Actualitate

Noul magazin Altex, inaugurat oficial. Primarul Crețu: Zona va deveni un Shopping City (FOTO)

Noul magazin Altex de pe Calea Moldovei din Bistrița a fost inaugurat oficial. Este al 96-lea magazin din lanțul Altex, unul dintre cele mai mari din România, iar investiția se ridică la 4 milioane de euro. La eveniment au fost prezenți, alături de Dan Ostahie – CEO Altex și Daniel Mirea – Retail Director Altex, primarul Ovidiu Crețu, vicepreședintele CJ Ioan Țintean, viceprimarul Gelu Muthi, administratorul public al municipiului, George Avram, consilierii municipali Sorin Hangan, Vasile Moldovan, Filip Moisil, Marioara Miheștian, liderul PNL Bistrița Ioan Turc, senatorul Dorin Dobra, șefi de instituții.

Magazinul Altex din Bistrița are peste 18.000 de produse, pe o suprafață desfășurată de 1.500 mp, pe două niveluri. Marea deschidere pentru public, care va avea la dispoziție 27 de specialiști pentru consultanță, este joi 10 noiembrie, ora 9.00, fiind pregătite sute de oferte și multe surprize, după cum puteți vedea aici. De luni până sâmbătă, magazinul va fi deschis între orele 9.00 și 21.00, iar duminica între 9.00 și 18.00. Clienții beneficiază de o gamă variantă de servicii post-vânzare ce îmbunătăţesc valoarea fiecărei achiziţii: posibilitatea de returnare a produselor comercializate în maximum 31 de zile de la cumpărare, service, garanţie extinsă, servicii de creditare.


1-inaugurare-altex-2016 2-inaugurare-altex-2016 3-inaugurare-altex-2016 4-inaugurare-altex-2016

”Este un moment important în ceea ce numeam acum nouă ani realizarea Bistriței europene. Este încă o piesă din puzzzle, care completetează traiectul european al orașului nostru. Gândul mă duce cu foarte mulți ani în urmă, înainte de Revoluție, când ca să-ți poți cumpăra un Telecolor dădeai șpagă cam cât era televizorul, cam 5.000 de lei era șpaga care se dădea atunci la cei care aveau acees la acele lucruri. Ce bine că totul s-a schimbat, ce bine că România a început să se miște spre Europa și că la noi acasă, ala Bistrița, putem beneficia de astfel de magazine. Altex recidivează la Bistrița, știm cu toții că are un magazin mai mic în Winmarkt. Am fost un pic surprins când am aflat că se construiește un al doilea magazin, deoarece concurența pe piață este importantă, puternică. Faptul că a deschis acest magazin într-o zonă excepțională dovedește că Altex stă foarte bine pe piață și că nevoile cetățenilor determină o astfel de investiție. Această parte a orașului tinde să se transforme într-un Shopping City. Pe locul fostei UCTA se dezvoltă un mall (n.r. – Bistrița Retail Park) având ca ancoră un Selgros, iar în partea de sus, unde au fost serele, un alt complex de magazine, asemănător cu un mall. Deci zona va deveni clar un Shopping City”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

”Ne bucurăm să anunţăm deschiderea primului magazin greenfield Altex în Bistriţa. Este unul dintre cele mai mari magazine Altex pe care le deschidem anul acesta, rezultatul cererii de produse electronice şi electrocasnice venite din partea locuitorilor aflaţi în această zonă a ţării. Ne dorim să oferim clienţilor o experienţă cât mai bună de cumpărare la cel mai bun preț din România, de aceea am investit în această zonă – să oferim acces mai rapid şi mai uşor la o gamă foarte largă de produse electro-IT la cele mai înalte standarde de calitate. De ce al doilea magazin? În primul rând pentru că am lipsit cam mult din Bistrița, rețeaua Altex a lipsit o perioadă destul de lungă și oarecum trebuie să ne luăm revanșa față de clienții noștri din acest oraș. Magazinul ridică ștacheta în rândul magazinelor Altex, reușim să punem pe piața de retail un magazin-exemplu, de mare dimensiune și complet. Ultimii trei ani au adus o creștere importantă pentru Altex România, 30% în medie în fiecare an, bazându-ne pe o creștere a puterii de cumpărare, pe o revenire a pieței, pe o reducere a numărului de jucători din piață. La Bistrița am găsit un climat favorabil și mă bucur că am contribuit la dezvoltarea zonei, pe care eu personal eu o vizitez de vreo zece ani, gândindu-ne unde să construim un magazin”, a afirmat Dan Ostahie, CEO Altex.

Construcţia magazinului Altex de pe Calea Moldovei nr. 15 a început în luna aprilie a.c. lângă Penny Market, cu care formează un complex comercial comun. Firma Cometex SRL, care este divizia real-estate a Grupului Altex, a cumpărat terenul dintre magazinul Penny şi Ambient şi a ridicat un magazin în regim P+1, care cuprinde spaţiu comercial Altex (produse electrice, electronice, electrocasnice), locuri de parcare, accese pietonale, spații verzi. Lucrările au fost executate de o firmă din Pitești, SC TBM Innovation Steel SRL.

În magazinul Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, clienţii găsesc numeroase produse din categoriile TV, laptop-uri, tablete, telefoane, electrocasnice mari şi mici, sisteme audio şi jocuri. Grupul Altex are un lanț de 96 de magazine de produse electronice, electrocasnice şi IT&C. Altex a deschis în februarie a.c. un magazin în complexul comercial Winmarkt din Bistrița.

Aici puteți vedea mai multe fotografii de la inaugurare.

5-inaugurare-altex-2016 6-inaugurare-altex-2016 7-inaugurare-altex-2016 8-inaugurare-altex-2016

19 comentarii

  • care dezvoltare?
   deschiderea unor astfel de magazine în orase pe care agentii lor de vânzare nu stiau cum sa le traverseze mai repede înspre orizonturi mai acatarii denota faptul ca piata este suprasaturata.
   mai avem vreo 2-3 ani si vor deschide magazine si la Sângeorz Bai si Beclean.
   problema este ca lumea se uita doar la promotii si nu prea cumpara iar aia din China fabrica în nestire fara o cerere reala pe piata.
   mai avem un pic si se duc în cap toate din cauza de supraproductie.

  • Asta nu-i dezvoltare. E nevoie de investitii productive. De la venirea firmei Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, nici un investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea a fost preluata de la liberalul Ioan Turc), dar care este nefuncţional deocamdată. Inafara de cateva contracte de concesiune, nu se vesde nimic concret, cu toate ca de mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, fara a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.

 • A cam vorbit de funie in casa spanzuratului domnul primar Cretu. Ioan Tintean era „eliberatorul” de aprobari pentru Telecolor inainte de 89 cand era marele sef al comertului bistritean. Cred ca a avut o mica nostalgie despre vremurile de demult.

 • As vrea sa prind zilele in care la deschiderea unui magazin, indiferent de dimensiunile lui, n-o sa mai participe primarul cu alaiul de notabilitati. Pentru ca asta arata subdezvoltare.

  • N-ai sa traiesti clipele alea niciodata. Vom ramane la aceasta ,,subdezvoltare,,. Asta e Romania.

  • Dan da ce sa faca si ei saracii toata ziua ca se plictisesc
   Asa un pahar de horinca buna (nu romaneasca sa nu bolunzeasca ) niste carnati un pic de socializare ca si prietenii lor sunt acolo si gata zua

  • Asta e o investiție privată, ce treabă are Crețu sau Moldovan! ? Putea sa fie si obama primar ca aceste investiții tot se făceau.

  • Pai tocmai asta e Rares… Ce treaba avea Moldovan si Cretu sa taie panglici la o investitie privata. Niciuna. Ar trebui sa taie panglici la realizarile lor. Da nu au la ce!

  • adica o economie de consum . care ne va duce la dezastru sau la subjugare pe termen luuuuuuuuuuung.

  • Și dacă s-ar face fabrici, cine ar munci în ele? Deja cele existente nu mai reușesc să găsească mână de lucru. Bistrița e un oraș cu șomaj redus, tocmai de aceea se deschid magazine, pentru că există putere de cumpărare.

  • fosta fabrica de lapte ICIL .. IN LOCUL AMBIENT PENNY SI ALTEX.. ACOLO MUNCEAU APOAPE 1000 DE OAMENI… MACARA IN LOCUL FABRICII DE LA CPL SAU FACUT ALTE 2000 DE LOCURI DE MUNCA

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS