Actualitate

O nouă sesiune de recrutare pentru cei interesaţi să devină jandarmi. Înscrieri la IJJ BN

Luni, 15 februarie, a demarat o nouă sesiune de admitere pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, anunță Jandarmeria Bistrița.

Tinerii care doresc să devină jandarmi pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile un număr de 400 de locuri.


Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15-28 februarie, la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare din județul Bistrița-Năsăud sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca unde vor fi evaluați alături de candidații din județele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul instituției noastre: http://www.jandarmeriabistrita.ro/lista-admiteri3  sau ale fiecărei instituții de învățământ:

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

https://www.facebook.com/jandarmeria.bistrita/posts/2764947423817623

6 comentarii

 • Dupa „meseria” de popa mai rentabile sunt cele de politisti si jandarmi. Lucru „mult” , beneficii „mici” : indemnizatie de hrana , haine gratis , plata chiriei , salariu mai bun ca al profesorilor si mai ales perspectiva de a avea pensii speciale care in cazul lor se numesc „pensii de serviciu”. Ca vezi Doamne , muritorii de rand nu au pensii de serviciu ci pensii de contributivitate. Sa iesi la pensie la 50 de ani , nu-i de ici de colea si nu se permite la toata lumea. Ca aici e vorba de stres , de uzura trupului , de riscuri etc. Restul cetatenilor merg la serviciu plini de voie buna , ca la nunta , fara frig , fara stres , fara uzura… Ma astept sa fie cate 10 pe un loc ! Sa creasca , sa traiasca , sa infloreasca si sa se scoleasca ! Societatea are mare nevoie de dansii…

  • @Gica draga…. ce invitatie?!?!?!? :)))))
   Pe bune???? inviti profesorii sa se faca ṣăndari… „DACA POT”?!? :))))
   Esti MAXIM!!!! Esti de departe pe locul 1 de pe anul asta la ziceri!!!!
   Oricum, vorbind serios, n-ai inteles nimic!!!! Frustrarea si invidia nu e adresata oamenilor ṣăndari sau militieni sau militari…sau nu mai stiu eu ce categorii, frustrarea si invidia este indreptata asupra sistemului prost, vadit partinitor si discretionar!!!!
   Peste tot e greu stii vorba aia din batrani care e cel mai greu lucru?!?!? sa te kaki!!!! dar asta nu inseamna ca unii tre sa plateasca sa intre la un wc-ul iar altii intra pe usa speciala si le baga si mana in kur ca sa-i ajute!!!

  • Bai Gica,pe vremuri copiii de la tara si altii care nu stiau sa faca mai nimic, ajungeau in politie si armata.A venit Dracnea si ciuma rosie ca sa va scoata in fata!!

 • Nu-i bai, era și este nevoie de forță proaspătă la jăndărmerie, nu se știe niciodată când este nevoie de sprijinul lor pentru a-i potoli pe cei mai îndrăzneți dintre noi. Niște gaze, pulane și tunuri de apă fac mult bine la sănătatea românului din aceste vremuri, o pot spune cei din 10 august, care au fost căpăciți de această hoardă de protecție a celor care-i înfundă de pensii speciale. Să vină jăndărmeria, ca ea nu bate nimeni! Principalul criteriu de selecție ar trebui să fie cruzimea și apetitul de bătaie, iar mai apoi anduranța și disponibilitatea prelungită la aplicarea măsurilor punitive! Succes noilor recruți! O Urare: să bateți așa cum bat naționalele străine la naționala României!

 • Am un vecin de vreo 18 ani, bate tot din sat, e mai dus el asa putin cu capu’, nu stie sa citeasca ca de asta vreau sa -l ajut sa -si faca un rost in viata asa cum am vazut pe multi dintre voi, sa-i spun sa mearga la jandarmerie?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS