Actualitate

O barcă în care erau nouă persoane s-a răsturnat în lacul Colibița. Trei au ajuns la spital

O barcă în care se aflau 9 persoane s-a răsturnat joi la prânz în lacul Colibița, după ce o furtună puternică s-a abătut asupra zonei la foarte scurt timp după primirea mesajului de avertizare cod portocaliu, prin sistemul Ro-Alert.

ISU Bistrița-Năsăud a trimis în zonă echipaje specializate de la Stația de Pompieri Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița, însă, între timp, proprietarii hotelurilor din zonă care au amabarcațiuni au trimis oameni în ajutorul celor din barca răsturnată și i-au recuperat pe toți cei căzuți în apă.

De asemenea, au venit în ajutorul a două persoane care erau pe hidrobicicletă și s-au speriat îngrozitor când au văzut vijelia.

”Toate persoanele care se aflau în barca răsturnată și pe hidrobicicletă au fost recuperate de alte ambarcațiuni, fiind în afara oricărui pericol”, a informat ISU Bistrița-Năsăud.

Ulterior, ISU a transmis într-un comunicat:

”Echipajele specializate de la Stația de Pompieri Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița au fost direcționate de urgență către lacul Colibița, ca urmare a unui apel prin 112 privind un incident grav petrecut pe apă. Situația se referea la o barcă răsturnată și la o hidrobicicletă, care nu mai putea reveni la mal. În momentul incidentului, hidrobicicleta era ocupată de două persoane, iar în barcă se aflau 9 persoane.

Toate persoanele aflate în apă au fost salvate de către două bărci din zonă și au fost evaluate de echipajele medicale prezente la fata locului.

Până în acest moment, o persoană prezintă suspiciune de fractură de coloană, în timp ce o alta are suspiciune de traumatism cranio-cerebral (TCC), iar o femeie prezintă o ușoară hipotermie, cele trei persoane fiind transportate la UPU-SMURD Bistrița, una cu echipajul TIM SMURD, persoana cu hipotermie de către ecchipajul de prim ajutor SMURD, iar cealaltă cu ambulanța SAJ.

Resursele de intervenție mobilizate în acest caz includ o autospecială pentru descarcerare, un echipaj de scafandri cu barcă, o unitate de Terapie Intensivă Mobilă (TIM-SMURD), un echipaj de prim-ajutor SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ)”.

Și tot la Colibița, vântul a făcut ravagii pe terasele localurilor.

Etichete

5 comentarii

 • Era cât pe aci sa fie un mare eveniment cu înecați,distracția uneori costa vieți,mare noroc au avut cei din barca rasturnata pe lacul Colibita!!

  17
  9
  • Au iesit si ei cu barca, cum de altfel o fac multi ce merg la Colibita si i-a surprins furtuna. Au avut noroc sa scape cu viata, putea fi mai rau DAR asta nu are nici o treaba cu „distractia uneori costa vieti”.
   Citeste inainte sa postezi ca vorbesti prostii.

   26
   7
  • Ce prostii vezi tu buey mooie? Distractia putea sa i coste viata .A zis bine femeia.

   9
   7
 • Voi faceti mai mult caz ca si aia cu submarinul. Relaxati va ca puteti muri oriunde! Cu vreamea nu te poti pune! Dar RO -ALERTUL in cazul asta a fost inutil! A intrat dupa furtuna

  8
  7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.