Economie

O companie din Beclean vrea să ridice, cu bani din PNRR, o centrală fotovoltaică

O firmă din Beclean, specializată în garduri metalice, sârme și porți de acces, intenționează să construiască, cu bani din PNRR, o centrală fotovoltaică la Șintereag.

Înființată în 2011 de Kinga Mathe, firma Metrem Beclean, al cărei obiect de activitate este fabricarea articolelor din fibre metalice, de lanțuri și arcuri, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 63,8 milioane de lei și un profit de 3,8 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 41.52%. Metrem Beclean SRL a raportat un număr de 71 angajați în anul 2022.

Informații despre proiectul “Realizarea unei centrale fotovoltaice în comuna Șintereag” propus a fi amplasat în localitatea Șintereag, Șintereag Gară, nr. 1A, judeţul Bistriţa-Năsăud, titular: SC Metrem Beclean SRL pot fi consultate la sediul APM Bistrița-Năsăud din Bistrița, str. Parcului, nr. 20 și la sediul companiei din localitatea Beclean, str. Gheorghe Doja, nr. 47,  în zilele de luni-joi, între orele 8-14 și vineri între orele 8-13. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM.

Construirea centralei fotovoltaice se regăsește pe lista proiectelor de producție de energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară), apel competitiv cu bani din PNRR de pe site-ul Ministerului Energiei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.