Actualitate Recomandări

O mamă din Bistrița, invitație neobișnuită la nunta fiicei ei adresată unor necunoscuți

O femeie din Bistrița care a acceptat, în urmă cu șase ani, să doneze organele fiului ei aflat în moarte cerebrală în urma unei căzături cu placa de longboard, i-a invitat la nuntă pe cei la care au ajuns organele fiului ei.

Este vorba de doi tineri care aveau aproape aceeași vârstă cu fiul ei, unul din Zalău și unul din Cluj, și de o doctoriță din București.

Semina Ferencz (56 de ani) poate fi numită, fără rezerve, o mamă eroină. Ea și-a pierdut fiul, pe Flaviu, în 2013 când acesta, pasionat de sporturi extreme, a suferit un accident fatal la Roșia de lângă Beiuș, unde s-a dus să se dea cu placa de longboard (o placă mai lungă decât cea de skatebnoard- n.r.) pe un drum cu serpentine, considerat de ei generator de senzații tari.

La urcare, pe serpentine, tânărul s-ar fi legat cu o frânghie de spatele mașinii, pentru ca prietenul lui care conducea să îl tragă, dar i-a alunecat placa de sub picioare și a căzut pe spate. S-a lovit grav la cap și a a ajuns în comă la Spitalul Județean Oradea fiind diagnosticat cu hematom la creier. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, așa că i-au întrebat pe părinții lui dacă sunt de acord să-i doneze organele. Mama l-a convins și pe tatăl lui Flaviu, abia sosit din Spania, să accepte., deși acesta s-a opus inițial.

Ziarul Libertatea scrie că legea le interzice donatorilor să știe numele celor care au primit organele, pentru a nu cere recompense, dar Semina Ferencz a aflat că ficatul și rinichii copilului ei au ajuns la trei oameni: doi tineri care aveau aproape aceeași vârstă cu fiul ei, unul din Zalău și unul din Cluj, și o doctoriță din București.

Prin intermediul ziarului ea i-a invitat la nunta fetei, sora lui Flaviu, cerându-le să fie prezenți măcar la cununia civilă și la preot, dacă nu vor la masă ca să ”nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este și fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”.

Flaviu, despre care mama spune că “avea un suflet de aur”, ar fi împlinit anul acesta astăzi  32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitați cei care au primit rinichii și ficatul lui, este pe 20-21 septembrie 2019, la Cluj.

În urma reportajului din ziar, Semina Ferencz a primit un mesaj pe Facebook de doctorița care a primit ficatul lui Flaviu. Femeia i-a spus că nu poate veni la nuntă, pentru că locuiește în străinătate, unde a emigrat ca să-și poată continua tratamentul, dar că și-ar dori să se întâlnească atunci când revine în țară.

Publicația mai scrie că numărul donatorilor de organe în România este în continuare foarte mic, deși pe listele de așteptare sunt peste 5.000 de persoane. Potrivit Agenției Naționale de Transplant, în 2017 și 2018 au fost câte 65 de donatori, iar anul acesta, până pe 9 septembrie, au fost 54.

Sursa foto: Facebook Semina Ferencz

2 comentarii

  • Si eu am donat organele de la fica mea , noi nu am pretins nimic în schimb iau doctor, noi măcar atât am dori să știm la cine au ajuns să știu că au fost de folos . Nu ca am avea pretentii , dar nici atât nu ne au zis .

  • Umanitatea este o caracteristica cu care, cred eu, ne nastem. Depinde de fiecare om daca o pastreaza sau se debaraseaza de ea. Te felicit Semina pentru gestul tau inaltator! Si eu i-as incuraja pe altii sa procedeze la fel, a salva atatea vieti nu e putin lucru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS