmând că „este puțin spus ca s-a negociat in genunchi” cu PSD.
  De asemenea, Dan Motreanu- liderul PNL Giurgiu, spunea, după ședința Biroului Politic Național al PNL, că se impune „un gest de onoare”, din partea lui Florin Cîțu, cerându-i demisia: „Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.
  Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”
  Nu stiu ce a înteles Florin Cîțu, însă un vechi proverb sună astfel: ,,Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă”.

 • Am intrat in randul ,,democratiilor” sudamericane.Urmatorul va fi general activ,guvernul se va numi juntă. Sudamericanii au fost influentati in modul asta de conducere de emigantii germani de o anumita orientare politica ,care s-au stabilit dupa al doilea razboi mondial.

 • Aveti alternativa politica tovarasi si anume AUR, ati vazut ce frumos l-a citat Simion pe Octavian Goga, marele nostru poet fascist si antisemit, pe care istoria patriotica de propaganda refuza sa-l prezinte romanilor, in special elevilor de liceu.

 • În opinia mea dl. general Ciucă este cu siguranță cel mai informat român al timpurilor noastre. Ca să înțelegeți, DGIA (Direcția Generală de Informații a Armatei) este dintotdeauna cea mai puternică structură de informații din România. DGIA este atât de organizată ca și structură de informații, încât prin comparație SRI este doar pistol cu apă.
  Dl. general Ciucă va fi primul Prim Ministru al României de după 1989 pe care generalii SRI nu-l vor putea manevra.

  • Ciuca nici nu trebuie manipulat de sevicii, El este manipulat de Iohannis asa ca nici o speranra sa faca ceva bine pt tara.

  • Atat de organizata e ca generalii cand ies la pensie iau banii de operatiuni speciale din seif sibpleaca axawa cu ei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS