Comunicate

O primăvară frumoasă cu Zertifikat Plus – Vopseaua superlavabilă cu ioni de argint de la Köber

Ultimii ani au evidențiat pe piața vopselelor lavabile un interes din ce în ce mai mare pentru dezvoltarea produselor care, pe lângă aspectul estetic deosebit, oferă beneficii suplimentare, cum ar fi îmbunătățirea calității aerului și protecție împotriva bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare. O abordare promițătoare este utilizarea ionilor de argint în compoziția vopselelor, abordare ce s-a dovedit a avea o serie de beneficii extraordinare pentru sănătatea și starea de bine a utilizatorilor.

Ionii de argint sunt cunoscuți încă din antichitate pentru proprietățile lor antibacteriene și au fost utilizați într-o varietate de aplicații, inclusiv bandaje, dispozitive medicale și tratarea apei. Mai recent, ionii de argint au fost încorporați în compoziția vopselelor pentru a crea așa-numitele ”vopsele superlavabile” ce pot fi curățate cu ușurință și sunt rezistente la pete și bacterii.

Unul dintre principalele avantaje ale vopselei pe bază de ioni de argint o reprezintă capacitatea acesteia de a inhiba creșterea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme. Acest aspect este deosebit de important în zonele în care igiena reprezintă unul din elementele critice, cum ar fi spitalele, școlile și spațiile unde se prepară alimente. O analiză statistică a eficienței acestor produse a evidențiat că ele pot reduce riscul infecțiilor intraspitalicești cu până la 50%.

Un alt beneficiu al vopselei pe bază de ioni de argint este capacitatea sa de a îmbunătăți calitatea aerului din interior. De regulă Argintul în formă ionică poate fi adăugat doar în dispersii apoase, el nefiind utilizabil în combinație cu uleiuri minerale. Produsele pe bază de apă au un conținut semnificativ redus de compuși organici volatili, făcându-le astfel o opțiune mai sigură și mai sănătoasă pentru spațiile interioare.

Pe lângă beneficiile lor antibacteriene și cele referitoare la calitatea aerului, vopselele pe bază de ioni de Argint sunt, de asemenea, extrem de durabile și ușor de curățat. Spre deosebire de vopselele tradiționale, care pot fi destul de dificil de curățat și pot necesita revopsire frecventă, vopselele pe bază de ioni de Argint pot fi șterse cu ușurință cu prosop umed sau cu ajutorul unui detergent de uz casnic. Acest lucru le face ideale pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi bucătăriile și băile. De asemenea pot fi folosite în spații publice, precum școli, spitale sau restaurante.

În general, utilizarea vopselei pe bază de ioni de argint reprezintă o dezvoltare fascinantă în domeniul designului interior și al construcțiilor. Köber se alătură acestui trend prin adăugarea unei vopsele de calitate premium – Zertifikat Plus cu ioni de Argint. Oferind o calitate îmbunătățită a aerului și rezistență la bacterii, Zertifikat Plus oferă o serie de beneficii pentru sănătate, ce vor fi cu siguranță apreciate deopotrivă de proprietarii de case, administratorii de clădiri și profesioniștii din domeniul sănătății.

Pe lăngă aspectul funcțional, Zertifikat Plus cu ioni de Argint este un produs excelent din punct de vedere estetic. Iată câteva din potențialele culori disponibile:

Dacă sunteți în căutarea unei vopsele care nu numai că îmbunătățește aspectul estetic al casei sau al clădirii dvs., dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate, atunci Zertifikat Plus cu ioni de argint este recomandarea noastră implicită.

Despre producător:

Köber este cel mai mare producător român de vopsea, lider de piață pe segmente multiple: vopsele lavabile, lacuri și lazuri, sau diluanți. Cu o echipă de peste 800 de oameni și un plan de dezvoltare bine definit, Köber demonstrează în continuare că se poate produce și în România. Și se poate produce bine. Pentru informații suplimentare vă invităm să vizitați www.kober.ro.

Bibliografie:

Centrul Național de Informare în Biotehnologie (US) – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4955599/

Societatea Americana a Experților in Chimie (US) – https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsomega.0c04957#

Science Direct (US) – https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195670120302917

(P)