Actualitate Economie

No Record! Serbis a ”uitat” să lege concurenţa la canalizare. Strada Subcetate, spartă din nou

Cu sau fără intenţie, firma Serbis, care lucrează pe milioane de euro la refacerea sistemului de canalizare al oraşului, a "uitat" să lege sediul firmei Record de pe strada Subcetate la noile conducte. Când comisia de recepţie a sesizat anomalia, firma bucureşteană căreia Serbis i-a subcontractat lucrările în zonă a reuşit să spargă şi o conductă de apă, aşa încât iar s-a săpat o groapă!

Circulaţia rutieră a fost deviată, miercuri, printr-o parcare fiindcă în dreptul sediului Record de pe strada Subcetate a fost spart din nou asfaltul pentru ca muncitorii unei firme din Bucureşti să ajungă la o conductă din care ţâşnea apa ca dintr-o fântână arteziană. Destul de nervoşi, cei care dirijau maşinile ne-au interzis iniţial să fotografiem zona motivând că au semnat un contract şi că nu am avea voie. După ce le-am explicat că este vorba de un contract finanţat cu bani publici, fie ei şi europeni, şi că ne aflăm pe domeniul public al unui oraş, s-au dat la o parte însă nu înainte de a ne ameninţa că vor sparge aparatul de fotografiat şi-l vor arunca în groapa proaspăt săpată.

Întrucât ne-a fost de-a dreptul imposibil să aflăm de la ei ce este din nou săpată strada Subcetate, l-am contactat telefonic pe directorul Aquabis, Ioan Şandru, care ne-a spus că firma din Bucureşti care a lucrat pe strada Subcetate la racorduri a „uitat” să lege la noua conductă sediul Record.

„E o firmă din Bucureşti căreia Serbis i-a subcontractat anumite lucrări printre care şi racordul la noua conductă de canalizare a imobilelor de pe strada Subcetate. Comisia de recepţie a observat că sediul Record Bistriţa nu a fost racordat la noua conductă şi a dispus refacerea lucrărilor în zonă. Firma din Bucureşti a început să facă racordul, dar a spart şi o conductă de apă care face legătura între altele două. Carosabilul a fost spart pentru remedierea avariei. Recepţia lucrărilor de pe strada Subcetate este programată pentru joi. Până atunci, teoretic, ar trebui să termine. Din păcate, firma aceasta din Bucureşti ne-a creat multe probleme nu doar pe Subcetate, ci şi pe Tănase Tudoran sau Mihai Viteazul. Pe noi însă nu ne interesează să ne răfuim cu bucureştenii. Avem contract cu Serbis şi ea răspunde direct pentru lucrările subcontractate. Vă pot spune că ceea ce nu e bine făcut nu se plăteşte. Până acum, circa 25% din lucrări se află în situaţia aceasta, au fost refuzate la plată. Nu noi plătim ce se sparge acum. Totul se face pe cheltuiala firmelor care nu au executat, din prima, aşa cum trebuia aceste lucrări”, a declarat pentru Timp Online directorul Aquabis, Ioan Şandru.

Firma Record este o companie importantă din Bistriţa care activează în sectorul construcţiilor, la fel ca şi Serbis.

record 2 record 3 record 4 record 5 record 6 record 7 record 8 record 9

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.