Actualitate

Noua punte pietonală, cu o deschidere de 40 m, prinde contur

Noua punte pietonală care face legătura între str. Tudor Vladimirescu și Valea Ghinzii din Bistrița, situată în zona noii Secții de Oncologie (fostul spital TBC), care îi va lua locul celei demolate, prinde contur, fiind montată pe malul râului Bistrița înainte de a fi amplasată.

Noua pasarelă peste râul Bistrița va fi pe amplasamentul punții vechi, închisă circulației din 2020. Noua construcție va avea o deschidere de 40 de metri, asigurând o lățime a părții carosabile de 3,4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale. Suprastructura este alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice s-au folosit peste 50 de tone de oțel structural, ea fiind executată în uzină, apoi asamblată pe șantier și ulterior montată pe poziție cu automacaraua.

Obiectivul de investiții ”Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu – inclusiv refacere pile transversale din beton” este finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei, restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei, reprezentând contribuția din bugetul local.

2 comentarii

 • S-a scris despre aceasta , ba ca-i punte , ba ca-i pasarela , dupa parerea mea , putin cam mult. Sper ca edificarea acesteia sa nu dureze cat la Turnul Eiffel(cca 2 ani)…La Tour Eiffel s-a realizat prin tehnologia de nituire.

  7
  2
 • Cu ce costuri uriase se inlocuieste o punte pietonala, 2,57 milioane lei ! pai ,cat costa tona de otel structurat si cat a costat structura metalica executata in uzina ?
  Nu era mai util sa se construiasca si un sens de mers pentru masini, sa mai degreveze aglomeratia de la podu Jelnii? Zic si eu , macar pentru salvatori…!

  5
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.