Actualitate

100 de persoane izolate la domiciliu în Bistrița-Năsăud

ACTUALIZARE Marți 10 martie, numărul persoanelor aflate în monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud – fiind izolate la domiciliu – a scăzut la 100 (7 persoane au ieșit din monitorizare), anunță Instituția Prefectului. Cifra include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a precizat că, în acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județ și nici persoane suspecte care să necesite carantină.


Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, cele care comunică numele persoanelor care necesită monitorizare știut fiind faptul că, la întoarcerea în țară din străinătate, trebuie să completeze declarații la frontieră.

Doar cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

Cetățenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE: 0800800358. Programul de funcţionare al liniei verzi este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

30 de cazuri de coronavirus confirmate în România

Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în Capitală, în 11 martie, o femeie de 43 de ani, contact al pacientului care a fost internat Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 30.

12 noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în 10 martie, 9 în Bucureşti, numărul celor testaţi pozitiv ajungând astfel la 28. Dintre cele din București, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu Covid-19 pe 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie. Celelalte trei cazuri: un bărbat de 57 ani întors în cursul zilei de luni din Italia şi aflat în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un bărbat de 37 de ani internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, contact al unei persoane pozitive.

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în 9 martie în România, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 17, au anunțat autoritățile. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și de un bărbat de 60 de ani din București.

Autorităţile au anunţat, în 8 martie, al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, la o femeie de 70 de ani din judeţul Mureş. Femeia se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/Bologna).

Al 14-lea caz, anunţat cu puţin timp înainte, a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din Bucureşti. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani din București, confirmat pozitiv cu o zi înainte.

Cinci pacienţi cu coronavirus din România s-au vindecat, fiind externaţi. 

Al 13-lea caz de infectare cu coronavirus din România a fost confirmat în 7 martie, fiind al patrulea într-o singură zi. Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de  29 februarie

Un bărbat din Bucureşti este al 12-lea caz de coronavirus din România, confirmat în 7 martie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată

În 7 martie au fost confirmate alte două cazuri de persoane infectate cu coronavirus, numărul acestora ajungând astfel la 11. Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă. Alt caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara.

Un bărbat de 40 de ani din Hunedoara este cel de-al nouălea caz diagnosticat cu coronavirus în România. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia.

Al optulea caz de coronavirus, o femeie din Olt, a fost confirmat în 6 martie. Femeia de 51 ani, din Olt, a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. 

Autorităţile au confirmat, în 6 martie, al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România, la o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara. Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 47 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara cu diagnosticul de coronavirus, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Un nou caz de coronavirus a fost depistat miercuri 4 martie la un bărbat de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticaţi ajungând astfel la şase. El va fi tratat la Iași.

Un băiat de 16 ani din Timişoara este cel de-al cincilea caz confirmat de infectare cu coronavirus din România, el fiind nepotul bărbatului infectat şi internat cu o zi înainte la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Și băiatul a fost internat la același spital.

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus în România a fost confirmat marți 3 martie la un bărbat de 47 de ani care a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara deja diagnosticată cu coronavirus.

Alte două persoane diagnosticate cu coronavirus sunt internate, în continuare, în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara. O persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Primul caz a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj. Pacientul din Gorj, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus în data de 26 februarie, s-a vindecat. Pentru a doua oară, testele în cazul său au ieșit negativ. Astfel, bărbatul a fost considerat vindecat. Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost apoi confirmate la un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi la o femeie de 38 de ani din Timiş, care au fost în Italia.

Etichete

8 comentarii

 • In Europa există “cardul european de sănătate” (de culoare albastră) și care asigură dreptul cetățenilor europeni de a beneficia de servicii de sănătate în toate țările UE.
  Și cetățenii romani ( care au card albastru, și au contribuit la CAS) beneficiază de tratament gratuit, dacă se îmbolnăvesc in UE.
  ATENTZiE: gratuitatea este valabilă doar on spitalele se stat. Dacă va internați intr-un spital privat, cardul de sănătate UE (albastru) nu decontează cheltuielile.

 • Adrian C.,

  In caz de epidemie/pandemie, spitalizarea si tratamentele nu se deconteaza de la CASS, ci de la bugetul de stat, iar toti cei bolnavi sunt obligati sa se interneze, nu e la alegere, indiferent ca au asiguratre sau ca nu au. Asa ca diasporezii o sa consume din bugetul la care ei nu contribuie.

 • Spurcaciunile diasporeze nu au respectat carantina, lucru pe care l-am previzionat la inceputul epidemiei, asa ca ne-au adus si noua acest virus. Toate cazurile au venit din Italia. Primul caz a luat virusul de la un italian venit in Romania, dar toti ceiallti sunt diiasporezi care au adus virusul din Italia, plus persoane cu care acestia au intrat in contact.
  Vecinii, rudele si cunostintele acestor inconstienti ar trebui sa anunte autoritatile daca ii vad ca se intorc in tara si atr trebui niste amenzi usturatoare pentru ei daca nu spun corect de unde vin si daca nu respecta carantina.
  Trebuie carantinate toate persoanele care vin din Franta si din Germania, deoarece numarul si dinamica imbolnavirilor arata o situatie chiar mai nasoala decat in Italia.
  Francezii si nemtii sunt mai „inteligenti” si nu au vrut sa creeze panica, dar au si mers pe varianta ca e conspiratie sau ca e un virus mai slab decat gripa sezoniera, asa ca inclin sa cred ca nu au luat masuri. Italia a luat masuri cand erau la 200 de cazuri si carantina au pus cand erau sub o mie. Deci eu ma astept ca in Franta si germania sa fie o crestere mult mai mare decat la Italia.
  Imediat vin Daravela si academicianul Costache sa anunte noi masuri.

 • In baza cardului de sănătate…”pacientul” nu plătește pentru serviciile medicale primite. Cardul medical este dovada că pacientul plătește undeva pentru asigurarea de sănătate. Pacientul vine din Italia (in exemplul nostru) se tratează aici…și spitalul recuperează cheltuielile de la casa de sănătate din străinătate unde este asigurat pacientul. Statul român sau spitalul nu iese în pierdere. Casele de sănătate din străinătate plătesc fara probleme tratamentul din Romania ( salariile medicilor și al personalului medical sunt mai mici…automat cheltuielile de tratament sunt mai mici decât „dincolo”). Daca tot suntem dispuși să vărsăm atâta răutate…..putem sa acuzam dorința „diaspore Ilie” de a se interna în spitalele din țară care de multe ori sunt aglomerate. Dar mulți fug din dorința de a rămâne sănătoși, nu neapărat pentru a se trata în România. In dorința colectivă de a arăta cu degetul uneori uităm să reacționăm rațional și să ne și informăm.

 • Da, statul român nu iese in pierdere, dar oare câți se vor îmbolnăvi din cauza inconștienților care fug de teama unei carantine, nu anunță de unde vin și ajung să ne bage pe noi toți în carantină, în cel mai fericit caz. Oare de ce să ne gândim și la alții?

 • „Statul roman prost” ca ne tin pe banii lor? ,deci mor de rasprosti sunt cei ce sunt de acord cu sistemul de sanatate care il avem inca in Romania fata de occident,si acceptati asta cu mandrie ,o singura data am avut nevoie de ingrijiri in Ro,vai si amar cu card si toate platite la zi poti murii cand vrei ca nu se uita naiba la tine! Eu am avut noroc cu un medic care nu era roman! Trebuie sa le umplii buzunarele la toti ca sa te asculte macar ce te doare, te storc de bani de la cei ce fac curantenie pana la dn-ul doctor,ce fel de vrajeala este asta daca ai asigurare¿,medicamente platesti, pansamente la fel, injectii daca nu ai o suma buna de bani poti sta acasa ca esti mai comod ce sa mai vorbim de alte interventii importante de ex chirurgicale, scapa cine vrea Dumnezeu, eu nu sunt in tara de 20 de ani, platesc si aici la zi nu exista comparatie incepand de la felu cum se comporta si nivelu de atentie medicala fata de pacient !sotul meu a avut nevoie de cateva operatii dupa un accident in valoare de 80 mii de euro oare daca eram in tara ce se intampla¿!si daca ar fi sa am corona virus primul motiv pt care nu as venii ar fi pt felul in care ne trateaza… experienta,punctu meu de vedere! Respect

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS