Social

O echipă de la Spitalul Militar Cluj va veni la Lechința, să vaccineze. Se fac pregătiri și pentru Ziua Copilului

Echipa mobilă de la Spitalul Militar Cluj va veni sâmbăta viitoare în comuna Lechința unde va imuniza persoanele din mai multe sate, a declarat drectorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, medicul Anca Andrițoiu. De asemenea, în jurul zilei de 1 Iunie se va face și o campanie de vaccinare pentru adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani.

”În județul nostru, se vaccinează în jur de 1200 de persoane zilnic, mai multe atunci când avem campanii drive trough. Sămbăta viitoare (22 mai – n.r.) intenționăm să mergem la Lechința cu echipa mobilă de la Spitalul Militar Cluj. Acolo, domnul primar va aduna oameni din mai multe sate pentru că sunt persoane cu posibilități mai reduse de a accesa platforma și de a veni la vaccin. Noi facem parte din regiunea de nord-vest sunt echipe pregătite care să se deplaseze cu tot ce trebuie în județele din regiune. Săptămâna aceasta au fost la Satu Mare, săptămâna viitoare au ceva acțiuni în Cluj. Noi i-am anunțat că am avea nevoie de ei sâmbătă pentru că e ziua în care primăria dispune de microbuzele cu care să aducă oamenii din sate. Pe măsură ce ne vom mai organiza, ei vor tot veni. Ne tot gândim la acțiuni. Poate și din poartă în poartă, poate și în cartiere. Să vedem. Vom face de toate. Nu putem spune că există reticență în mediul rural față de vaccinare, poate mai mult este o problemă accesul la mijloacele moderne de comunicare. Dacă sunt corect informați oamenii, eu cred că nu va fi o problemă să vină la vaccinare”, a spus dr. Andrițoiu.

Totodată, va începe și o acțiune de vaccinare la patul bolnavului internat în spital, urmând să fie imunizați toți cei care doresc acest lucru și cer medicului curat. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud are în vedere să organizeze o acțiune de vaccinare a elevilor de peste 16 ani în jurul datei de1 Iunie.

”De Ziua Copilului și probabil și în ziua anterioară vom face acțiuni de vaccinare pentru tinerii 16-18 ani cu vaccin Pfizer. Încă ne gândim cum să facem. Sau arondăm liceele la centrele Pfizer din județ sau în alte locuri vom merge cu echipa mobilă. Vom organiza niște acțiuni de felul acesta pentru că, în vară probabil vor fi concerte la care vor putea participa doar persoane vaccinate. Sunt tot felul de beneficii pentru cei vaccinați”, a spus dr. Andrițoiu.

2 comentarii

  • Nu mai vorbi prostii, prefectul lui pește, discriminarea de orice fel în Europa, este interzisă, prin art.21 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene. Mai ușor .

  • Acum 4 saptamini vorbeam cu un sef de la PNL sa trimita spitalele mobile ale armatei ca si asa sint o gramada, pe sate sa vaccineze batrinii care nu se pot programa nu se pot deplasa si nici sa sune cas pe moarte. Vad ca se pun pe treaba

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS