A fost emis ordinul ministrului Educației care aprobă noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, valabil începând din noul an școlar, care începe în 5 septembrie.
Comparativ cu actualul regulament (în vigoare până la data de 31 august 2022), printre elementele de noutate incluse în noul act normativ se numără:
– Reglementarea utilizării catalogului electronic, pentru început, în unități-pilot.
– Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de către cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru. La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.
– Modul de încheiere a situațiilor școlare: la fiecare disciplină se încheie anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului școlar.
– Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu.
– Eliminarea oricărei dispoziții/trimiteri care dă posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.
In urmatorul regulament se va specifica ca elevii pot bate din cand in cand cate un cadru didactic (nu e obligatoriu , dar e „indicat”)…Nota la purtare o sa dispara iar cu timpul se va da o singura nota la fiecare disciplina (de ce sa se streseze profu calculand o medie aritmetica?). Utilizarea catalogului electronic va permite adaugiri si modificari de absente , note si calificative , mai ceva decat furturile din fondul de pensii private (pilonul 2?). Intr-un viitor nu prea indepartat se vor da numai certificate de absolvire , diplome etc. , prezenta la cursuri fiind benevola.Noi pentru viitor ne pregatim …
România educata! Ce mai vreți? Ghinion! 8 ani de experimente marca Johannis! Asta este! Praful se va alege! El și Ea privilegii, vacante…. Școala românească? Pa, la revedere!
Oare condițiile de acordare de burse de merit când vor fi explicate?
Nu inteleg!! Cum adica,fara exmatriculari? Usa deschisa pentru obraznicii repetate,lipsa de respect fata de cadrele didactice,auxiliare,colegi,etc. din scoala, agresiuni fizice sau psihice, consum de droguri,instigare la ura rasiala,violenta ,etc. ?Incredibil! Educatia proasta de acasa sa fie”‘ taxata”‘ la scoala? Sa se mai gandeasca politicienii ca, de asta sunt acolo!! MNPop
revoltați-va dragi profesori! Nu doar pentru salarii, ci și pentru asta! Și nu mai lăsați sa treacă in clase superioare toți Analfabeții care nu vor sa învețe, și părinții fac presiuni! De ce nu va puneți pavăză împotriva acestor viitori impostori? Ii lăsați așa…pana termina facultatea și apoi va plângeți de sistem! Voi sunteți sistemul ! faceti ceva! Sau e mai ușor sa nu faceti!
Cosmine dragă! Profesorii să se revolte? Păi profesorii sunt mult prea comozi pentru așa ceva, își fac cele 3-4 ore zilnice după care „rup ușa”, profesorii sunt o masă amorfă, ei nu s-au revoltat nici când guvernul băsescu-udrea le-a tăiat aproape 40% din venituri! Și vrei să se revolte acum când au salariile mărite de demonul DRRRAGNIA ?
In conditiile in care se lasa un cadru didactic sa hotarasca „ce si cum” de ce mai este nevoie de MINISTER ,DIRECTII JUDETENE SAU CONDUCERI DE SCOLI ?Poate ca sunt prea multi bani la buget si nu este ce face cu ei…Cu notele ce sa mai zici;chiar mai este nevoie de ele?cui si la ce mai servesc…ca si asa prezenta nu este conditie obligatorie,disciplina nici atat pentru ca orice ar face un elev el nu poate fi exmatriculat.SI asta pentru a-i pune pe picior de egalitate pe cei care doresc sa invete cu cei care au nevoie doar de un „document” care sa le ascunda analfabetismul si lipsa de cultura.Si daca acele „minti luminate de sus ” cred ca asa se face informatizarea invatamantului ce sa mai zici.
Se vede cu ochiul liber că modificările astea au fost făcute de niște unii care nu au intrat demult într-o școală.