Este vorba de MIS Grup, firmă condusă de Emil Iugan, care s-a declarat un admirator şi un susţinător al proiectelor derulate de Asociaţia Tăşuleasa Social.
„Primul proiect pe care îl avem cu această organizaţie este implementarea conceptului de voluntariat. Tăşuleasa promovează acest concept şi noi vrem să asigurăm participare în masă la acţiuni de voluntariat. E o asociaţie care face o treabă excelentă faţă de care noi avem un profund respect. Printre alte activităţi, ne-am propus ca, lângă Pădurea Pedagogică pe care o au ei şi care e vizitată de copii, de tineri, de elevi, pe un teren care urmează să fie achiziţionat în primăvara aceasta să amenajăm o gospodărie ţărănească pedagogică, funcţională în care să trăiască o familie, să aibă tot ce este necesar pentru ca tinerii fermieri, generaţia mai tânără să vadă o gospodărie din zona de deal şi munte, în mărime naturală. Să o vadă aşa cum este ea, să demonstrăm că se poate trăi bine în gospodăria ţărănească, să promovăm conceptul acesta de consolidare şi de protejare a gospodăriei ţărăneşti în zona de munte”, a spus Emil Iugan.
Managerul MIS Grup a mai anunţat că grupul de firme pe care îl conduce va participa începând de anul acesta la acţiuni de împădurire. S-a stabilit şi locul în care forestierii vor să apară o nouă pădure. Este vorba de zece hectare dintr-o zonă greu accesibilă de pe raza comunei Şanţ.
„Voiam să facem demult lucrul acesta, dar îl vom concretiza acum. Vom planta cel puţin zece hectare de teren cu puieţi noştri, cu oamenii noştri, cu cheltuiala noasttră. E un gest pe care îl facem ca să venim în sprijinul ocoalelor silvice. Sperăm să reluăm activitatea în fiecare primăvară şi îi sfătuim pe toţi agenţii economici care lucrează în zona aceasta să sprijine moral acţiunile de împădurire”, a spus Emil Iugan.
Aşa cum se ştie, Asociaţia Tăşuleasa Social este organizaţia care a plantat cei mai mulţi copaci în cadrul unor acţiuni de voluntariat la care au participat mii de tineri.
În august 2011, Asociaţia Tăşuleasa Social a amenajat o “Pădure Pedagogică” la graniţa între Transilvania şi Moldova, pădure care se întinde pe trei hectare şi care îi ajută pe tineri să înţeleagă “rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă”.
Pădurea Pedagogică conţine 29 de elemente pratice şi va fi folosită în cadrul proiectelor educaţionale desfăşurate de asociaţie cu tineri voluntari din toată ţara. Ea este un spaţiu în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos. Aici se găseşte inclusiv o staţie de tratare şi de epurare a apei care nu foloseşte niciun compus chimic, aşa încât tinerii pot vedea cum apa care iese din fosa septică devine apă pură.
Hai ca incet, incet ne revenim pe calea buna…