Actualitate

O nouă sesiune de admitere la școlile de jandarmi. 69 de tineri din județ s-au înscris la examen

O nouă sesiune de admitere va fi organizată pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și-au depus cererea de înscriere până în data de 28 februarie. La finalul perioadei de înscriere, 69 de tineri au optat pentru școlile militare postliceale de învățământ pentru jandarmi, informează Jandarmeria Bistrița.

Urmează evaluarea psihologică a candidaților, în zilele de 7 și 8 martie, conform planificării publicate pe site-ul instituției: http://www.jandarmeriabistrita.ro/lista-admiteri3.

Candidații trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud la data și ora stabilită și vor avea asupra lor actul de identitate, pix cu pastă de culoare albastră și mască de protecție, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În contextul epidemiologic actual, pe parcursul desfășurării testării se vor respecta: menținerea distanțării fizice și purtarea măștii de protecție în mod obligatoriu cu acoperirea nasului și a gurii, pe întreaga durată în care candidatul se află în incinta sediului Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Nu se permite accesul în incintă cu măşti din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtatul măştii.

Ulterior, va avea loc proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar în final examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Evaluarea performanței fizice va avea loc în perioada 18-24 martie, iar candidații din județul Bistrița- Năsăud sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca unde vor fi evaluați alături de candidații din județele: Alba, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie, la Bistrița, la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”.

Tinerii care doresc să devină jandarmi pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile un număr de 400 de locuri.

7 comentarii

 • Examenul pare destul de serios , cel putin la prima vedere. Asadar , evaluarea psihologica , la Bistrita (sunt necesare cartea de identitate si pix cu pasta de culoare albastra). Urmeaza evaluarea performantelor fizice , la Cluj. Dupa aceste doua etape am inteles ca se face o examinare medicala , numai pentru cei ramasi in concurs . Aici recunosc ca eu am ramas putin nedumerit. Oare examinarea medicala nu trebuia facuta la inceput sau macar inaintea probelor fizice? Ce se intampla daca un candidat care are niscaiva boli pateste ceva in timpul probelor fizice ? S-o fi mers si aici pe economisire ? Daca raman mai putini , se cheltuie sume mai mici cu acea comisie medicala ? Desigur , la urma se face verificarea cunostintelor . Nu stim in ce constau acestea. O fi vorba de scris , de citit in limba noastra ? Poate o fi si o lecuta de gramatica sau de istoria neamului. Dar e foarte clar . Ca sa reusesti la concurs trebuie sa fii apt psihic , fizic , medical ( probabil evaluarea psihica nu are legatura cu examinarea medicala… ) si trebuie musai sa ai „cunostinte”!

 • No drace, dar au ajuns deja cei vechi la 40 de ani și s-au pensionat? Vă spun eu soluția, creșteți vârsta de pensionare!

 • Chiar asa „inteligenti” sunt cei care se angajeaza in institutiile statului incat trebuie precizata pasta din pix?
  Pasta pixului conteaza restul e cancan.

  • Domnul @uniforma.PASTA DE PIX este cea mai importanta pentru polițiști, ei au pixuri cu pasta care se șterge și rescrie la ordinul șefului,șefului de partid,șefului șefului de partid ,a corupților,infractorilor.Deci ,,pasta de pix,,e vitala in meseria de polițist.

 • Dilema caprei,animal sau poziție?la fel și cu 69 de locuri,viitorii înăbușitori ai revoltelor populare.
  ********
  Ei cuțât cuțât cuțât
  De tri ori te-am ascuțât
  Pe toșilă la morari
  Să tai capu la jândari!
  ……….
  Dară Pintea no muritu
  Numa-țâr so hodinitu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.