Actualitate

Ninsorile iau o scurtă pauză. Ce ne rezervă vremea

După o zi cu ninsori care ne-a reamintit că suntem totuși în luna ianuarie, precipitațiile se opresc. Deocamdată. Pentru că…

”Săptămâna viitoare însă, consolidarea regimului de presiune ridicată, în zona limitrofă Arhipelagului Britanic, se va traduce printr-o circulație nord-vestică, pentru noi, astfel, pe lângă frig, primim şi ninsori.

Datele sunt foarte coerente, constante, astfel aşteptăm ca vremea să capete aspect hibernal, să avem maxime diurne negative şi implicit, strat de zăpadă inclusiv în zonele joase. Şi care să şi țină. Între ariile precipitabile, pe o nebulozitate redusă, vom plonja spre sau sub ger.

La munte, unde deja e iarnă, aceasta se va accentua, va fi frig, va ninge mult, mai toată săptămâna viitoare.

Primul episod de ninsoare, de sus în jos, vine luni seară! Întins peste tot județul, toată lumea să stea liniştită, că primeşte fulgi! Dispunerea cantităților e şugubeață, dar până la finalitatea episodului strat mai mare (spre sau peste 10 cm) primesc zonele nordice si estice ale județului. Mai jos, către sud, câțiva, acolo. Vestea bună, pentru iubitorii de alb, este că maximele de luni nu vor depăşi 0°C, astfel ninsoarea vine pe sol înghețat. Aşa că fulgii care nu se depun pe nas se vor depune pe unde apucă! Este doar primul, şi cel mai slab, spre mijlocul săptămânii viitoare avem ninsori mai consistente!

Vremea va fi în general închisă, luni, în județ, iar vântul se va intensifica începând din orele serii. Pe parcursul zilei sunt condiții de ninsoare slabă, cu caracter local, dar noaptea aria ninsorilor se va extinde treptat în tot județul, devenind moderate în nordul și vestul acestuia. Se va de pune strat de zăpadă, local consistent în zonele de deal și de munte. În aceste condiții, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 si +1°C iar cele minime de marți dimineață, în scădere, vor coborî spre -5°C în depresiuni şi spre -2°C la podiş. La Bistrița, vremea va fi în general închisă și aici, va ninge slab, temporar, pe timpul zilei dar moderat noaptea când se va depune strat de zăpadă. Maxima zilei va urca spre 0°C, iar minima zilei de marți va scădea spre -3°C”, anunță Meteo.BN.

Cum va fi în februarie?

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi mai caldă decât este normal în luna februarie, cu temperaturi peste mediile normale în aproape toată țara. De asemenea, nu sunt anunțate precipitații în cantități importante.

În săptămâna 30 ianuarie-6 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 6-13 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. În săptămâna 13-20 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. În săptămâna 20-27 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS