Cultură

Aproape 8.000 de vizitatori de Noaptea Muzeelor, la Complexul Muzeal BN

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a luat parte la evenimentul Noaptea Muzeelor, care a propus publicului o evadare din prezent prin explorarea colecțiilor de obiecte istorice, etnografice, de artă și arhitectură, științe ale naturii, toate animate printr-o serie de momente artistice inedite.

Cele patru muzee ale Complexului – Muzeul Bistrița, Casa Argintarului, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi – au avut porțile deschise sâmbătă de la 18.00 și până la miezul nopții.

”Ne bucurăm că de Ziua Internațională a Dorului v-a fost dor de noi, iar asta s-a văzut prin toți cei 7.870 de vizitatori care ne-au trecut pragul la cea de a 19 – a ediție a Nopții Muzeelor! Sperăm că am reușit și de această dată să vă surprindem prin varietatea expozițiilor, prezentările celor mai recente descoperiri arheologice, momentele artistice și clipele de joc și bună dispoziție prezentate pe parcursul întregului program. Vă mulțumim că ne-ați onorat cu prezența dumneavoastră în această frumoasă “aventură” culturală, a fost o experiență plină de emoție și bucurie! Noaptea Muzeelor din acest an a adus împreună oameni frumoși care înțeleg actul cultural, valoarea artei, istoriei și tradiției. Toate acestea ne bucură și totodată ne obligă la organizarea de noi evenimente culturale, științifice și educaționale. Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud rămâne locul în care vă veți putea crea momente de bucurie alături de prieteni, familie și toți cei dragi dumneavoastră! Un loc, o destinație, un suflet plin de tradiție, istorie și cultură!”, a transmis Complexul Muzeal.

Muzeul Bistrița

<

Jocul de-a joaca – Camera comorii II – activitatea de explorare pentru copii și părinți; Șotron – jocul copilăriei cunoscut la nivel mondial și atestat documentar pentru prima dată între anii 1635-1672; X și O – jocul care își are originile încă din antichitate, într-o nouă variantă atractivă și originală; Dame – un joc de societate foarte popular în evul mediu, dar cu o istorie mult mai îndepărtată; În lumea Lego – ”construiește, reconstruiește și luptă pentru cea mai bună invenție” – Asociația Brickenburg Bistrița.

Momente artistice – Spectacol de dans susținut de copiii de la studiourilede dans, Teatru de umbre, Concert VIZI Solo Live Looping.

Expoziţii permenente şi temporare – Norbert Thomae – jurnalul unui pictor; Expoziție de compoziție decorativă/atelier de creație – Arta de la mic la mare – Palatul Copiilor Bistrița; Cercetări arheologice recente în județul Bistrița-Năsăud; Expoziții temporare de artă contemporană: Inward (Florin Tamba) – Sala Borgo Prund; Din atâtea primăveri (Onița Mureșan) – Sala Bradea; MMM|PAIIFBTMIISM Sculpture; Expozițiile permanente de Istorie-Arheologie, Artă Contemporană, Etnografie și Științele Naturii.

Zone de recreere și voie bună – Până la zaț – sesiune de cafea cu aromă de poveste!, Mirror Photobooth by face-booth.ro!

Casa Argintarului

Momente artistice – “Drama at the Museum” – Moment de teatru cu elevi ai Liceului de Muzică “Tudor Jarda” și elevi ai Școlii Populare de Arte. Prof. coordonator: Tomi Alina. Muzică clasică și ambientală interpretată de elevii Secției Instrumentale – Pian de la Liceul de muzică ”Tudor Jarda” Bistrița.

Expoziții permanente și temporare – Arta cositorului transilvănean. Funcție și iconografie / Pamflet – epoziție temporară Sorin Tisa – compoziții artizanale din lemn și materiale reciclate.

Muzeul Grăniceresc Năsăudean

Vizitarea expozițiilor permanente și temporare – Cuarțul – expoziție de minerale; Fotografia – Arhitectură tradițională în Țara Năsăudului.

Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi

Vizitarea expozițiilor permanente și temporare – Mircea Nechita – Expoziție de pictură și grafică; Andezit 9 – Expoziție de sculptură.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.