Social

Nori negri. Ce pagube a produs vremea de cod roșu la Bistrița Bârgăului

(FOTO-VIDEO) Comunele Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului au fost sub avertizare cod roșu de vreme severă imediată valabil între orele 18.00 – 19.00, iar ISU Bistrița-Năsăud a transmis mesaje Ro-Alert locuitorilor celor două comune.

Din fericire însă la intrarea în vigoare a codului roșu, la Bistrița Bârgăului nu a căzut grindină, iar cel mai grav afectate au fost drumurile forestiere, a spus primarul Vasile Laba.

”A fost o rupere de nori, fără grindină. A afectat o parte a satului Colibița, cea de sus, dar mai ales drumurile forestiere. Nu s-a dus spre Tiha Bârgăului, ci spre Mureș. Acum intervenim cu utilajele din dotare, cu personalul de la silvic și cei de la Situații de Urgență. S-au colmatat poduri și drumuri forestiere și comunale. Din fericire nu sunt case avariate, doar drumuri. Nu au căzut copaci, dar aluviunile au blocat căile de acces, a ieșit apa pe drumuri”.

Ulterior însă, după ce apa s-a scurs de pe versanți, a ajuns și la case.

În localitatea Mița, un podeț a fost smuls de apă de pe o parte a drumului, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut, a declarat pentru Timp Online că în comuna sa nu a plouat deloc.

ANM a emis cod portocaliu și pentru Teaca, Lechința, Chiochiș, Matei, Galații Bistriței, Sânmihaiu de Câmpie, între orele 18.10 – 19.10, și pentru Urmeniș, Budești, Miceștii de Câmpie, Silivașu de Câmpie, între orele 18.40 – 20.00: averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Bungard, comuna Lechința, au fost inundate două curți. A intervenit SVSU Lechința.

Drumuri forestiere inundate la Colibița, Bistrița Bârgăului:

https://www.facebook.com/TimpOnline/posts/2981377658615045
https://www.facebook.com/marius.rus.75/posts/3973063912766394

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS