Actualitate

O medie de 10 la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud. Topul liceelor

Au fost afișate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, care s-a desfășurat în perioada 26-29 iunie. 1.857 de candidați s-au înscris la examen în Bistrița-Năsăud.

O absolventă a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița (Științe ale Naturii), Dora Părăuan, șefă de promoție după ce a terminat liceul cu 10, a obținut media 10 (note maxime la Română, Matematică, Chimie). Ea va urma la toamnă cursurile Facultății de Inginerie Chimică de la Universitatea ”Babeș-Bolyai”.

Rata de promovare în Bistrița-Năsăud este de 81,1% în rândul elevilor din promoția curentă și 74,85% cu tot cu promoțiile anterioare.

1.354 de absolvenți au obținut minim media 6, după cum urmează: 167 între 6-6,49, 142 între 6,5-6,99, 172 între 7-7,49, 181 între 7,5-7,99, 202 între 8-8,49, 208 între 8,5-8,99, 204 între 9-9,49, 77 între 9,5-9,99, 1 – 10.

454 de candidați au fost respinși. 34 de elevi au fost respinși cu medii între 5 și 5,49 și 109 cu medii între 5,5 și 5,98.

48 dintre cei înscriși nu s-au prezentat, 1 fiind eliminat.

Aici rezultatele la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud.

Topul liceelor din Bistrița-Năsăud din punctul de vedere al promovabilității, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean:

Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Afişarea rezultatelor finale se va face în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

Examenul a început în 26 iunie, cu proba de Limba şi literatura română, urmată în 27 iunie de proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică sau Istorie), de proba la alegere a profilului şi specializării (elevii au putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie), iar în 29 iunie a avut loc proba de Limba si literatura maternă, pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele scrise, să obțină nota 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea și să obțină o medie a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

4 comentarii

  • Prundu Bargaului, Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai au rata mai buna de promovabilitate decat „celebrul” InfoEl. Buna lectie!

    13
    12
  • Felicitari absolventei de nota 10, intrucat face dovada clara ca este de nota 10, spre deosebire de alti sefi de promotie, care la bac, erau simpli absolventi.
    Felicitari cadrelor didactice din Andrei Muresanu, in special doambei Pop Elena care face o treaba de milioane, la del ca si doamna Curtuius.
    CNAM, felicitari!!

    13
  • Poate ca numeri pe degete cati profesori mai su rusine fata de rezultatele obtinute de elevii sai.
    Sa nu uitam ca o mare parte dintre profesori sunt cei care nici macar nu su dat admitere la facultate, ci si-au depus dosare doar. Ca urmare, fara nicio selectie, ce prifedori putem avea? Si nu e vorba doar de profesori, ci si de alte meserii.
    Oricum, nu inteleg de ce tot prostul trebuie sa faca liceul?
    Ar trebui sa se impuna minim nota 7 la admiterea la liceu, altfel suntem vai de noi.
    Totusi, unii profesori metita toata stima si admiratia. Evident ca este vorba despre cri de la CNAM, precum dl Tigauan… un profesor exceptional, ca toata catedra de chimie de altfel. Felicitari!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.