Noul pian de concert Steinway, cumpărat de Primăria Bistrița pentru a intra în dotarea Palatului Culturii, va fi inaugurat miercuri seara, începând cu ora 19.00, cu un concert simfonic extraordinar al Noii Orchestre Transilvane dirijată de Romeo Rîmbu, avându-l la pian pe Horia Mihail.
Vor putea fi ascultate Concert Nr. 5 pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73 (Imperialul) de L.v. Beethoven și Simfonia a III-a în Mi bemol major, op. 55 (Eroica). Intrarea este liberă.
”Acest pian este cel mai bun din lume, este perla coroanei. Îl găsim la marile opere din lumea aceasta și eu cred bistrițenii merită acest lucru. Există o vorbă: Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine. Precedentul pian a fost cumpărat în perioada în care am fost aici (viceprimar – n.r.). Nu a fost cel mai bun model al momentului. Ca dovadă, el s-a depreciat destul de repede și nici atunci când a fost nou nu a oferit, pentru cunoscători, foarte mult”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă în care i-a invitat pe bistrițeni să se bucure de acest moment oferit lor, gratuit, de municipalitate.
În bugetul pe anul în curs, Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” a avut prevăzută suma de 250.000 de lei pe achiziționarea noului pian de concert.
Încă din 1853, Steinway & Sons sunt renumiți pentru producerea celor mai bune piane și pianine. Pianul Steinway este sinonim cu măiestria absolută și expresia fără compromis. Durează un an ca un pian Steinway să iasă din fabricile din Hamburg și New York întrucât este fabricat din peste 12.000 de componente. Fiecare piesă unică conține lemn selecționat cu atenție.
Despre Gala Premiilor UNITER
”Gala UNITER, fiind cel mai important eveniment cultural al anului în România, a fost implicit și cel mai important eveniment cultural organizat în Bistrița. Acest eveniment a fost fără precedent și, ca urmare a transmisiunii în direct pe TVR 1, TVR Internațional, Radio România Cultural, online, pe pagina UNITER, precum și a articolelor pe care presa națională le-a scris apreciind evenimentul, consider că ne-am îndeplinit obiectivul de promovare a orașului. Înainte de a-mi prelua mandatul, dar și după, am spus-o clar: sunt preocupat de imaginea orașului. Bistrița nu a fost arătată în cea mai bună lumină, or ceea ce facem este, cred eu, corect. Arătăm ce înseamnă Bistrița, care este profilul, de fapt, profilul oamenilor care trăiesc în acest oraș, al bistrițenilor””, a spus Ioan Turc.
Edilul a spus că bugetul total al Galei UNITER a fost de circa 1,5 milioane de lei. ”Din această sumă, 500.000 de lei au fost alocați de municipalitate prin bugetul adoptat la începutul anului și repartizat Palatului Culturii cu acest scop. Eu cred că advertisingul care s-a făcut în legătură cu Bistrița, raportat de circa 100.000 de euro, e tot ce putea fi făcut mai bun pentru imaginea acestui oraș. Nu cred că există o firmă de advertising în țara asta care să promoveze, contra acestei sume, mai bine decât am reușit să o facem noi prin Gala Premiilor UNITER”, a spus Ioan Turc.
Adaugă comentariu