Actualitate

Noul iluminat public pe str. General Grigore Bălan, funcțional

A fost pus în funcțiune noul iluminat public pe strada General Grigore Bălan din Bistrița, aflată pe traseul Liniei Verzi, proiect cu bani europeni derulat de municipalitate.

În cadrul proiectului Linia Verde au fost montați pe traseu noi stâlpi de iluminat, echipați cu corpuri de iluminat de tip LED integrate în sistemul de telegestiune. Vechii stâlpi vor fi înlăturați, iar pădurea de cabluri aeriene va dispărea, a precizat primarul Ioan Turc.

Iluminat prin panouri fotovoltaice, pe opt străzi

Prin Direcția de Infrastructură și Servicii, Primăria Bistrița a montat de 63 de corpuri de iluminat cu LED dotate cu panouri fotovoltaice pe opt străzi dinspre Sigmir: str. Poligonului, str. Valea Stânelor, Aleea Trifoiului, Aleea Luceafărului, str. Orion, str. Astrelor, Aleea Jupiter, Aleea Uranus.

Valoarea per corp de iluminat este 4.376 de lei, iar totalul este 298.380 de lei. Timpul de încărcare este de 4 ore și asigură un iluminat pentru opt ore. Aceste lămpi sunt dotate cu senzori de mișcare, iar ca urmare intensitatea luminii crește atunci când este nevoie. Pentru 1 km de extindere de rețea de iluminat public îngropată, singura acceptată în prezent, cu telegestiune, costurile sunt de aproximativ 700.000 de lei/km. Municipalitatea vrea să meargă pe aceată variantă și pentru alte străzi, în viitor.

5 comentarii

 • Cu multe multumiri Primarului IOAN TURC ca a facut tot posibilul sa dispara matele spanzurate numite cabluri mai ales prin copaci .
  Bravo si spor in toate domnule Primar !

  5
  15
 • Voi ati pus iluminat public pe strazi mai noi si ati uitat de ce mai vechi. Au avut pile aia de pe strazile amintite???? Sunt strazi care stau in bezna de prin 2006 … deci bezna placuta in continuare. Doar eu fac comentari iar ceilalti dorm pe ei, specific romanului pampalau. Noapte buna!

  6
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS