Actualitate

Nimeni nu şi-a recunoscut vinovăţia! Evazionişti, hoţi şi şoferi certaţi cu legea, trimişi în judecată

Procurorii bistriţeni au soluţionat, luna trecută, 413 cauze penale, însă nu au întocmit niciun acord de recunoaştere a vinovăţiei! Un număr de 48 de persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, respectiv rutiere.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cele mai importante dosare soluţionate au fost următoarele:

Abel Nedelea a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. În perioada 2012-2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, deşi a reţinut ca stopaj la sursă, pe state de plată, sumele de bani aferente obligaţiilor fiscale (CAS, CASS, şomaj), nu le-a achitat la scadenţă cu consecinta păgubirii bugetului de stat cu suma de 7.944 lei. Aceleaşi fapte le-au făcut Grigore Ciociu Gagea şi Ioan Ironim Ştefan. Şi ei au fost trimişi în judecată tot pentru evaziune fiscală. În perioada 2008-2011, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, deşi au retinut ca stopaj la sursă, pe state de plată, sumele de bani aferente obligaţiilor fiscale (CAS, CASS, şomaj), nu le-au achitat la scadenţă, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat cu suma de 171.984 lei. Tot pentru evaziune a fost găsit vinovat de procurori şi Simion Damian care este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în cursul anului 2010, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cu consecinţa păgubirii bugetului de stat, cu suma de 9.624 de lei.

Procurorii i-au mai trimis în judecată pe Nicolae Adrian Pintican, Marinel Gustav Cintea, Ionuţ Luca, Marius Liviu Rusu, Adriana Liana Moldovan, Beniamin Moldovan, Alexandru Anca, Marcel Lazăr Lăcătuş, Marinel Sîngeorzan, Dorin Bilegan şi Adrian Gal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei auto.

În faţa judecătorilor va apărea şi Ana Maria Mândrilă, Florin Săndel Dohotariu şi Mihăiţă Cristinel Mitocaru, acuzaţi de furt calificat. În cursul anului 2011, ei au sustras din mai multe locuinţe, prin efracţie si pe timp de noapte, bunuri în dauna unor persoane vătămate, cauzând un prejudiciu de peste 4.000 lei.

Conform sursei citate, luna trecută s-au dispus soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în 371 de cauze, faţă de 371 faptuitori/suspecţi/inculpaţi, dar şi arestarea a şapte persoane.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.