Actualitate

O nouă plângere prealabilă care vizează varianta ocolitoare Bistrița Sud

Primăria Bistrița a primit o nouă plângere prealabilă prin care se cere eliminarea din Planul Urbanistic General a proiectului variantei ocolitoare Sud și repunerea în drepturile firești a proprietăților private pentru toți titularii de pe coridorul acestui traseu. Autorul plângerii prealabile este Silivan Crăciun. Cererea sa va fi supusă atenției consilierilor locali în ședința din 19 aprilie.

Plângerea prealabilă:

 

Răspunsul executivului Primăriei:

14 comentarii

 • si uite asa nu vom avea niciodata centura ocolitoare!!!! pe oriunde ar trebui executata aceasta centura, cineva se va simti nedreptatit! In toate orasele civilizate, s-a trecut peste astfel de piedici in calea dezvoltarii unui oras, fiindca asa este firesc! Din pacate la noi nu va fi niciodata civilizatie. Stiti de ce? fiindca sunt prea multi proprietari fata de alte tari, unde oamenii nu se improprietaresc atat de mult.De aia nu sunt autostrazi, nici druluri, nici trotuare, fiindca fiecare vrea sa isi pastreze proprietatea

 • Exista multe alte variante de construire a soselei ocolitoare nu prin Padurea Codrisor! Dar actualul primar nu stie de cat sa distruga! Ar trebui sa se deschida un proces penal impotriva primarului si al tuturor celor care au votat acest proiect! Si sa fie trasi la raspundere si pentru cheltuirea banului public cu acea mascarada de referendum!

  • Ori ce varianta ocolitoare va afecta teren agricol, pasuni sau paduri, asa ca problema de „distrugere” se va pune in ori care varianta si este cu atat mai mare cu cat traseul este mai lung. Problema alegerii variantei se afla la Compania de Drumuri Nationale si unul din criteriile importante care stau la baza alegerii variantei o reprezinta PRETUL, COSTUL LUCRARII.

  • Dorule, toata lumea este constienta ca trebuie sa distrugi ceva ca sa poti construi dar alegi varianta in care distrugerile sunt cele mai mici. Mai mult soseaua ocolitoare propusa de Cretu trece aproape de centrul orasului. Ce frumos o sa fie cand o stai in parcul municipal si o sa te uiti cum aproape de tine trec camioanele! Sosea ocolitoare inseamna sa ocoleasca orasul nu sa treaca prin padurea de langa oras sau prin curtile oamenilor!

 • Si uite asa Radule mai citeste ce doreste sa se faca in acest sens din partea CJ unde Presedintele RADU MOLDOVAN are o viziune cu mult mai buna fata de traseul variantei ocolitoare. Sunt deja discutate doua variante cu mult mai fiabile si insusi domnul Presedinte este satul sa mai auda de propunerile primariei care nu au dus la nimic. Mai cauta si te informeaza ca solutii sunt fara sa sacrifici 4 ha dinntr-o padure care o i-a la vale. Varianta NORD este cea care descarca cel mai bine traficul si dinspre Nasaud si Maramures. Asta doreste si CL-ul si il vom sustine pe domnul RADU MOLDOVAN fata de o viitoare alegere a acestui traseu.Cetatenii au dreptate cand cer radierea unor inscrisuri care le pericliteaza proprietatile in caz de construire si vanzare. Aceste aberatii trebuie sa dispara.

 • Silivan asta se plictisește, deși probabil are o vârstă (cel puțin de când scrie).
  După ce-a pierdut cam toate procesele cu primăria – că , de ! orice centură ocupă și „distruge„ un traseu, generând însă un folos mai mare – omul se joacă mai departe de-a plângerile , doar-doar nu s-a face nimic.
  Ceea ce-i ușor și aproape sigur.

  • In Bistrita sunt cativaindivizi care cred ca ei trebuie sa faca legea pentru confortul lor. In cazul de fata, Craciun, Maxim, Nacu, Tuta,.. sunt deranjati ca centura va trece la 100 de metri de vilele lor. Ei sa traiasca bine! Din cauza lor s-au pierdut banii pt. centura. Sa le fie rusine!

  • da de ce nu-i fie rusine taranului sef ?
   cum mama naibii sa treci cu centura ocolitoare pe lânga spitalul TBC?
   daca de padure nu va pasa, de oamenii aia betegi nici atâta ?!?
   si cum se rezolva problema traficului care vine de la Nasaud?
   ati fost careva sa vedeti ce e în intersectia aia de pe Lucian Blaga? de multe ori coada de masini ajunge pâna la calea ferata.
   numai un idiot putea sa gândeasca o centura ocolitoare pe partea de sud a orasului total ineficienta, când cel putin un sfert din traficul de masini vine dinspre nord.

 • Numa idiotenii va face si de-acum incolo, pentru ca nu-l duce capul mai mult! Are o armata de idioti pe langa el, deci nu are cum sa faca ceva bun! Io sper sa nu mai prinda picior de pesedist primaria, la urmatoarele alegeri, altfel, vai de p…. noastra!

 • Penrtu Rabinul: Se vede ca nu ai citit cu atentie ceea ce am scris mai sus. Deci: 1) Ori ce varianta alegi vor aparea distrugeri si cu cat e mai lung traseul distrugerle sunt mai mari. Traseul de care se tot vorbeste e cel mai scurt. 2) Nu este investitia Primariei, Primarul nu are ce propune si am specificat ca este a Companiei de Drumuri Nationale si ea face propuneri privind traseul drumului ocolitor rezultat in urma unei aprobari date de un Consiliu Tehnic constituit la nivelul Ministerului Transporturilor din cei mai buni specialisti din tara. Primaria in baza actelor prezentate elibereaza Autorizatia de Constructie.

  • Citez din ce scrii: „…drum ocolitor…”, conform dex., ocolitor inseamna sa treaca pe langa ceva, nu prin ceva. Logic pana aici sau trebuie sa desenez? Deci, nu mai bagati mare cu centura ocolitoare prin oras ca va faceti de cacao si atrageti tot mai multe antipatii, cu atat mai mult cu cat aveti deja colectie. Avem deja o centura care trece prin oras, tinanda cont ca avem un cartierde blocuri si puzderie de case, plus multe firme (Leoni cap de afis plus altele)de cealalta parte a vechi centuri(care ar trebuii sa fie un bulevard integrat in harta orasului). Ne mai trebuie un bulevard pe care sa-l numim centura? Cine nu intelege…exista ajutor la gradinite si la psih…!

 • Cretu a pierdut un referendum pe tema centurii prin padurea Codrisor. Dar pentru el nu conteaza. Daca va sustine in continuare acest proiect, eu unul voi demara o actiune cetateneasca de strangere de semnaturi pentru un REFERENDUM DE DEMITERE A PRIMARULUI CRETU. Motive nu trebuie sa inventam. E suficient sa amintim de partie, veverite si faptul ca nesocoteste rezultatul unui referendum. Cred ca pana la urma s-a umplut si paharul lui Cretu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS