Actualitate

Numărul vaccinărilor în județ a crescut de 5-6 ori

”Vaccinarea cu prima doză a crescut în Bistrița-Năsăud de cinci-șase ori. Ce vaccinam înainte în perioada de vară într-o săptămână reușim acum să vaccinăm într-o zi și este un lucru îmbucurător. Dacă în luna august se vaccinau aproximativ 200 de persoane pe zi, în ultima săptămână numărul lor a crescut de 10 ori. Deja sunt cozi la centrele de vaccinare. Nu cred că forțăm lucrurile dacă spunem că suntem pe un oarecare platou, apoi mi-aș dori să începem o coborâre a incidenței. Din datele specialiștilor, ar trebui să se vadă undeva la sfârșitul lui decembrie – începutul lui ianuarie o luminiță la capătul tunelului”, a declarat prefectul Stelian Dolha în ședința Colegiului Prefectural.

El a menționat că instituțiile trebuie să aibă ghișee afară pentru cei care nu dețin certificat digital Covid-19. ”Știu că nu e ușor să le spui oamenilor că nu îi poți primi dacă nu au certificat verde, dar măsurile trebuie respectate și îi îndemnăm fie să își facă testul sau cel mai bine să se vaccineze. Am întâlnit la Finanțe câteva persoane nevaccinate și care întrebau nedumerite de ce sunt ținute afară. Le-am explicat care sunt măsurile și că există afară un ghișeu pentru cei fără certificat verde. Aceste ghișee trebuie să existe de urgență la instituții”.

Prefectul a spus că, încă de luni dimineață, o societate privată a implementat măsurile: ”Fan Courier făcea deja luni dimineața verificarea certificatului verde. Îi felicit, au înțeles că aceste măsuri trebuie puse în aplicare”.

Situația vaccinării la data de 26 octombrie

În 26 octombrie au fost vaccinate 2.187 de persoane (1.665 – Doza 1, 147 – Doza 2, 375 – Doza 3)

Vaccin administrat = 152.750 doze

Total persoane vaccinate cu cel puțin o doză = 88.577

Total persoane vaccinate complet = 80.848

Total persoane vaccinate cu Doza 3 = 9.442

Acoperire vaccinală (RENV) = 26,71%

Numărul medicilor de familie care vaccinează la cabinete = 44

● Număr medici de familie care vaccinează în mediul urban = 19

Nr. persoane vaccinate = 3.986

● Număr medici de familie care vaccinează în mediul rural = 25

Nr. persoane vaccinate = 8.241

Total vaccinări în cabinetele MF = 12.227

În perioada 1 septembrie – 26 octombrie:

 • Au fost confirmate 5.405 cazuri
 • 77% persoane nevaccinate
 • Dintre persoanele vaccinate, 81% au fost izolate la domiciliu, 19% au fost internate în spital

6 comentarii

 • Lasati medicii sa vorbeasca, nu voi idiotilor! Impreuna cu idiotul ala de Cîțu si cu ficusul de la Cotroceni v-ati batut in piept cu masurile luate in primavara si v-ati laudat ca ati eradicat pandemia ?!? si ati creat loc pentru neofascistii de la AUR sa va raspunda. Colac peste „pupeza” au intervenit si PSD-istii care mai trebuiau si aia sa castige cateva procente si sa propovaduiasca libertatea ?!?. Vaccinarea a devenit o problema politica si de aici rateul maxim si cifrele ridicole. TOATA CLASA POLITICA ROMANESCA SUNTETI NISTE CRIMINALI! Mai importante sunt jocurile voastre politice si procentele decat viata oamenilor. Va doare-n cot pe TOTI de omul de rand. Sunt doar niste cretinei utili! Acum incercati sa ne faceti sa platim tot noi r.ahaturile pe care le-ati facut si mai sunteti si mandri de asta. Macar ascundeti-va toti intr-o gaura de sobolan ca acolo ar trebui sa treceti iarna! Doar asta meritati!

 • la înmatriculări/permise auto de ce nu se face ghiseu afară dacă e dată legea? Man Jr. oricum e mai mult afară la tigara, să preia și dosare afară.
  ei de ce nu respecta legea??

 • Nu am nimic înpotriva vaccinului și nici înpotriva celor care se vaccinează. Problema e că odată cu intrarea în minoritate a celor nevaccinați, vom fi mai vulnerabili la constrângerile. Cu cât se vaccinează mai mulți, posibilitatea de a se recurge la forțare crește. Asta e o mizerie pe care o doresc niște paranoici.

 • Ti-a explicat Rafila cum ii cu covidu, ti-a expicat Popeasca, ti-a explicat Beatrice M. ,ti-au explicat o gramada de doctori Cercei, Jurma …etc. Ce nu intelegi? Nu vorbeau in romana? Medici de pe sectiile ATI au relatat gravitatea situatiei in care ne aflam. Medici de pe ambulante. Parerile sunt pro si contra, TU esti cel care decizi, TU esti cel care stii ce vrei de la viata, TU esti cel care te gandesti la cei apropiati , doar TU poti sa spui DA eu asta am ales: MA VACCINEZ SAU NU MA VACCINEZ. Nimeni nu poate sa decida pentru tine doar TU. Daca in decizia ta intervine o alta entitate atunci OMULE ai o problema, la toti prieteni si cunoscutii mei le spun o vorba: capul este pentru a judeca binele si raul nu pentru a acoperi gatul. Daca doar acopera gatul atunci suntem mioare pastorite de un NEBUN.

 • Suntem in fata selectia naturala stimulata prin vaccin….nu am vazut sa fie tarat cineva la vaccinare…se duc singuri, decisi si cu voia lor..aleg avantajele de moment si isi vand viitorul…statul va vrea binele?! V-a vrut vreodata STATUL binele?

 • Pe bune? Scos ghișeu afara??? Sper ca glumit? Ce funcționar ar dorii sa stea afara in frig 8 ore? Serios? Voi gândiți înainte să vorbiți?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS